G-CV0ZL47F6D
USD32,38
EURO34,68
GBP40,58
BIST10.082,90
GR. ALTIN2.394,51
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak

Başkan Soyer: “Tiyatro kendine, dünyaya ayna tutmaktır”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Başkan Soyer: “Tiyatro kendine, dünyaya ayna tutmaktır” / Haberin Peşinde Urfa

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, 16’ncı Türkiye Tiyatro Buluşması kapsamında düzenlenen “Tiyatro Yeniden Kendini Yaratabilir mi?” adlı söyleşide konuştu.

Çeşme Belediye Başkanı Ekrem Oran'ın da dinleyici olarak yer aldığı söyleşide sanatçı Ayşe Emel Mesçi, Levent Üzümcü, Selim Karadana, Çağlar İşgören ve Orhan Aydın konuştu.

“En iyi empati yapabilen tiyatrocular”

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, sözlerine “Tiyatro kendine, dünyaya ayna tutmaktır” diyerek başladı.  Bunun için empati yapmayı bilmek gerektiğini belirten Başkan Soyer, “Aslında empatiyle özgürlük arasında çok kuvvetli bir bağ var. Eğer empati yapmaya başlıyorsanız merak etmeye başlıyorsunuz. Merak ettikçe bilgi edinme ihtiyacı duyuyorsunuz, bilgi edindikçe cesaretiniz artıyor, cesaretiniz arttıkça özgürleşiyorsunuz. Empati yapmak da en çok tiyatrocuların harcı. En iyi empati yapabilen tiyatrocular. O nedenle aslında özgürlüğe en açık olanlar, en cesur olanlar tiyatrocular oluyor” şeklinde konuştu.

“Özgürleşmenin önünü açıyorsunuz”

Başkan Soyer, dünyanın en bereketli topraklarında yaşadığımızı belirterek, şu ifadeleri kullandı:

“Bu büyük coğrafyanın bize sunduğu imkanlarla uyumlu bir yaşam kalitesinde yaşamıyoruz. Bütün sorun o. Tam da bu nedenle ben siyaset yapıyorum. Tiyatro yapsaydım da aslında aynı güdülerle, aynı istekle yapıyor olurdum. Çünkü hiç kimse burada yoksulluğu, açlığı, sefaleti, baskıyı hak etmiyor. Bu bir kader değil. Bunu değiştirmek mümkün. Bunu değiştirmenin en güzel araçlarından biri de tiyatro. Çünkü siz tiyatro yaptığınız zaman insanların içinde bu hikayeyi canlandırıyorsunuz, uyandırıyorsunuz. İşte o zaman empati yapmanın ve özgürleşmenin önünü açıyorsunuz. Yolunuz açık olsun. Hiç enseyi karartmayın. Spartaküs'ten beri hep ezilenlerle ezenler arasında bir mücadele olmuş. Tarih boyunca ezenler de kaybetmeyi yaşamış. Hiç merak etmeyin o da yaşanır. Az kaldı”

Söyleşi sonunda Başkan Soyer'e 8'inci Uluslararası Anadolu Tiyatro Ödülleri kapsamında “Uluslararası Sanata Evet Ödülü” verildi.

Hibya Haber Ajansı

Başkan Soyer: “Tiyatro kendine, dünyaya ayna tutmaktır”

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!