G-CV0ZL47F6D
USD32,36
EURO34,78
GBP40,68
BIST10.264,97
GR. ALTIN2.393,39
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak

Bakan Yerlikaya: “Şehitlerimizin kanı, gazilerimizin gözü arkada kalmayacak”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bakan Yerlikaya: “Şehitlerimizin kanı, gazilerimizin gözü arkada kalmayacak” / Haberin Peşinde Urfa

DEREN KOCAMANOĞLU-15.07.2023-HİBYA- İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla Ankara İl Emniyet Müdürlüğü’nde düzenlenen programda konuştu.

Bakan Yerlikaya’nın konuşmasından bazı satır başları şöyle:

“Ankara genelinde 56 kardeşimiz vatan için hakka yürüdü. Ankara İl Emniyet Müdürlüğümüzün önünde bu gazi mekanda 13 kardeşimiz şehadet şerbeti içti. Onlar canlarından aziz bildikleri vatana can verdi. İsimleri tarihe altın harflerle geçti. Adları sonsuza kadar şanlı bayrağımızla birlikte anılacak. Şehadete eren kahramanlarımızın isimlerini yüreğimizde tek tek hep birlikte analım.

Onlar önünüzde siper, ardınızda dağ gibi duran arkadaşlarınızdı. İyi günde, kötü günde teselli bulduğumuz dostlarınızdı. Doğum gününü kutladığınız bir arkadaşınızı, şehadet yıl dönümünde anmak, hem zaferi hem kederi aynı anda sinede taşımak biliyorum kolay değil. Biliyorum yaramız hala çok derin, hala çok taze. Mahzun olmayınız, başınızı dik tutunuz. Dilimizde hep aynı dua ‘Vatan sağ olsun.’

15 Temmuz’da bir kez daha anladık ki Çanakkale ruhu yaşamaktadır. Kardeşliğimiz dipdiri ayaktadır. Türkiye Yüzyılı’na işte bu kardeşlik duygusu hayat vermiş, bunu Türkiye Yüzyılı’nın hem kilit taşı hem de temel taşı olmuştur. Bu ruhu yaşatmak hepimizin boynunun borcudur. Türkiye’nin geleceği de bu ruhtur. Hepimizin istikbali bu ruha emanettir. Milletin selameti, aziz vatanın bölünmez bütünlüğü için şehadete koşan kardeşlerimizi, onurlu bir hayat sürmek için iradesine sahip çıkan kahraman gazilerimizi unutmadık, unutmayacağız. Bu destanı yazanları Türkiye Yüzyılı’nın tüm kahramanlarını, Allah’ın izniyle sonsuza dek yaşatacağız.

FETÖ’cü vatansız hainleri de unutmayacağız. Onlarla dünyada da ahirette de görülecek hesabımız var. Nereye saklanırlarsa saklansınlar, hangi kılığa girerlerse girsinler izlerini daima süreceğiz. Devletimiz, hamd olsun daima teyakkuzdadır. 15 Temmuz 2016’dan bu yana FETÖ’cü hainlerle amansız bir şekilde mücadele ediyoruz. Her bir hain, adalet önünde hesap verinceye kadar mücadelemiz devam edecek. Ant olsun ki şehitlerimizin kanı, gazilerimizin gözü arkada kalmayacak.

Bugünümüzü ve yarınlarımızı o geceyi aydınlatan kahramanlarımıza borçluyuz. Biz bu topraklara onların sayesinde ‘vatan’ diyoruz. Allah birliğimizi daim eylesin.

Rabbim bizi sevgisiz, havasız, susuz, vatansız bırakmasın. 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günümüz kutlu, zaferimiz mübarek olsun.”

Hibya Haber Ajansı

Bakan Yerlikaya: “Şehitlerimizin kanı, gazilerimizin gözü arkada kalmayacak”

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!