G-CV0ZL47F6D
USD32,46
EURO34,74
GBP40,71
BIST9.915,62
GR. ALTIN2.440,20
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak

Bankada şubeye gitmeden hesap açılabilecek

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bankada şubeye gitmeden hesap açılabilecek / Haberin Peşinde Urfa

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu, ıslak imzaya gerek kalmadan daha önce herhangi bir hesabın bulunmadığı bankada dijital ortamda hesap açılabilmesine imkan tanıyan düzenlemeye hazırlanıyor. Virüste ilk dalga zamanında bankalar salgında riskli noktalardan biri olarak kabul ediliyordu. Virüsün görüldüğü pek çok banka şubesi kapatılmıştı. 

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) tarafından hazırlanan ‘Bankalarca Kullanılacak Uzaktan Kimlik Tespiti Yöntemlerine İlişkin Tebliğ Taslağı’na göre, 1 Ocak 2021’den itibaren banka müşterileri şubeye gitmeden, ıslak imza gerekmeden dijital ortamda banka hesabı açılabilecek.

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), bankalar tarafından yeni müşteri kazanımında ve müşteri kimliğinin doğrulanmasında kullanılabilecek uzaktan kimlik tespiti yöntemlerini belirlemek üzere “Bankalarca Kullanılacak Uzaktan Kimlik Tespiti Yöntemlerine İlişkin Tebliğ Taslağı” hazırladı. Dünya Gazetesi’nde yer alan habere göre; Düzenleme yürürlüğe girdikten sonra uzaktan kimlik tespiti mümkün hale gelecek. Yeni dönemde uzaktan kimlik doğrulamasıyla hem müşteri olunabilecek hem de mevcut müşteriler bankacılık işlemlerini gerçekleştirebilecek.

Buna göre gerçek kişilerin uzaktan kimlik tespiti, banka çalışanı ile kişinin; fiziksel olarak aynı ortamda bulunmasına gerek olmadan, çevrim içi olarak görüntülü görüşmesi ve birbiriyle iletişim kurması ile gerçekleşecek. Islak imza zorunluluğu kalkacak.

10 DAKİKADA TAMAMLANACAK

Yapılan görüntülü görüşmede olası riskler dikkate alınarak yeterli güvenlik ve gizlilik seviyesi oluşturulması zorunlu olacak. Görüntülü görüşme şifrelenmiş güvenli iletişim ile gerçekleştirilecek. Müşteri olma süreci en fazla 10 dakikalık bir sürede tamamlanabilecek.

Görüntülü görüşme ile uzaktan kimlik tespiti yönteminin, Almanya, İspanya, Fransa ve Estonya’da etkili bir şekilde kullanıldığı biliniyor. Türkiye’de ise BDDK tarafından yürütülen düzenleme çalışmasının 2021 yılına kadar tamamlanması öngörülüyor.

BANKALARDA NE GİBİ VİRÜS ÖNLEMLERİ ALINDI?
Koronavirüs Bilim Kurulu’nun önerileri doğrultusunda, Sağlık Bakanlığı’nca hazırlanan “Banka Şubelerinde Korunma ve Kontrol Önlemleri” başlıklı rehber bankalarda işleyişe kriterler getirdi. Rehbere göre, şube içerisinde sürekli insanlarla yüz yüze arada 1 metre veya daha kısa mesafe kalacak şekilde temas eden çalışanlar tıbbi maske takıyor. Müşteri banka içerisinde bekleme alanında yakın mesafede oturtulmuyor. Bekleme alanında, en fazla işlem bankosu kadar müşteri bulunuyor. Müşterilerle diğer müşteriler ve bankoda çalışan banka görevlisi arasında en az bir metre mesafe bulunuyor. Banka şubesi içerisinde müşteri sayısını azaltmak için acil olmayan bazı işlemler erteleniyor.

Bankada şubeye gitmeden hesap açılabilecek

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

Yorumlar kapalı.

Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!