G-CV0ZL47F6D
USD32,29
EURO34,64
GBP40,64
BIST10.045,74
GR. ALTIN2.411,94
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak

Başkan Aktaş: “Kaçak yapı, bu şehre yapılan en büyük kötülük”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Başkan Aktaş: “Kaçak yapı, bu şehre yapılan en büyük kötülük” / Haberin Peşinde Urfa

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, tarım alanlarında sayıları giderek artan ve yıkım çalışmalarını yaptıkları kaçak fabrika binalarına dikkat çekerek, “Bir yerlere bağış yaptırarak bunları yaptırmak hem akla ve mantığa uygun değil hem de insani değil. Bu, şehrin geleceğine yapılmış en büyük kötülüktür.” dedi.

Bursa Büyükşehir Belediye Meclisi’nin eylül ayı oturumunda, Büyükşehir Belediyesi’nin depreme yönelik yaptığı çalışmalarla ilgili bir soruyu yanıtlayan Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, özellikle son günlerde sayıları giderek artan kaçak fabrika binalarına dikkat çekti.

İlçe belediyelerinin sorumluluğunda olan kaçak yapı takibi ile ilgili konulara, bakanlığın da el atması ile birlikte Büyükşehir olarak müdahil olmak durumunda kaldıklarını dile getiren Başkan Aktaş, “Başta Nilüfer Belediyesi olmak üzere Osmangazi ve Yıldırım Belediye başkanlarımıza ifade ediyorum. Göstermelik bir kaç bina yıkmaktan ziyade, seçim sürecinde kimseyle kötü olmamak adına bir tavır içine girmekten ziyade kararlı bir şekilde konunun üzerine gidelim. Üzülerek söylüyorum Çalı Yolu’nda milyonlara mal olan yatırım yapıyoruz şu an. Hem de öyle birilerinin dediği gibi bir yerleri imara falan açarak değil, parayla kamulaştırarak yapıyoruz. Ama maalesef biz bunları yaparken, pıtrak gibi fabrika binalarının türediğini görüyorum.” ifadelerini kullandı.

Başkan Aktaş,  kaçak yapılaşma ile mücadeledeki kararlılıklarını dile getirerek, “Bir gün bu makamlar, bu görevler bitecek. Ama bizi asla hayırla yad etmeyecekler. Bu konuda kararlıyız. Kimsenin işiyle, aşıyla oynamaya niyetimiz yok. Ama ‘Büyükşehir Belediyesi yapıyor’ gibi bir algıyla da bu süreci yürütmek çok sağlıklı değil. Bursalı hemşerilerimizin bu kaçak yapılardan müthiş derecede rahatsız olduğunu üzerine basa basa söylemek istiyorum. Bir yerlere bağış yaptırarak bunları yaptırmak hem akla ve mantığa uygun değil hem de insani değil. Bu, şehrin geleceğine yapılmış en büyük kötülüktür. Bu konuda kararlı bir tutum sergilemek gerekir. Evet, yürütmeyi durdurma alınıyor. Bizimle ilgili de alınmış kararlar var. Yürütmeyi durdurma alınabilir. Kanun çerçevesinde süreç takip edilir. Yeter ki kararlı bir şekilde konunun üzerine gidelim.” diye konuştu.

Kentsel dönüşüm

Kaçak yapı ile mücadele gibi kentsel dönüşümün de ele aldıkları öncelikli konular arasında olduğunu ifade eden Başkan Aktaş, şunları kaydetti:

“Kentsel dönüşümü her ilçe belediyemizin konuşması gerektiğini özellikle ifade etmek istiyorum. Basın mensuplarıyla ve akademik odalarla da gezdim. Bu işe bir gün ayırdık. Gezi sonrası birçoğu ‘Böyle bir şey olduğunu bilmiyorduk’ dediler. Şuan özellikle Osmangazi ve Yıldırım ağırlıklı olmak üzere devam eden kentsel dönüşümler var. Vatandaşımızın bu konudaki çağrılarına, beklentilerine kayıtsız kalmamak adına her ilçe belediyemizin kentsel dönüşüm konusunda ayrı bir strateji çalışması gerekir. Cici cici maketler hazırlayarak ‘Böyle yapmak istiyoruz ama bu şekilde geçmiyor’ yaklaşımından ziyade bu şehrin geleceğini de tehdit etmeden bilimsel yöntemlerle hazırlanmış ilgili kurum ve kuruluşların görüşleri alınarak ortaya konmuş projelerin bu şehirde sayısının çok daha fazlalaşması gerektiğini düşünüyorum.”

Hibya Haber Ajansı

Başkan Aktaş: “Kaçak yapı, bu şehre yapılan en büyük kötülük”

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!