G-CV0ZL47F6D
USD32,34
EURO34,81
GBP40,72
BIST10.228,42
GR. ALTIN2.390,18
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak

Bakan Kurum: “Manavgat’ta 427 konutunu teslim etmenin mutluluğunu yaşayacağız”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bakan Kurum: “Manavgat’ta 427 konutunu teslim etmenin mutluluğunu yaşayacağız” / Haberin Peşinde Urfa

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Manavgat’ta inşa edilen konutlarla ilgili açıklamalarda bulundu.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Manavgat’ta inşa edilen konutlarla ilgili açıklamalarda bulundu.

Bakan Kurum’un açıklamasından bazı satır başları şöyle:

“Toplamda bakanlığımızın da 2,5 milyar liralık yatırımının olduğu altyapı projelerine kadar 32 eserin açılışını hep birlikte büyük bir coşku ile gerçekleştireceğiz. Şimdiden tüm konutlarımız tüm açılışlarımız Antalya’mıza hayırlı uğurlu olsun diyorum. Burada yarınki programda ilk önce Sayın Cumhurbaşkanımızı, Antalya merkezde misafir edeceğiz. Onu büyük bir coşku ile tüm Antalyalı kardeşlerimizle birlikte karşılayacağız ardından Kumluca’daki afetzede vatandaşlarımızı ziyaret edeceğiz. Yine hemen ardından Manavgat’ta olacağız. Manavgat’ta bundan 1.5 yıl önce yaşadığımız afette zarar görmüş vatandaşlarımıza verdiğimiz sözü aslında tutmanın mutluluğunu gururunu hep birlikte yaşayacağız ve onların evlerine misafir olacağız.

1.5 yıl önce yaşadığımız felakette bugün de baktığınızda aslında iklim değişikliğinin iklim krizinin ağır faturalarıyla karşı karşıyayız. Şehrimizde yeşil Antalya’mıza rengini veren yeşil ormanlarımızı burada bütün canlılarımızı bu yangında maalesef yitirdik. Hasar gördüler. O gün itibariyle hızlı bir çalışmaya başladık. Evlerimiz ahırlarınız zarar gördü burada yaşayan canlılarımız zarar gördü. Ama hiçbir zaman milletimizle o birliğimizi beraberliğimizi bırakmadık. Tüm Türkiye 81 ilimiz Antalya’mız için burada bir seferberlik ruhuyla hareket etti.

Biz de ilk andan itibaren bize o gün ne aceleniz var dedikleri süreçte onlara rağmen biz vatandaşımızı açta açıkta bırakmamak adına hızlı bir şekilde hareket ettik ve Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde köy köy mahalle mahalle vatandaşımızın yanındaydık. Kalemler’de, Kilimler’de, Demirciler’de, Karaburun’da Fatma teyzemizle birlikteydik. Oymapınar’da, Tilkiler’de, Yaylaalan’da, Güzelbağ’da milletimizle hep birlikte acılarımızı ortadan kaldırmak adına mücadele veriyorduk. Bayırda Ayşe teyzemizle birlikteydik Karagözde İbrahim amcamız vardı hikayesi tüm Türkiye’nin hikayesi oldu. Orada teyzemizi gerçekten bırakmamak adına canını ortaya atan İbrahim amcamızla birlikte o süreci atlattık ve onun mutluluğuna şahit olduk.

Afetten zarar görmüş neresi varsa bu manada yangının bir kıvılcımı nereye sıçradıysa biz oraya gittik ve o kıvılcım sönene kadar vatandaşımızın elini bırakmadık ve bu güzel şehrimizde zarar görmüş her noktayı da yerinde gidip inceledik son anına kadar da buradaydık.

Tabii afetin hemen ardından da hızlı bir şekilde yeni inşa projemizi hayata geçirmemiz gerekiyordu bu kapsamda yaklaşık 900 konutumuzu 896 konut ve ahırlarımızı depolarımızı zarar gören inşaatlarımızı başlattık. İnşallah yarın sayın cumhurbaşkanımızın teşrifleriyle de hem burada yangının ilk çıktığı kalemler köyümüzde, hem de Manavgat’ımızın değişik köylerinde yine Akseki’de Alanya’daki afetten zarar görmüş vatandaşlarımızın 427 konutunu teslim etmenin mutluluğunu hep birlikte yaşayacağız. Kalan konutlarımızı da inşallah en kısa süre içerisinde tamamlayıp toplamda yaklaşık 900 konut ahırımızı depomuzu vatandaşlarımıza söz verdiğimiz şekilde teslim ediyor olacağız. Bugün ki yatırım değeriyle burada yapılan afet konutları yaklaşık 3 milyar lira tutarındadır. Şunun da altını çizmek isteriz ki biz sadece yeni yuva yapmıyoruz sadece inşa faaliyetlerini sürdürmüyoruz, bununla birlikte sosyal donatılarıyla köy konağıyla camisiyle yeşil alanlarıyla ahırıyla deposuyla burada vatandaşımızın ne ihtiyacı varsa bu ihtiyaçları gidermenin gayreti içerisinde oluyoruz.”

Hibya Haber Ajansı

Bakan Kurum: “Manavgat’ta 427 konutunu teslim etmenin mutluluğunu yaşayacağız”

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!