G-CV0ZL47F6D
USD32,29
EURO34,64
GBP40,64
BIST10.045,74
GR. ALTIN2.411,94
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak

Bakan Güler, 2023-2024 Uçuş Eğitim Yılı Açılış Töreni’ne katıldı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bakan Güler, 2023-2024 Uçuş Eğitim Yılı Açılış Töreni’ne katıldı / Haberin Peşinde Urfa

Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler ve Azerbaycan Savunma Bakanı Orgeneral Zakir Hasanov, Eskişehir’deki 1’inci Ana Jet Üs Komutanlığında düzenlenen 2023-2024 Uçuş Eğitim Yılı Açılış Töreni’ne katıldı.

Bakanlığın sosyal medya hesabından yapılan açıklamaya göre, Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler ve Azerbaycan Savunma Bakanı Orgeneral Zakir Hasanov, Eskişehir’deki 1’inci Ana Jet Üs Komutanlığında düzenlenen 2023-2024 Uçuş Eğitim Yılı Açılış Töreni’ne katıldı.  Törende Genelkurmay Başkanı Orgeneral Metin Gürak, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Selçuk Bayraktaroğlu ve Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Ziya Cemal Kadıoğlu ile Eskişehir Valisi Hüseyin Aksoy da yer aldı.  Bakanların ve Komutanların yerlerini almasının ardından her yıl olduğu gibi dualar okundu, kurban kesimi yapıldı. Millî Savunma Bakanı Yaşar Güler, pist başından telsizle ilk uçuşun emrini verdi ve yeni uçuş eğitim yılını başlattı.  Törende bir konuşma da yapan Bakan Güler, şunları söyledi:

“Ağustos ayı milletimizin zaferler ayıdır”

“Türk Hava Kuvvetlerimizin en önemli ve en seçkin birliklerinden biri olan 1’inci Ana Jet Üs Komutanlığımızda siz kahraman silah ve mesai arkadaşlarımla birlikte olmaktan büyük bir memnuniyet duyuyorum. Yeni Uçuş Eğitim yılınızın hayırlı ve başarılı olmasını diliyorum. Ayrıca yeni rütbelerinizin ve görevlerinizin; sizlere, ailelerinize, Türk silahlı Kuvvetlerine ve asil milletimize hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum. 

Unutmayınız ki yeni rütbeler ve yeni görevlerle birlikte sorumluluklarınız da artmaktadır. Sizlerin becerisi ve donanımı, Türk Silahlı Kuvvetlerinin etkin ve güçlü konumunu daha da ileri seviyelere taşıyacaktır. Bu anlayışla sizlerin, nerede olursanız olun, görevlerinizi en iyi şekilde yapacağınıza ve sizden sonra gelecek olanlara da bayrağı gururla teslim edeceğinize yürekten inanıyorum.

Malumunuz ağustos ayı, parlak bir tarihî geçmişe sahip asil milletimizin zaferler ayıdır. Malazgirt’ten Otlukbeli’ne, Mercidabık’tan, Mohaç’a nice şanlı zaferler, hep bu ay da kazanılmıştır. Tarihimizin dönüm noktalarından birini oluşturan bu zaferlerden biri de kahraman ordumuzun 26 Ağustos 1922 sabahı başlattığı Büyük Taarruz Harekatı’nda elde ettiği büyük başarıdır.

Büyük Taarruz Harekatı kapsamında güzel Eskişehir’imiz de 2 Eylül 1922 tarihinde düşman işgalinden kurtarılmıştır. Bu vesileyle, vatanımızı işgal girişiminde bulunanlara karşı tüm yokluklara rağmen kazandığımız Büyük Zaferimizin 101’inci yıl dönümünü ve Eskişehirimizin kurtuluş gününü kutluyorum. Bizlere bu zaferi armağan eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, aziz şehitlerimizi, kahraman gazilerimizi rahmet ve minnetle yad ediyorum.

‘Kendi pilotlarını yetiştirebilen sayılı ülkelerden biriyiz’

Küresel ve bölgesel belirsizliklerin yaşandığı, risk ve tehditlerin arttığı kritik bir süreçten geçmekteyiz. Bu hassas dönemde görev ve sorumlulukları artan Türk Silahlı Kuvvetlerimiz de ülkemizin hak ve menfaatlerini korumak için azim ve kararlılıkla görevlerini yerine getirmektedir. Bu kapsamda kahraman ordumuz; Yurt içinde ve sınır ötesinde icra edilen operasyonlar ile terörle mücadelede büyük başarılar elde etmekte, hudutlarımızın emniyetini en yoğun ve etkili tedbirlerle sağlamakta, mavi ve gök vatanımızda hak ve menfaatlerimizin korunmasına yönelik faaliyetlerini de başarıyla sürdürmektedir. Aynı şekilde başta Kıbrıs olmak üzere Azerbaycan’da, Libya’da, Kosova’da, Bosna Hersek’te, Katar’da, Somali’de ve daha birçok coğrafyada kardeş, dost ve müttefik ülkelerin haklı davalarına destek vermektedir.

