G-CV0ZL47F6D
USD32,38
EURO34,77
GBP40,63
BIST9.946,08
GR. ALTIN2.430,15
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak

Başkan Büyükkılıç: “Bisiklet yolu uzunluğunu 90 kilometreye çıkaracağız”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Başkan Büyükkılıç: “Bisiklet yolu uzunluğunu 90 kilometreye çıkaracağız” / Haberin Peşinde Urfa

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, “Kayseri’de 80 kilometrelik bisiklet yolu var, ayrıca 10 kilometrelik daha yeni bisiklet yolu ile bisiklet yolu uzunluğunu 90 kilometreye çıkaracağız.” dedi.

Başkan Büyükkılıç, Büyükşehir Belediyesi olarak kent genelinde 80 kilometrelik bisiklet yolu ile sağlıklı ve çevreci bir ulaşım aracı olan bisiklet kullanımını yaygınlaştırmak amacıyla çalışmalar yaptıklarını söyledi.

3 Haziran Dünya Bisiklet Günü kutlanırken, sağlıklı ve çevreci bir ulaşım aracı olan bisikletli ulaşımın en gelişmiş modeli olan Kayseri Bisiklet Paylaşım Sistemi (KAYBİS) vatandaşlar tarafından beğeniyle kullanılıyor.  Başkan Büyükkılıç’ın özel önem verdiği bisiklet kullanımının yaygınlaşması ve daha konforlu hale getirilmesi için şehir genelinde bisiklet yollarının sayısı da arttırılıyor.

Başkan Büyükkılıç, konu ile ilgili yaptığı açıklamada kent genelinde 80 kilometrelik bisiklet yolu yapıldığını, ayrıca 10 kilometrelik yeni bisiklet yolu yatırımı yapacaklarının altını çizdi.

Son 4 yılda 35,6 kilometre bisiklet yolu

Son 4 yılda 35,6 kilometre bisiklet yolu yapıldığını ve Kayseri’nin yollarının düz bir coğrafyada olduğunu belirten Büyükkılıç, “Düz bir şehirde yollarımızın hemen yanı başında bisiklet yolları mutlaka olmalı diye yola çıktık ve bu konuda da gerekli duyarlılığı gösteriyor, gerekli çalışmaları yapıyoruz. Kayseri’de 80 kilometrelik bisiklet yolu var, ayrıca 10 kilometrelik daha yeni bisiklet yolu ile bisiklet yolu uzunluğu 90 kilometreye çıkaracağız” diye konuştu.

Başkan Büyükkılıç, yeni açtıkları yollarda mutlaka bisiklet yollarının da olmasına özen gösterdiklerini dile getirerek, ayrıca Türkiye’de ilk kez Erciyes Dağı’nda inşa edilen ve downhill, mtb gibi tüm dağ bisikleti kullanıcıları için farklı zorluk derecelerinde parkurların bulunduğu Erciyes’te çocuklar için de özel bisiklet ve aktivite parkı oluşturduklarını hatırlattı.

Büyükkılıç’tan Bisiklet Turu’na davet

Çevre dostu ve sağlıklı ulaşım aracı bisiklet kullanımını teşvik etmek amacıyla ilan edilen 3 Haziran Dünya Bisiklet Günü’nü de kutlayan Başkan Büyükkılıç, “Ayrıca pazar günü Büyükşehir Belediyesi’nin spor faaliyetlerinde öncü kuruluşu Spor A.Ş. tarafından Dünya Bisiklet Günü ve Dünya Çevre Günü temalı bisiklet turu, gerçekleşecek. Tüm hemşehrilerimizi bu özel etkinliğimize davet ediyorum” dedi.

Büyükkılıç, öte yandan Türkiye’nin ilk bisiklet paylaşım sistemi olan KAYBİS’in, bir yandan bisiklet paylaşım sisteminin geliştirilmesi çalışmalarını yürütürken diğer taraftan da bisiklet kullanımını yaygınlaştırarak sağlıklı yaşama katkı sunduğunu vurguladı. Başkan Büyükkılıç, Kayseri Büyükşehir Belediyesi’nin ödüllü bisiklet hizmeti olan çevreci, ekonomik ve sağlıklı ulaşım aracı KAYBİS’in, 24'ü yeni toplam 81 istasyon ve bin adet bisiklet ile Kayserililere hizmet verdiğini ifade etti.

Hibya Haber Ajansı

Başkan Büyükkılıç: “Bisiklet yolu uzunluğunu 90 kilometreye çıkaracağız”

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!