G-CV0ZL47F6D
USD32,52
EURO34,93
GBP40,85
BIST9.915,62
GR. ALTIN2.439,24
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak

Bakan Bak: “Yüzde 87’lik bir yerleştirme oranı ile yeni bir rekora imza attık”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bakan Bak: “Yüzde 87’lik bir yerleştirme oranı ile yeni bir rekora imza attık” / Haberin Peşinde Urfa

FATMA ELİF BEYHAN – 13.09.2023 – HİBYA – Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, 2023-2024 yılı GSB Yurtları Yerleştirme sonuçlarını açıkladı.

Bakan Bak'ın konuşmasından satır başları şöyle:

“Yurt kapasitemiz geçen yıla oranla artış gösterdi. An itibarıyla 81 il 260 ilçe ve KKTC olmak üzere 822 yurt ve toplam 950 bin yatak kapasitesi ile gençlerimizin hizmetindeyiz. Yapımı hızla devam eden yurtlarımız var onların kısa süre içerisinde tamamlanacağı bilgisini de buradan paylaşmak istiyorum. Böylece kısa zaman içerisinde 1 milyon yatak kapasitesi hedefimize ulaşmış olacağız. 2002 yılında ülkemizde 190 yurt ve 182 bin 258 yatak sayısı ile hizmet verildiğini de hatırlatmak isterim. Dünyanın en büyük ve en kapsayıcı yurt sistemini yönetiyoruz. Yalnız barınma değil beslenme güvenlik hijyen sosyal ve sportif aktiviteler kültürel alanlarda da öğrencilerimizin tüm ihtiyaçlarına da cevap verebilecek imkanlarla hizmet veriyoruz.

Geldiğimiz bu noktada Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın büyük destekleri var. Öğrencilerimizin gençlerimizin imkanlarının artması güçlendirilmesi konusunda kendileri her daim yolumuzu açmış ve öncülük etmişlerdir. Bu sayede yurtlarımız yalnız öğrencilerimize değil zor zamanlarda milletimizin tümüne kapılarını açmış yuva olmuştur. Pandemide yangınlarda depremde ve sel felaketlerinde yüzbinlerce vatandaşımızı yurtlarımızda ağırladık. Yurtlarımızın sahip olduğu güçlü altyapı sayesinde bunu gerçekleştirdik. Bu konuda bilgi sahibi olmadan fikir yürüten ve kamuoyunu bilhassa da gençlerimizi manipüle etmek isteyen bir kesim var biz feraset sahibi milletimizin bu algı çalışmalarına fırsat vermeyeceğini çok iyi biliyoruz.

2023-2024 yılı yurt başvuruları ilk yerleştirme oranımızı an itibarıyla açıklıyorum. İlk aşamada yüzde 87’lik bir yerleştirme oranı ile yeni bir rekora imza attık. Bugüne kadar ki en yüksek talebi almamıza rağmen tarihimizde en yüksek yerleştirme oranına ulaştık. Öğrencilerimiz ve ailelerimiz sonuçlara e-Devlet üzerinden ulaşabilirler. Yedek yerleştirmelerimiz hızla devam edecek. Pazartesi ve perşembe olmak üzere haftada iki gün yeden yerleştirme sonuçlarını açıklayacağız. Öğrencilerimiz bu sonuçları da yine e-Devlet üzerinden ulaşabilirler. Çok kısa süre içerisinde de kalan öğrencilerimizin tamamını yerleştirmiş olacağız. Depremlerden etkilenen öğrencilerimizin tümünü öncelikli gruba dahil ederek yurtlara yerleştirdik. Temel önceliğimiz yaraların hızla sarılmasıdır. 2023-2024 eğitim öğretim yılında Adıyaman Kahramanmaraş illerimiz için eğitimin çevrimiçi yapılması kararı doğrultusunda söz konusu illerimizdeki yurtlarımıza yerleştirme yapılmamıştır. Bu illerde yüzyüze eğitim görecek öğrencilerimiz durumlarını belgelendirme halinde bakanlığımız tarafından belirlenen yurtlarda kalabileceklerdir. Oradaki yurt kapasitemiz de onlar için hazır durumdadır.

Bu vesile ile yurtlarımıza yerleşen tüm öğrencilerimize hoş geldiniz diyorum.”

Hibya Haber Ajansı

Bakan Bak: “Yüzde 87’lik bir yerleştirme oranı ile yeni bir rekora imza attık”

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!