Türk Silahlı Kuvvetlerinin en etkin ve yoğun faaliyetlerini icra ettiği bu dönemde gökyüzündeki gücümüz olan Hava Kuvvetlerimiz de aynı etkinlik ve yoğunlukta faaliyetlerini sürdürmektedir. Gururla ifade etmeliyim ki Hava Kuvvetlerimiz; köklü tarihi, yetenekli personeli, üstün teknolojisi, elde ettiği büyük başarılarıyla ülkemizin iftihar kaynağı olmaktadır. Bugün; dünyada kendi pilotlarını, hatta dost ve müttefik ülkelerin de pilotlarını yetiştirebilen sayılı ülke hava kuvvetlerinden biri konumundadır. Kartallar yuvası, havacılıkta öncü şehrimiz Eskişehir’in gururu 1’inci Ana Jet Üs Komutanlığımız da; üstlendiği operasyonel görevlerin yanı sıra; yerli ve milli savunma sanayi ürünlerimizin test faaliyetlerini başarıyla gerçekleştirilmesinden, pilotlarımızın eğitilmesine kadar geniş bir yelpazede üstlendiği görevleri büyük bir başarıyla yerine getirmektedir.

‘Hava kuvvetlerimiz, gurur kaynağımız oldu’

Özellikle son yıllarda yerli ve millî silah ve mühimmatlarımız ile gücüne güç katan Hava Kuvvetlerimiz: 15 Temmuz sonrası oluşan personel açığına rağmen kahramanca fedakârca görev yapmış, yurt içi ve sınır ötesinde icra edilen terörle mücadele harekâtlarındaki etkinliği, katkısı ve başarısıyla gurur kaynağımız olmuştur. Mavi ve gök vatanımızdaki hak ve menfaatlerimizin korunmasından Uluslararası Barışı Destekleme görevlerine ve tatbikatlara kadar tüm görevlerini başarıyla icra ederek seçkin ve saygın konumunu bir kez daha ortaya koymuştur. Ayrıca ülkemizi yasa boğan 06 Şubat tarihli depremlerin ilk anından itibaren Hava Kuvvetlerimiz; kurduğu hava köprüsü ile yaraların sarılması ve hayatın normale dönmesi için üstün gayret göstermiş, en ücra köylere kadar vatandaşlarımıza yardımları ulaştırmıştır.

Hava Kuvvetlerimiz bu süreçte, bir yılda yapılan sorti sayısına, 2 ay içinde ulaşarak sahip olduğu imkân ve kabiliyetleri en açık şekilde göstermiştir. Tüm bu faaliyetlerde, büyük bir özveriyle görev yapan Hava Kuvvetlerimizin bütün personelini üstün gayretleri ve başarıları dolayısıyla gönülden kutluyor; gözlerinden öpüyorum. Bundan sonra da hedefimiz; Hava Kuvvetlerimizi personeliyle, teknolojisiyle, sahip olduğu imkanlarla dünyanın en kuvvetli hava ve uzay güçlerinden biri haline getirmektir. Bu yöndeki çalışmalarımız, bundan sonra da artan bir ivmeyle sürdürülecektir. Hava Kuvvetlerimizin; siz değerli personelinin de katkılarıyla Cumhuriyetimizin 100’üncü yılında ve Türkiye Yüzyılı hedeflerimiz doğrultusunda, daha büyük, daha güçlü bir Türkiye ve Türk Hava Kuvvetleri için artan bir şevk ve gayretle çalışmaya devam edeceğine yürekten inanıyorum.

‘Eğitim vazgeçilmez bir unsurdur’

Envanterde bulunan silah sistemlerimiz ne denli gelişmiş olursa olsun, onları kullanan sizlersiniz. Bu açıdan sizlerin bireysel ve mesleki kabiliyetleri hava gücümüzün etkinliği açısından büyük önem taşımaktadır. Bu etkinliğin sürekliliği ve her zaman daha üst seviyeye çıkartılmasında da eğitim vazgeçilmez bir unsurdur. Sürekli eğitim anlayışıyla uçuş ve havacılık disiplinine bütünüyle ve derinliğiyle hakim olmanız bakımından; burada icra edilen uçuş eğitimlerinin son derece önemli olduğunu değerlendiriyorum.

Bu kapsamda sizlerden beklentim; eğitimlerinizi genişleyen bir tecrübe kazanımı dâhilinde icra ederken, havacılık ve uzay teknolojilerindeki gelişmeleri de yakından takip etmeniz ve bu konuda Hava Kuvvetlerimize katkılar sunmanızdır. Havacılık eğitimi zor ve uzun, tecrübesi çok değerli olan bir meslektir. Ancak sizler, bu mesleği yaşam tarzı hâline getiren büyük profesyonellersiniz. Unutmayınız ki gök vatanımız sizlere emanettir. Bu duygu ve düşüncelerle; yeni uçuş eğitim yılının bir kez daha hayırlı ve başarılı olmasını temenni ediyor; yolunuz ve bahtınızın semalar kadar açık olmasını diliyorum. Emniyetli Uçuşlar. Kalın sağlıcakla.”

Hibya Haber Ajansı

Bakan Güler, 2023-2024 Uçuş Eğitim Yılı Açılış Töreni’ne katıldı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!