G-CV0ZL47F6D
USD32,43
EURO34,60
GBP40,52
BIST10.045,74
GR. ALTIN2.383,65
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak

Balta: “Afyonkarahisar’a 6 milyar 997 milyon TL değerinde 449 tesis inşa ettik”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Balta: “Afyonkarahisar’a 6 milyar 997 milyon TL değerinde 449 tesis inşa ettik” / Haberin Peşinde Urfa

AFYONKARAHİSAR – 15.03.2023 – HİBYA – Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürü Mehmet Akif Balta, son 20 yıldaki Afyonkarahisar yatırımlarını açıkladı.

Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürü Mehmet Akif Balta, son 20 yıldaki Afyonkarahisar yatırımlarını açıkladı.

Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürü Mehmet Akif Balta, son yıllarda DSİ marifetiyle hizmete açılan tesislerin yanı sıra plan ve proje aşamasındaki yatırımlar hakkında da açıklamalarda bulundu:

“1954 yılından bugüne, Ülkemizin kalkınması için inşa ettiği dev barajlarda depoladığı suyu; başta içme, kullanma ve sanayi suyu üretimine yönelik tesisler olmak üzere, hidroelektrik enerji üretimi, tarımsal sulama, atıksu arıtımı, taşkın kontrolü gibi çok geniş bir yelpazede değerlendiren DSİ, son 20 yılda toplam 477 milyar liralık yatırım yaparak 9.585 tesisi hizmete açmış ve aziz milletimizin gönlünde yer edinmiştir.”

“DSİ son 20 yılda 716 baraj inşa etti”

DSİ Genel Müdürü Mehmet Akif Balta, “Son 20 yılda yaklaşık 477 milyar liralık yatırım yaptık. Bu kapsamda son 20 yılda; 716 baraj, 481 gölet ve bent, 101 yeraltı depolama tesisi, bin 633 sulama tesisi, 318 toplulaştırma projesi, 326 içme suyu ve atıksu tesisi, 615 HES ve 5 bin 395 taşkın koruma tesisi olmak üzere toplam 9 bin 585 adet tesisi hizmete aldık.” ifadelerini kullandı.

“Afyonkarahisar için hizmet ürettik, 711 bin 36 dekar araziyi suyla buluşturduk”

Afyonkarahisar’a yapmış oldukları DSİ yatırımlarının ayrıntılarına da değinen DSİ Genel Müdürü Mehmet Akif Balta, “Özellikle modern sulama projelerimiz ülkemiz için son derece önem arz etmektedir. Son 20 yılda Afyonkarahisar’da inşa edilen 86 sulama tesisi ile 711 Bin 36 dekar tarımsal araziyi sulamaya açtık.” diye açıkladı.

“Afyonkarahisar’ımıza 43 baraj ve 25 gölet kazandırdık”

Tarımın olmazsa olmazı; iklim, toprak ve elbette ki su bakımından verimli bir coğrafyada yer alan Ege, tarımsal üretim potansiyeli bakımından Türkiye’de ilk sıralarda yer almaktadır. Afyonkarahisar’da refah düzeyinin artması için son 20 yılda; 448 adet Tesis ile 6 Milyar 997 Milyon TL yatırım yaptıklarını vurgulayan DSİ Genel Müdürü Mehmet Akif Balta, “Afyonkarahisar’da son 20 yılda 43 baraj ve 25 gölet inşa ettik ve böylece 177 milyon m³ su depolama hacmine ulaştık.” dedi.

“8 barajda inşaat çalışmaları devam ediyor”

Afyonkarahisarlı çiftçilerin kendilerine sunulan sulama imkanlarını büyük bir emek ve özveri ile değerlendirdiklerini vurgulayan DSİ Genel Müdürü Mehmet Akif Balta, “Afyonkarahisar’ın su kaynaklarını değerlendirmek için yeni barajlar inşa ediyoruz. Şu anda 8 barajın yapım çalışmaları devam ediyor. Bu barajların tamamlanması ile 23 bin 401 dekar tarımsal araziyi daha sulama suyuna kavuşturmayı hedefliyoruz. Ayrıca; Afyonkarahisar’da taşkın riskini azaltmak için son 20 yılda tamamlanan 228 adet taşkın koruma tesisi ile Afyonkarahisar şehir merkezi, 212 adet yerleşim yeri ve 330 bin 985 dekar arazinin taşkın kontrolü sağlanmıştır. 8 adet taşkın koruma tesisinin de inşaat çalışmaları devam etmektedir. Hayata geçirdiğimiz taşkın koruma tesisleri ile taşkın riskini azaltıyor, vatandaşlarımızın can ve mal emniyetini güvence altına alıyoruz.” şeklinde konuştu.

Arazi Toplulaştırma ve Tarla İçi Geliştirme Hizmetleri kapsamında Afyonkarahisar’da 2 adet iş tamamlanarak toplam 291 bin 650 dekar alanda arazi toplulaştırma tescili yapıldığını açıklayan DSİ Genel Müdürü Mehmet Akif Balta, “Afyonkarahisar ilinde 13 adet yerleşim birimi, arazi toplulaştırmasından faydalanmaktadır. Toplulaştırma ve tarla içi geliştirme hizmetleri ile toprağımız daha kıymetli ve daha verimli olmaktadır. Afyonkarahisar’da son 20 yılda 54 adet içmesuyu Tesisinin işletmeye alınmasıyla yıllık 49,14 milyon m3 içmesuyu temin edildi. Afyonkarahisar’ın her yöresinde, vatandaşlara memba kalitesinde içmesuyu ulaştırılmış ve ulaştırılmaya da devam edilmektedir.” diye konuştu.

Hibya Haber Ajansı

Balta: “Afyonkarahisar’a 6 milyar 997 milyon TL değerinde 449 tesis inşa ettik”

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!