G-CV0ZL47F6D
USD32,40
EURO34,59
GBP40,76
BIST10.045,74
GR. ALTIN2.380,58
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak

Başkan Tarhan, limon ağaçlarının kesilmesine tepki gösterdi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Başkan Tarhan, limon ağaçlarının kesilmesine tepki gösterdi / Haberin Peşinde Urfa

Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, Bozön mahallesinde bir vatandaşa ait özel 15 dönümlük arazide bulunan limon fidanlarının kesilmesine tepki gösterdi.

MERİSN – 15.11.2022 – HİBYA – Bozön mahallesine giderek ağaçların kesildiği araziyi inceleyen Başkan Tarhan, kesilen alanın sınırında hazine arazisinin bulunduğu bilgisini vererek, “Çok değerli bir arazi ve yanında orman alanı bulunuyor. Mezitli’nin değeri artıkça bu tür değerli arazilere rant amaçlı saldırıların armasına yol açıyor” dedi.

Mersin Ziraat Odası Başkanı Musa Yılmaz, Mezitli Muhtarlar Derneği Başkanı Bülent Ballı, Bozön mahallesi muhtarı Veli Göknur, belediye meclis ğyeleri ve mahalle sakinlerinin de katıldığı ziyarette bir gece yüzlerce limon ağacının kesildiğini üzülerek gördüklerini ifade eden Başkan Tarhan, “Bu ağaç katliamını anlamak için Egede, Akdenizde ve her geçen gün değeri daha çok artan Hazineye ait Mezitli’de orman arazilerinin nasıl bazı şahısların eline geçtiğini iyi bilmek gerekiyor. Bu noktaya nereden geldik. Ona bakmak gerekiyor” diye konuştu.

Mezitli halkının son derece doğayı ve ağacı seven bir kitle olduğunun altını çizen Başkan Tarhan, “Biz göreve geldiğimizde Mezitli’ye değer katacağımızı söylemiştik. Ama bu tür değer artışlarında maalesef ki rantı amaçlayanların gözlerinin bu yöne dönmesine olanak sağlanıyor. Maalesef bunu yaşadık. Bunu daha kırsal bölgelerde görmüyoruz ama merkeze yakın bölgelerde maalesef ki deniz manzaralı yerlerde bu tür saldırılarla karşı karşıya kalıyoruz” şeklinde konuştu.
Hibya Haber Ajansı

Başkan Tarhan, limon ağaçlarının kesilmesine tepki gösterdi

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!