G-CV0ZL47F6D
USD32,52
EURO34,92
GBP40,78
BIST9.915,62
GR. ALTIN2.432,92
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak

Bakan Güler: “15 Temmuz hadisesi, milletimizin duruşuyla destana dönüşmüştür”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bakan Güler: “15 Temmuz hadisesi, milletimizin duruşuyla destana dönüşmüştür” / Haberin Peşinde Urfa

Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, “Türk demokrasisine ve milli iradeye karşı bir grup alçağın girişimiyle meydana gelen 15 Temmuz hadisesi, asil milletimizin engin feraseti ve korku nedir bilmeyen duruşuyla bir destana dönüşmüştür.” dedi.

Bakanlığın sosyal medya hesabından yapılan açıklamaya göre, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla Milli Savunma Bakanlığı Atatürk Kültür Sitesi’nde düzenlenen törende, Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler bir konuşma yaptı.

TSK Komuta Kademesi, bakan yardımcıları, şehit aileleri ve gazilerin de katıldığı törende konuşan Bakan Yaşar Güler, şunları söyledi:

“Kahraman silah ve mesai arkadaşlarım, kahraman gazilerimiz, şehit ve gazilerimizin değerli yakınları, değerli misafirler, sizleri en içten duygularımla, sevgiyle, saygıyla selamlıyorum. Sözlerimin başında vatanı, bayrağı, mukaddesatı için 15 Temmuz gecesi hainlere karşı dimdik durarak canlarını feda eden aziz şehitlerimizi rahmetle yâd ediyor; bu uğurda gazi olan kahramanlarımıza ve 15 Temmuz destanını yazan aziz vatandaşlarımıza saygı ve şükranlarımı sunuyorum.

Tarih, ibret ve ilhamlarla doludur. Geçmişin hafızasında milletlerin destansı mücadeleleri, kudretli zaferleri ve acı dolu trajedileri gizlidir. Bu yönüyle bir milletin gururunu ve onurunu temsil eden tarihi, milletin omuzlarında yükselen kutsal bir mirastır. Milletlerin ruhunda yaşayan ve onlara güç veren bu miras, her geçen nesille daha da büyür ve derinleşir. Böylece yüreklerdeki millet olma duygusunu daima canlı tutar. Bizler de zengin tarihi mirasımızın varisleri olarak bugün burada tarihimizdeki en büyük ihanetlerden birini hatırlamak ve buna karşı asil milletimizin göstermiş olduğu birlik ve beraberlik ruhunu bir kez daha idrak etmek üzere toplanmış bulunuyoruz. Türk demokrasisine ve milli iradeye karşı bir grup alçağın girişimiyle meydana gelen 15 Temmuz hadisesi, asil milletimizin engin feraseti ve korku nedir bilmeyen duruşuyla bir destana dönüşmüştür.

O gece asil Türk milleti, Sayın Cumhurbaşkanımızın çağrısıyla her yaştan insanıyla bu alçaklara karşı durmuş; devletinin bekasına ve kendi geleceğine sahip çıkmıştır. Aynı şekilde, asil milletimizin bağrından çıkmış Türk Silahlı Kuvvetlerimizin devletine, ülkesine bağlı şerefli mensupları da milletimizle omuz omuza vererek bu hainlere karşı kahramanca direnmiş, onlara engel olmuştur. Ordu-millet dayanışmasının en güzide örneğinin sergilendiği bu kararlı ve dik duruş sayesinde, ihanet şebekesinin kalleşçe girişimi boşa çıkartılmış; millî irade, maruz kaldığı en büyük sınamayı alnının akıyla bertaraf etmeyi başarmıştır. Sonuç olarak 15 Temmuz, hainlerin ihanetinden halkın iradesinin zaferine dönüşmüştür.

'FETÖ ile mücadeleye azim ve kararlılıkla devam ediyoruz'

