G-CV0ZL47F6D
USD32,51
EURO34,92
GBP40,77
BIST9.915,62
GR. ALTIN2.433,74
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak

Başkan Yavaş, Elmadağ’da sanayiciler ve halkla buluştu

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Başkan Yavaş, Elmadağ’da sanayiciler ve halkla buluştu / Haberin Peşinde Urfa

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Ankara Sanayi Odası ile Hasanoğlan Elmadağ Sanayici ve İş İnsanları Derneği’nin ortaklaşa düzenlediği istişare toplantısına katıldı.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, ortak akıl ve katılımcı belediyecilik anlayışı doğrultusunda ilçe ilçe düzenlenen İş İnsanları İstişare Toplantılarına katılmaya devam ediyor.

Başkan Yavaş, Ankara Sanayi Odası (ASO) ve Hasanoğlan Elmadağ Sanayici ve İş İnsanları Derneği’nin (HASSİAD) ortaklaşa düzenlediği ‘Hasanoğlan Elmadağ İş İnsanları İstişare Toplantısı’na katılarak, sanayicilerin sorun ve taleplerini dinledi.

Toplantıya; Elmadağ Belediye Başkanı Adem Barış Aşkın, Elmadağ Kaymakamı Cemal Hüsnü Çaykara, Ankara Sanayi Odası Başkanı Seyit Ardıç, HASSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Yunus Kara, Büyükşehir Belediyesi bürokratları ve bölgedeki sanayiciler katıldı.

“Ülkemizin zenginleşmesine güç sağlıyorsunuz”

Toplantıya katılan sanayicilerin yoğun ilgisiyle karşılaşan ve dile getirilen sorunları tek tek not alarak ilgili daire başkanlıklarına yönlendiren Yavaş, “4,5 yıldır organize sanayilerle Ankara Büyükşehir Belediyesi protokol yapıyor. Normal organize sanayileri özel tüzel kişilikleri olduğu için asfaltlarını vs. kendileri yapıyor. Ama onlar da yetişemiyorlar… Her sene yenilediğimiz protokolle tüm asfaltını yaptık. Başka yapılacak işlerini de yaptık. Bunu yapmamızın en büyük sebebi; sizler ekmek veriyorsunuz insanlara, istihdam sağlıyorsunuz. Siz ne kadar çok üretirseniz o kadar çok elemana ihtiyacınız oluyor. İnsanların karnını doyuruyorsunuz. Ekonomimize güç sağlıyorsunuz. Ülkemizin zenginleşmesine güç sağlıyorsunuz. Sizlerin ödediği vergilerden Ankara Büyükşehir Belediyesi ve belediyelerimiz pay alıyor. Değer üreten insanlara sonsuz şükranlarımız var ve destek olmaya bu nedenlerle devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

 “Önceliğimiz insan sağlığı”

İtfaiyeden ulaşım sorununa, su probleminden istihdama kadar bölgede yapılan tüm çalışmalar hakkında da tek tek bilgi veren Yavaş, açıklamalarını şöyle sürdürdü:

“Biz bir kuruş israf etmeden ve hayali projelere para yatırmadan, öncelikli olarak insan sağlığını, kanalizasyon gibi insanların ihtiyaçlarını, su gibi problemlerini çözmeden hiçbir projeye girme niyetimiz yok. 85 tane köyün kanalizasyonunu yaptık. Tarımı destekliyoruz. İstihdam yönünde biz Ankara’da çok büyük başarı sağladık. Sanayicilerle iş arayanları buluşturduk. Yanınızda, arkanızda olduğumuzun bilinmesini istiyorum. Hem Ankara’mızı hem ülkemizi ileri devletler seviyesine hep beraber çıkaracağız ve bizim de bunda bir katkımız olursa bundan son derece mutlu olacağız. Emekleriniz için çok teşekkür ediyorum.”

“Sorunlarımıza gösterdiğiniz hassasiyet için teşekkür ediyorum”

ASO Yönetim Kurulu Başkanı Seyit Ardıç da Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın üreten ve katma değer yaratan sanayicilerin her zaman yanında olduğunun altını çizerek şunları kaydetti:

“Hasanoğlan Sanayi Bölgesi, 80’nin üzerinde muhtelif sanayi tesisi ve 12 bini aşan istihdamla ülke ekonomisine önemli katkılar sağlamaktadır. Özellikle kurucusu olduğumuz Elmadağ Mobilyacılar İhtisas Organize Sanayi Bölgesi, mobilya üreticileri kümelenmesi açısından da bölgeye önemli kazanım sağlayacaktır. Bu kazanımlarda gerek Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Mansur Yavaş’ın gerekse Elmadağ Belediye Başkanımız Sayın Adem Barış Aşkın’ın, üreten ve katma değer yaratan biz sanayicilerin her zaman yanında olmasının payı büyüktür. Bugüne kadar olduğu gibi, bundan sonra da, sanayicilerimiz ile sıcak ilişkiler içinde olacağınızı biliyor ve sorunlarımıza gösterdiğiniz hassasiyet için teşekkür ediyorum.”

Elmadağ Belediye Başkanı Adem Barış Aşkın ise Elmadağ için yapılan her bir çalışma için tek tek Mansur Yavaş’a teşekkür ederek, “4,5 yıl boyunca sanayicilerimizle bir aile ortamında, ağabey kardeş ortamında birlikte olduk. Gösterdiğiniz ilgi, yakınlık ve sıcaklık için teşekkür ediyorum. Yapılan en büyük yatırım bir Elmadağlı olarak söylüyorum. Sular akmıyordu. Ömrüm boyunca Mansur Başkan’ıma dua edeceğim. Ankara’dan Elmadağ’a su hattını getirdi. Ben bir ağabey olarak görüyorum Elmadağ’ın ağabeyi olarak görüyorum. Sahip çıkanı olarak görüyorum ve hepinizin huzurunda teşekkür ediyorum” dedi.

Programın ardından Elmadağ Renkli Köy meydanına giden ABB Başkanı Mansur Yavaş vatandaşın yoğun ilgisiyle karşılaştı. Tek tek el emeği ürünlerin sergilendiği stantları gezen Yavaş vatandaşın taleplerini de dinledi.

Hibya Haber Ajansı

Başkan Yavaş, Elmadağ’da sanayiciler ve halkla buluştu

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!