G-CV0ZL47F6D
USD32,34
EURO34,81
GBP40,65
BIST10.276,88
GR. ALTIN2.393,27
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak

Bahar Rahatsızlıkları

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bahar Rahatsızlıkları / Haberin Peşinde Urfa

Aile Hekimliği için bilgi mi arıyorsunuz? Bahar Rahatsızlıkları makalesine göz atın ve Aile Hekimliği hakkında daha fazla bilgi edinin 

Bahar Aylarında Sağlığınıza Dikkat!

Havaların ısınmaya başladığı ilkbahar aylarında, doğanın görsel ziyafeti eşliğinde adım adım yaz mevsimine doğru ilerliyoruz. Havalar ısınıyor, ağaçlar çiçekleniyor. Tabii diğer yandan insanın içi de huzur doluyor. Fakat insan ruhuna iyi gelen tüm bu değişimler, toz pembe bir tablo çizmek için kimi zaman yeterli olmuyor. Çünkü ilkbahar; havaların bir ısınıp bir soğuması öte yandan nisan yağmurlarının başlaması, ağaçların çiçek açmasıyla ortaya çıkan polenler derken birtakım hastalıkları da beraberinde getirebiliyor. Bunlardan ilk akla geleni en çok aşina olduğumuz bahar nezlesi.

Bahar Nezlesi, Astımı Tetikleyebilir

İlkbaharla birlikte havada uçuşan polenler, bazı alerjik bünyelerde burun kaşıntısı, akıntısı veya tıkanıklığı gibi sonuçlar doğuruyor. Bu belirtilerle de kalmıyor kimi zaman öksürük, geniz akıntısı, göz kaşınması ve yaşarması gibi sorunları da beraberinde getirebiliyor. Güneşin alerjiyi harekete geçirme gibi bir özelliği olduğundan, alerjen bir bünyeye sahipseniz mümkünse güneşin etkisinin azaldığı saatlerde dışarı çıkmalısınız. Ayrıca polenlerin yoğun olduğu ağaçlıklı ve çiçekli ortamlardan da kendinizi uzak tutmalısınız. Güneş gözlüğü kullanmalı ve maske takmalısınız. Evinizde, iş yerinizde ya da arabanızda kullandığınız klimanın da polen filtreli olmasına dikkat etmenizde fayda var.

Unutulmaması gereken bir durum da bahar nezlesi, alerjik astımı da tetikleyebiliyor. Bu nedenle söz konusu belirtileri yaşadığınızda durumu hafife almadan uzman bir hekime başvurmanız şart.

Alerjik Astım Nüks Edebilir

Alerjik astım hastalarının, ilkbahar mevsiminde normalde çok daha dikkatli olmalarında fayda var. Nefes darlığı, öksürük ve hırıltı gibi insan hayatını ciddi manada zorlayan astım, genellikle ilkbaharda nüks ediyor. Bronşların iltihaplanmasından kaynaklanan bu rahatsızlıkta, alerjiye sebep olabilecek her şeyden uzak durulması gerekiyor. Hâliyle polenlerin yanı sıra ev ve arabalardaki tozlara karşı da önlemler almalısınız. Özellikle ilkbahar aylarında hijyene daha fazla önem vermelisiniz.

Üst Solunum Yolu Hastalıkları Görülebilir

Bahar aylarında hava sıcaklıklarındaki ani değişimler, birdenbire rüzgâr ya da yağmura maruz kalınmasına sebep olabiliyor. Bu da akabinde üşütme, boğaz ağrısı, sinüzit ve kulak enfeksiyonları gibi üst solunum yolu hastalıklarının önünü açıyor. Havanın sıcaklığına aldanıp ince kıyafetlerle dışarı çıkıp yanınıza daha kalın giysiler almayı ihmal etmek gibi küçük şeyler bile kendinizi hasta yatağınızda bulmanıza yol açıyor. Sağlıklı ve dengeli beslenmek, günlük su tüketimine dikkat etmek, düzenli uyumak ve mevsime uygun giyinmek gibi hususlara özen gösterdiğinizde ise üst solunum yolu enfeksiyonlarına maruz kalmadan baharın keyfini çıkarmanız mümkün.

Ozon Tedavisi Şifa Olsun

Uygulanmasının ardından kişilerdeki yaşam kalitesini arttığı bilinen ozon tedavisi; hipertansiyondan diyabete, kronik rahatsızlıklardan kanser tümörlerine kadar pek çok hastalığa şifa oluyor. Öte yandan bahar döneminde yaşanan bahar nezlesi, yorgunluk, alerji ve astıma da iyi geliyor.

Bahar Rahatsızlıkları

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!