G-CV0ZL47F6D
USD32,44
EURO34,78
GBP40,80
BIST10.082,77
GR. ALTIN2.435,88
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak

Bakan Özer: “4 ilde eğitim ve öğretim kademeli olarak başlayacak”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bakan Özer: “4 ilde eğitim ve öğretim kademeli olarak başlayacak” / Haberin Peşinde Urfa

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Hatay’da açıklamalarda bulundu.

Bakan Özer’in açıklamaları şöyle:

“Erzin, Reyhanlı, Payas, Dörtyol ve Arsuz ilçelerimizde 27 Mart tarihi ile eğitim öğretime başlayacağız. Diğer illerimizde olduğu gibi eğitim öğretime çevre ve şehircilik bakanlığımız tarafından sağlam raporu verilen okullarımızda gerçekleştireceğiz. Dolayısıyla bulunan ilçelerde veya illerdeki sağlam okul sayısına göre gerekmesi durumunda ikili eğitim gerekmesi durumunda taşımalı eğitimle süreçleri yöneteceğiz. Bu dört ilimizde ismini söylemediğimiz ilçelerde eğitim süreçlerinin başlamasını artık valiliklerimize bırakıyoruz. Valiliklerimiz AFAD merkezlerindeki değerlendirmeleri kapsamında hangi ilçeler 27 Marttan sonra hazırsa hem öğretmenlerimizin kalma yerleri ihtiyaçları hem de öğrencilerimizin durumları ile ilgili gerekli her türlü önlemi alarak kamuoyu ile paylaşacaklar.

Her ne kadar eğitime başlamayacak olan ilçelerimizi söylesek de milli eğitim bakanlığı olarak bildiğiniz gibi 6 Şubat tarihinden itibaren 10 ilimizde okullar 1 Mart, 13 Mart, 27 Mart tarihi ile başlamış olmasına rağmen daha önceki tarihlerde çocuklarımızı yalnız bırakmamak bu tramvayı hızlı bir şekilde atlatmalarına destek olmak üzere çadırlarda okullarda prefabrik okullarda öğrencilerimizi hiç yalnız bırakmadık. Şu an itibariyle bölgemizde bin 793 konteyner çadır ve prefabrik okulda eğitim öğretim kapalı olmasına rağmen çocuklarımız eğitim öğretime devam ediyor. Çünkü bölge için bakanlık olarak yaklaşımımız şu müfredat dayalı bir eğitimden ziyade çocuklarımızın hızlı bir şekilde bu tramvayı atlatmaları normalleşmeleri için çocuklarımızı çadırlarda konteynerlerde prefabrik okullarda öğretmenlerimizle buluşturmaya özen gösteriyoruz.

LGS ve YSK’ye hazırlanan 8 ve 12. Sınıfı öğrencilerimizle ilgili bir dizi kararlar aldık. Çocuklarımızın mağduriyetlerini gidermek için hem ikinci dönem konularının sahil olmaması hem de bu süreçten etkilenmeden hızlı bir şekilde hazırlıklarına destek vermek için 734 noktada destekleme ve yetiştirme kursları açtık. Hem bölgedeki öğretmenlerimizle hem de ölçme ve değerlendirme sınavı hizmetleri genel müdürlüğümüzün 81 ildeki ölçme ve değerlendirme merkezlerinde görev alan öğretmenlerimizi göndererek çocuklarımızın LGS ve YKS sınavına hazırlanmaları ile ilgili her türlü desteği vermeye devam ediyoruz. Bu hafta sonuna kadar da 734 olan destek noktasını da bine çıkartacağız.

Bölgedeki bu büyük afetten dolayı 10 ilimizdeki yatırım programlarımızı revize ediyoruz. Yaklaşık 40 milyar tllik bir yatırımı bölgeye ayırdık. Bölgeye çelik konstrüksiyonlu prefabrik kalıcı okullar yapacağız. 500 tane bölgeye yeni prefabrik okul yapma kararı aldık inşallah bunları da hızlı bir şekilde bir sonraki eğitim öğretime tamamını yapmak üzere ama nisan ayı içerisinde adım adım bunları hizmete alarak çocuklarımızı eğitim öğretimi desteklemeye devam edeceğiz.”

Hibya Haber Ajansı

Bakan Özer: “4 ilde eğitim ve öğretim kademeli olarak başlayacak”

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!