G-CV0ZL47F6D
USD32,38
EURO34,78
GBP40,70
BIST10.208,65
GR. ALTIN2.400,73
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak

Bakan Tunç: “Adli yargıda 3036 kişiye ilişkin atama yapıldı”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bakan Tunç: “Adli yargıda 3036 kişiye ilişkin atama yapıldı” / Haberin Peşinde Urfa

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, HSK’nın 2023 yaz kararnamesiyle birlikte adli yargıda 3036 kişiye ilişkin atama yapıldığını bildirdi.

Bakan Tunç Twitter hesabından yaptığı açıklamada şunları aktardı:

“HSK’nın 2023 yaz kararnamesiyle birlikte Adli yargıda 3036 kişiye ilişkin atama yapıldı. Bu kapsamda 20 ilimizin Cumhuriyet Başsavcısı değişmiş oldu.

Bunun yanı sıra Karasu Adliyesine ilk kez Cumhuriyet Başsavcısı ataması yapılmış oldu. Ağır ceza mahkemesi başkanı olarak ise 118 atama gerçekleştirildi. Tatvan’da ilk kez ağır ceza mahkemesi kurularak faaliyete geçirilmesi planlanmış ve ağır ceza mahkemesi başkanı ataması yapılmıştır.

Yargıtay’a da 40 tetkik hâkimi, 4 Cumhuriyet savcısı ataması gerçekleştirilmiştir. Bölge adliye mahkemelerinde mevcut dairelere ilave olarak, 4 ceza dairesi, 11 hukuk dairesi olmak üzere toplam 15 daire faaliyete geçirilecektir.

Bölge adliye mahkemelerine 291’i üye hâkim, 38’i Cumhuriyet savcısı, 55’i daire başkanı olmak üzere (bölge adliye mahkemelerinin kendi içerisindeki yer değişikliği ile birlikte) toplam 384 atama gerçekleştirilmiştir. Bu sayının 202’si ilave olarak bölge adliye mahkemelerine planlanan hâkim ve Cumhuriyet savcısıdır.

Buna göre hem daire hem üye sayısı artırılarak bölge adliye mahkemelerinin daha etkin bir şekilde faaliyetlerini yürütmeleri amaçlanmıştır. Buna ilave olarak İdari yargı alanında da 387 kişi atanmıştır. Bölge idare mahkemelerine; 69’u ilk derece mahkemelerinden, 2’si Danıştay tetkik hâkimliğinden olmak üzere 71 ilaveten üye ataması yapılarak, bu mahkemelerin etkin bir şekilde faaliyetlerini yürütmeleri amaçlanmıştır.

Böylece bölge idare mahkemelerinin iş yükünün azaltılması hedeflenmiştir. 06 Şubat 2023 tarihinde gerçekleşen depremler nedeniyle idari yargıda açılması muhtemel davalar öngörülerek Hatay ve Kahramanmaraş illerinde ilaveten iki adet, Adıyaman, Gaziantep, Malatya ve Şanlıurfa illerinde ilaveten bir adet; ayrıca yıllık gelen iş yükü gözetilerek İzmir ilinde bir adet idare mahkemesi faaliyete geçirilmiştir.

Bu kapsamda Hatay’ın 4 idare mahkemesi ve 20 üye; Gaziantep’in 4 idare mahkemesi ve 24 üye; Kahramanmaraş’ın 3 idare mahkemesi ve 15 üye; Malatya’nın 3 idare mahkemesi ve 15 üye; Şanlıurfa’nın 3 idare mahkemesi ve 18 üye; Adıyaman’ın 2 idare mahkemesi ve 12 üye ile faaliyet göstermesi planlanmıştır. Yine idari yargı teşkilatlanması olmayan Osmaniye ilinde bir adet idare mahkemesinin faaliyete geçirilmesi amacıyla bir başkan ve altı üye ataması gerçekleştirilmiştir. Yeni atamaların hayırlı olmasını diliyorum.”

 

Hibya Haber Ajansı

Bakan Tunç: “Adli yargıda 3036 kişiye ilişkin atama yapıldı”

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!