G-CV0ZL47F6D
USD32,49
EURO34,82
GBP40,66
BIST9.915,62
GR. ALTIN2.438,39
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak

Bakan Göktaş: “Temel ilkemiz kadına yönelik şiddete karşı sıfır toleranstır”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bakan Göktaş: “Temel ilkemiz kadına yönelik şiddete karşı sıfır toleranstır” / Haberin Peşinde Urfa

 Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, “Temel ilkemiz kadına yönelik şiddete karşı sıfır toleranstır. Bakanlık olarak aileyi korumak ve güçlendirmek için kadına yönelik şiddetin mutlaka ama mutlaka önlenmesi gerektiğini çok iyi biliyoruz” dedi.

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile UNICEF ve UN Women Türkiye iş birliğiyle gerçekleşen “Şiddet Mağduru Kadınların ve Çocukların Adalete Erişiminin Kolaylaştırılması Eğitim” programının kapanış toplantısı Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş ve UNICEF Türkiye Temsilcisi Paolo Marchi'nin katılımıyla gerçekleşti.

Programda yaptığı konuşmada Bakan Göktaş, kadına yönelik şiddetin aileyi ve toplumu sarstığını çok net olarak gördüklerini belirterek, “Şiddet, insanın onurunu ve adalet duygusunu zedeliyor. Bireyden başlayıp halka halka yayılan şiddet sağlıklı bir sosyal hayatı imkansız hale getiriyor. Bizim Türkiye olarak,  Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı olarak temel ilkemiz kadına yönelik şiddete karşı sıfır toleranstır.” ifadelerini kullandı.

“Ulusal mevzuatımızı güçlendirmekle kalmayıp, hizmet mekanizmalarımızı harekete geçiriyoruz”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan’ın aile ve kadın konusundaki hassasiyetlerinin bütün dünyaya örnek teşkil ettiğini vurgulayan Bakan Göktaş, “Bakanlık olarak, aileyi korumak ve güçlendirmek için kadına yönelik şiddetin mutlaka ama mutlaka önlenmesi gerektiğini çok iyi biliyoruz. Bunun için şiddetle mücadelede, ulusal mevzuatımızı güçlendirmekle kalmayıp, kamuoyunda farkındalık yaratarak, kurumsal hizmet mekanizmalarımızı harekete geçiriyoruz.” diye konuştu.

Eylem Planı 5 ana hedef ve 227 faaliyet içeriyor

“2021-2025 yıllarını kapsayan Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele 4. Ulusal Eylem Planımız,  kadına yönelik şiddetle mücadelede ciddi bir aşamadır.” diyen Bakan Göktaş, konuşmasına şöyle devam etti:

“Kamu kurum ve kuruluşları, üniversiteler, sivil toplum kuruluşları ve özel sektörün de katkılarıyla hazırlanan bu plan, 5 ana hedef ve 227 faaliyet içeriyor. Kadına yönelik şiddetle daha etkin mücadele anlayışıyla, ulusal eylem planlarının il uygulamalarına yansımasına, izleme ve değerlendirmelerin düzenli olarak yapılmasına özen gösteriyoruz. Bu amaçla, her ilimiz için il eylem planlarını da sizlerin katkılarıyla hazırlıyor ve takibini yine sizlerle birlikte gerçekleştiriyoruz. İyi uygulama örneklerinin yaygınlaştırılması çalışmalarını da ayrıca önemsiyoruz. Bugün başarıyla tamamladığınız bu eğitim programı şiddet mağdurlarına birebir sunduğunuz hizmetlere nitelik kazandıracaktır. Nitekim Bakanlığımızın, mağdur kadınların ve çocukların adalete erişimi kapsamında kolaylaştırıcı rolü de bulunmaktadır. Bu eğitim sayesinde edindiğiniz bilgilerle mağdur kadınlara ve çocuklara yönelik çalışmalarınızı artan bir özveriyle sürdüreceğinize inanıyorum.”

Eğitim programının her aşamasında emeği geçen UNICEF ve UN Women temsilcilerine, Kadının Statüsü Genel Müdürlüğüne, Çocuk Hizmetleri Genel Müdürlüğüne ve Eğitim Yayın Dairesi Başkanlığı ile ilgili bakanlıkların farklı birimlerinde yer alan görevlilere teşekkür eden Bakan Göktaş, “Türkiye Yüzyılı vizyonuyla kadın alanındaki tüm çalışmalarımızda proaktif yaklaşımları benimseyip, yeni hizmet modelleri geliştirerek daha yerinde ve nitelikli hizmetler sunabileceğimize tüm içtenliğimle inanıyorum.” dedi.

Konuşmaların ardından Bakan Göktaş ve UNICEF Türkiye Temsilcisi Marchi eğitime katılanlara belgelerini takdim etti.

Hibya Haber Ajansı

Bakan Göktaş: “Temel ilkemiz kadına yönelik şiddete karşı sıfır toleranstır”

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!