G-CV0ZL47F6D
USD32,44
EURO34,74
GBP40,80
BIST9.915,62
GR. ALTIN2.441,87
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak

Bakan Varank: İstihdamda yılın ilk 7 ayında 1.7 milyon artış kaydettik

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bakan Varank: İstihdamda yılın ilk 7 ayında 1.7 milyon artış kaydettik / Haberin Peşinde Urfa

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, “Türkiye, pandemiye rağmen yatırım, üretim, istihdam ve ihracatla sağlıklı bir büyüme trendine girdi. Yapılan yatırımlarla 2021 yılı ikinci çeyrekte yüzde 21,7’lik ciddi bir büyüme gerçekleştirdik. Bu büyümeyle i…

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, “Türkiye, pandemiye rağmen yatırım, üretim, istihdam ve ihracatla sağlıklı bir büyüme trendine girdi. Yapılan yatırımlarla 2021 yılı ikinci çeyrekte yüzde 21,7’lik ciddi bir büyüme gerçekleştirdik. Bu büyümeyle istihdamda da yılın ilk yedi ayında 1,7 milyon artış kaydettik. İhracatımız yıllık 210 milyar doları geride bırakarak bir rekora imza attı” dedi.

Konya Model Fabrika ve Konya Organize Sanayi Bölgesinin 5’inci Kısım Genişleme Alanı Altyapı Yatırımlarının açılış töreni düzenlendi. İhracattaki gelişmelerle ilgili bilgi veren Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank da şunları söyledi:

* Türkiye, pandemiye rağmen yatırım, üretim, istihdam ve ihracatla sağlıklı bir büyüme trendine girdi. Yapılan yatırımlarla 2021 yılı ikinci çeyrekte yüzde 21,7lik ciddi bir büyüme gerçekleştirdik. Bu büyümeyle istihdamda da yılın ilk yedi ayında 1,7 milyon artış kaydettik.

* İhracatımız yıllık 210 milyar doları geride bırakarak bir rekora imza attı. İşte bütün bu istatistikler işin görünen kısmıdır. Bütün bunların gerçekleşmesinin ardında zorlu çalışmalar, büyük emekler yatmaktadır.

* Konya ile beraber ülkemizin dört bir tarafında büyük fedakarlıklarla gerçekleştirilen yatırımlar yer almaktadır. Biz devlet olarak yatırımlara destek olmaya devam ediyoruz.

* Sanayicimizin, girişimcilerimizin, gençlerin önünü açmayı sürdürüyoruz. Sağ olsunlar onlar da Türkiye’nin dört bir tarafındaki eserleriyle büyük ve güçlü Türkiye’nin inşasında canla başla çalışıyorlar.

“İŞVERENLERİMİZ, CİDDİ ZAMLAR YAPARAK ÇALIŞANLARIN HAKKINI VERMESİ LAZIM”

Bakan Varank sözlerini şöyle sürdürdü:

* Başarılardan bahsederken, sanayicilerimize bir hususu hatırlatmak istiyorum. Bu sene sanayi sektörü ciddi bir gelir artışıyla karşı karşıya. Ama bizim yatırımlarımızı işletenler, bunların asıl sahipleri bizim çalışanlarımız, emekçilerimiz. İşte müteşebbislerimizin sağladığı bu refahın bir kısmını mutlaka çalışanlarıyla paylaşması gerekiyor.

* Biz kamu tarafı olarak; gerek toplu iş sözleşmeleri, gerekse zamlarla çalışanlarımızın hakkını korumaya çalışıyoruz. Sanayici de müteşebbis de bu dönemde ciddi zamlar yaparak çalışanlarının hakkını vermesi lazım.

* Bu hem normal maaş için geçerli hem de asgari ücret için geçerli. Ben buradan işverenlerimize bu hatırlatmayı yapmış bulunayım. Koruyup kollamazsak fabrikalarımızda çalışacak insan bulamayız. .

Bakan Varank: İstihdamda yılın ilk 7 ayında 1.7 milyon artış kaydettik

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!