Bu zafer, dünyada örneği olmayan bir ruh hâlini ve demokrasi bilincini ortaya koymaktadır. Bir daha böyle hadiseler yaşanmaması ve ülkemizin aydınlık geleceği için 15 Temmuz, her yönüyle bizlere önemli sorumluklar yüklemiştir. Bu çerçevede Büyük ve Güçlü Türkiye yolunda FETÖ ile mücadeleye azim ve kararlılıkla devam ediyoruz. Nitekim bugüne kadar Türk Silahlı Kuvvetlerinden 24.195 şahıs ihraç edilmiş, 2 bin 542 emekli şahsın da rütbesi geri alınmıştır. Bundan sonra da Millî Savunma Bakanlığı olarak tespit edilen bilgi ve belgeler ışığında FETÖ ile mücadelemizi büyük bir hassasiyetle ve tavizsiz şekilde sürdüreceğiz. Mazisi zaferlerle dolu şanlı ordumuz, 15 Temmuz sonrası hainlerden temizlenmeye başlar başlamaz Sayın Cumhurbaşkanımızın direktifleri ile yurt içi ve sınır ötesinde büyük ve kapsamlı operasyonların icrasına yönelmiş, ülkemizin ve vatandaşlarımızın başına musallat olan terör belası bitme noktasına getirilmiştir. Aynı zamanda bu zorlu süreçte zaafa uğrayacağı düşünülen Türk ordusunun çok daha güçlendiği ve harekât kabiliyetinin arttığı tüm dünyaya gösterilmiştir.

‘Şer odaklarının planları bozuldu’

Kahraman ordumuzun elde ettiği başarılar sayesinde Türkiye, 15 Temmuz hain girişiminde bulunan şer odaklarının planlarını bozmuş; hem sahada hem masada etkin ve oyun kurucu bir ülke hâline gelmiştir. Türkiye artık, Sayın Cumhurbaşkanımızın büyük gayretleri ile tesis ettiği kapsamlı ilişkilerle uluslararası düzlemde merkezi bir rol üstlenmektedir. Küresel ve bölgesel düzeyde önemli gelişmelerin yaşandığı savunma ve güvenlik konularının her zamankinden çok daha önemli hale geldiği bu hassas dönemde, Türk Silahlı Kuvvetlerimiz de Sayın Cumhurbaşkanımızın direktifleri doğrultusunda, amir ve komutanların emirleri ve personelimizin emsalsiz kahramanlığı ile son bir asrın en kapsamlı, en etkili faaliyetlerini gerçekleştirmektedir. Herkes müsterih olsun ki devletimizin bekası, vatandaşlarımızın huzur ve güvenliği için gerekli her türlü tedbir alınmaktadır.

Bu kapsamda şanlı ordumuz, yurt içinde ve sınır ötesinde icra edilen operasyonlar ile terörle mücadelede büyük başarılar elde etmektedir. Terörle mücadelenin yanı sıra, hudutlarımızın güvenliği en yoğun tedbirlerle sağlanırken Mavi ve Gök Vatanımızdaki hak ve menfaatlerimiz de tavizsiz bir şekilde korunmaktadır. Aynı şekilde kardeş, dost ve müttefik ülkelerin haklı davalarına destek verilmesinden bölgemizde ve dünyada barış ve istikrara katkı sağlanmasına; yerli ve milli savunma sanayimizin geliştirilmesinden müşterek ve kapsamlı tatbikatların gerçekleştirilmesine kadar birçok görev de başarıyla icra edilmektedir.Sonuç olarak gücünü, bağrından çıktığı asil Türk milletinin sevgisi ve güveninden alan Türk Silahlı Kuvvetlerimiz; Cumhuriyetimizin 100’üncü yılında ve Türkiye Yüzyılı hedeflerimiz doğrultusunda, Anayasa’ya ve kanunlara bağlı olarak, milli, manevi ve mesleki değerlerimiz çerçevesinde, Atatürk ilke ve inkılapları ile aklın ve bilimin rehberliğinde, tüm paydaşlarla uyum, koordine ve istişare içerisinde, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da daha büyük, daha güçlü bir Türkiye için şevk ve gayretle çalışmalarına devam edecektir.

Bu vesileyle Mete Han’dan Sultan Alparslan’a, Fatih Sultan Mehmet’ten Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e ve bugüne kadarki tüm devlet büyüklerimizi ve komutanlarımızı saygıyla anıyorum. 15 Temmuz’da vatanı, bayrağı ve ülkesinin geleceği uğruna canlarını feda eden şehitlerimiz başta olmak üzere tüm şehitlerimizi ve ebediyete intikal eden kahraman gazilerimizi rahmet ve minnetle yad ediyor; gazilerimize, şehit ve gazilerimizin kıymetli ailelerine saygı ve şükranlarımı sunuyorum. Bu anlamlı törenin düzenlenmesinde emeği geçenlere, ayrıca icra ettikleri güzel konser için de Türk Silahlı Kuvvetleri Mehteran Birliğimize ve Armoni Mızıkasına teşekkür ediyor, sizleri bir kez daha sevgi ve saygıyla selamlıyorum. Kalın sağlıcakla.”

Hibya Haber Ajansı

Bakan Güler: “15 Temmuz hadisesi, milletimizin duruşuyla destana dönüşmüştür”

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!