G-CV0ZL47F6D
USD32,29
EURO34,65
GBP40,70
BIST10.045,74
GR. ALTIN2.408,34
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak

Başkan Soyer, Tarihi Kemeraltı Esnaf Derneği üyeleriyle buluştu

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Başkan Soyer, Tarihi Kemeraltı Esnaf Derneği üyeleriyle buluştu / Haberin Peşinde Urfa

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Tarihi Kemeraltı Esnaf Derneği üyeleri ile Tarihi Kemeraltı Esnaf Derneği Yönetim Binası’nda bir araya geldi.

Tarihi Kemeraltı Esnaf Derneği Başkanı Semih Girgin ve dernek yönetiminin yer aldığı toplantıda konuşan Başkan Tunç Soyer, Konak ile Kadifekale arasındaki tarihi aksı canlandırma ve bölgenin cazibesini artırma hedefi doğrultusunda çalıştıklarını, bunun için de Kemeraltı’nda tarihi yatırımlara imza attıklarını söyledi.

Başkan Soyer, Havra Sokağı’nı hem altyapısı hem görüntüsü ile yenilediklerini belirterek, “Gerçekten Kemeraltı bu şehrin dönüşümü için, bu şehrin ileriye gitmesi için, bu şehirde yaşayan insanların refahının büyümesi için en önemli kaldıraç. İşlenmeye müsait değerli bir taş. 8 bin 500 yıllık tarihi olan bir şehirde bu kadar büyük bir kültürü yeniden canlandırmak, yaşatmak ve dünya vitrinine çıkarmak için çalışıyoruz.” dedi.

“Çalışmaları bir bir hayata geçiriyoruz”

Kemeraltı Esnaf Derneği Başkanı Semih Girgin Başkan Soyer’e, bölgedeki çalışmalardan dolayı teşekkür etti.

Girgin, “Sizinle birlikte bölgeye yönelik kurduğumuz hayalleri, yapmak istediğimiz çalışmaları bir bir hayata geçiriyoruz. En büyük destekçimiz, en büyük ağabeyimiz sizsiniz” dedi.

İZBETON yetkilileri de Kemeraltı bölgesinde yapımı tamamlanan yatırımların yanı sıra çalışmaların devam ettiği sokaklar ile caddeler hakkında sunum yaptı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin tarihi dokusu ve hareketli yapısıyla kentin en önemli alışveriş mekanlarından Havra Sokağı’ndaki düzenleme çalışmalarını 2021 yılında tamamladı. Altyapısı tamamen yenilenen sokaktaki esnafa, satış standı desteği sağlanırken dükkan tabelaları da değiştirildi.

Sokak sağlıklaştırma projesi kapsamında İkinci Beyler olarak bilinen 848 Sokak yenilendi. 13 tescilli ve 13 tescilsiz olmak üzere 26 yapının bulunduğu sokağın altyapısı yenilendi. Cephe iyileştirme çalışmaları yapıldı. Zemin kaplama ve aydınlatma elamanları yenilendi. Proje Kemeraltı Çarşısı’nın bütününde yapılması planlanan altyapı ve üstyapı yenileme uygulamaları için de model oluşturdu. Azizler Sokağı tarihi dokuya uygun biçimde park olarak düzenlendi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarihi çarşının altyapısını yenileyerek aşırı yağışlarda meydana gelen su baskınlarının önüne geçmek için çalışma başlattı.

Kemeraltı’nda Fevzi Paşa Bulvarı-Eşrefpaşa Caddesi-Halil Rıfat Paşa Caddesi ve Konak Atatürk Meydanı arasında kalan yaklaşık 500 bin metrekarelik alanda altyapı, üst yapı ve aydınlatma çalışmaları geçen temmuz ayında başladı.

Dr. Faik Muhittin Adam Caddesi’nde (850 sokak), 852, 866, 865 ve Veysel Çıkmazı’nda pis su kanal hattı, yağmur suyu hattı, içme suyu, telekom, aydınlatma, elektrik altyapı hatları ve yol gövde kaplamaları tamamlandı. Kısa bir süre içerisinde beton atılarak kazılan sokaklar düz yüzeyli granit taşıyla kaplanacak. 866, 865 sokaklarda çalışmalar başladı.

Dr. Faik Muhittin Adam Caddesi’nde bulunan 847, 847/1 sokaklarda altyapı çalışmaları devam ediyor. Şu ana kadar 2 bin 100 metrekarelik alanda kazı yapıldı; bin 100 metrekarelik alanda taş kaplama tamamlandı. Kemeraltı düzenleme çalışmaları kapsamında tüm altyapı hatları etaplar halinde yenilenerek tarihsel mirasa uygun şekilde granit taş kaplama yapılacak.

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Kemeraltı’nı aydınlatma projesi Uluslararası Şehir Aydınlatma Birliği’nin düzenlediği “Şehirler ve Aydınlatma Yarışması”nda birincilik ödülüne layık görüldü. Kemeraltı’ndaki aydınlatma çalışmaları devam ediyor.

Kemeraltı’nın da içinde yer aldığı İzmir Tarihi Liman Kenti’nin UNESCO Dünya Mirası 2023 adaylığı için çalışmalar sürüyor.

Hibya Haber Ajansı

Başkan Soyer, Tarihi Kemeraltı Esnaf Derneği üyeleriyle buluştu

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!