G-CV0ZL47F6D
USD32,44
EURO34,84
GBP40,77
BIST10.208,65
GR. ALTIN2.398,51
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak

Bakan Kacır: “Türkiye, 267 aksiyona katılarak bu alanda üçüncü ülke oldu”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bakan Kacır: “Türkiye, 267 aksiyona katılarak bu alanda üçüncü ülke oldu” / Haberin Peşinde Urfa

Bilim ve Teknolojide Avrupa İş Birliği Kuruluşu (European Cooperation in Science and Technology – COST) tarafından sunulan katılım istatistikleri açıklandı. Türkiye yürürlükteki tüm aksiyonların yüzde 99’una katılarak önemli bir orana erişti. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, “Türkiye, Yönetim Komitesi üyesi olarak 267 Aksiyona katılarak COST’ta en fazla katılım gösteren üçüncü ülke oldu” dedi.

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, Türkiye, 3 bin 84 çalışma grubuyla dikkat çekerken, COST ağ faaliyetlerine 1.113 bireysel katılımla bu alanda en başarılı 5. ülke oldu. 2022 yılında aktarılan bütçe bazında yaklaşık 1,5 Milyon Avro ile COST üyesi 41 ülke arasında en çok bütçe aktarılan 4. ülke olmayı başardı.

Kadın araştırmacıların istatistiğinde yüzde 55’lik bir katılım oranı ile cinsiyet dağılımı açısından yüzde 48 olan COST ortalamasının önemli ölçüde üzerine çıkıldı.

Uluslararası arenada parlamaya deva edeceğiz

Bakan Kacır, uluslararası alanda elde edilen başarıların önemine işaret ederek, “Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde Milli Teknoloji Hamlesi ışığında uluslararası arenada parlamaya devam edeceğiz. Türkiye, 267 aksiyona katılarak COST’ta en fazla katılım gösteren üçüncü ülke oldu. Ülkemiz, genç araştırmacıların katılım verilerinde de çok başarılı bir performans sergiledi. Genç araştırmacıların programa katılım oranında Türkiye birinci sırada yer aldı. Bu başarılar Türkiye’nin doğru yolda ilerlediğinin göstergesi. Araştırma ve geliştirme ekosistemimizle dünya sahnesinde ön sıralarda olmaya devam edeceğiz. Ülkemiz, bilim ve teknolojide öncü olma hedefiyle COST ağlarındaki etkinliğini sürdürürken, Türkiye Yüzyılında başarılarımızla iz bırakacağız.” ifadelerini kullandı.

Bilim insanlarına destek sağlıyor

Kuruluş, üyesi olan ülke araştırmacılarının COST Aksiyonu adı verilen uluslararası bilim ve teknoloji platformlarına dahil edilmeleri adına faaliyet gösteriyor. COST, sunduğu ağ destekleriyle bilim insanlarının uluslararası proje gruplarına erişimlerinde ciddi katkılar sağlıyor.

2022 yılı Türkiye COST Genel Katılım istatistikleri için tıklayınız.

2022 yılı Türkiye MC atama istatistikleri için tıklayınız.

Hibya Haber Ajansı

Bakan Kacır: “Türkiye, 267 aksiyona katılarak bu alanda üçüncü ülke oldu”

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!