G-CV0ZL47F6D
USD32,53
EURO34,81
GBP40,62
BIST9.915,62
GR. ALTIN2.445,21
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak

Bakan Soylu: “74 belediyede 88 terör soruşturması yürütüldü”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bakan Soylu: “74 belediyede 88 terör soruşturması yürütüldü” / Haberin Peşinde Urfa

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, belediyelerde terör soruşturmaları ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Bakan Soylu’nun konuşmasından bazı satır başları şöyle:

“Onlarca ülkede FETÖ terör örgütlerinin okullarının kapatılması için devlet topyekün mücadele ortaya koyuyor. 15 Temmuz sonrasında FETÖ temizliği yaptık, yargıda, poliste, eğitimde neredeyse kamu kuruluşlarında FETÖ temizliği yaptık. En küçük belediye birimlerine kadar PKK temizliği yaptık.

Merkezi idare, mali idareler üzerinde mali hizmetlerin idarenin bütünlüğü ilkesine uygun şekilde yürütülmesi. Kamu görevlerinde birliğin sağlanması ve toplum yararın korunması ve mali ihtiyaçlarının gereği  gibi karşılanması amacıyla kanunda belirlenen esas ve usuller dairesinde idari vesayet yetkisine sahiptir. Bunu sorumluluk olarak merkezi idareye yükleyen Anayasa’nın 127. Maddesidir. İkinci yasal dayanağımız ise 5393 sayılı Belediye Kanunu’nun 55. maddesidir.

Görevde olan ve sorumlulukları olan kamu görevlileriyle ilgili denetim sonucunda oluşturulabilecek, sonuçlara yönelik olarak bir soruşturma yetkisi verme iznini hem ülke Teftiş Kurulu, İller İdaresi Genel Müdürlüğü ve aynı zamanda onlar vasıtasıyla da Bakanlığa yüklemektedir.

Konusu itibariyle birden fazla kamu, kurum ve kuruluşunu ilgilen soruşturmalarda soruşturmayı başlatan Bakanlık, ilgili diğer Bakanlıklardan da müfettiş ister denilmektedir. Soruşturma yetkisi olan bir Bakanlık veya ilgili Müfettişlikler, eğer bir soruşturmaya başlamış ve bu konuda başka alanlarda söz konusuysa bu çatı altında başka kurum ve kuruluşlarla da yürütebilme kabiliyetine sahiptir. Dolayısıyla İçişleri Bakanlığı’nın Belediyelerle ilgili olarak böyle bir denetim zorunluluğu öteden beri süregelmektedir.

Bizim yaptığımız idari denetim ve soruşturmalar genel olarak beş şekilde başlar. Birincisi, vatandaşların ihbar ve şikayetleriyle. İkincisi Cumhuriyet Savcılarının talebiyle. Üçüncüsü, olağan kontrollerdir. Dördüncüsü olarak kamuoyuna yansıyan haberlerle ilgili. Beşinci olarak da Bakanlıkça reysen soruşturma başlayabilir. 2019-2022 arasında toplam 74 belediyede 88 soruşturma terör kapsamında yürütüldü. Bunlardan 79’u tamamlandı.”

Hibya Haber Ajansı

Bakan Soylu: “74 belediyede 88 terör soruşturması yürütüldü”

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!