G-CV0ZL47F6D
USD32,26
EURO35,06
GBP40,87
BIST10.319,96
GR. ALTIN2.467,07
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak

Bağışıklık Sistemini Güçlendirmenin Yolları

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bağışıklık Sistemini Güçlendirmenin Yolları / Haberin Peşinde Urfa

Sağlıklı Beslenme için bilgi mi arıyorsunuz? Bağışıklık Sistemini Güçlendirmenin Yolları makalesine göz atın ve Sağlıklı Beslenme hakkında daha fazla bilgi edinin 

Koronavirüs; ülkemizi ve dünyayı etkileyen bir salgın. Solunum, boşaltım ve sindirim sitemi organlarınızı olumsuz etkiliyor. Özellikle risk altındaki guruplar; bağışıklık sitemi yetersiz olanlar, gebe kadınlar, kanser hastaları, yaşlı bireyler ve çocuklar.. Şimdilik aşısı ve belli bir tedavisi bulunmuyor. Hastalıktan korunma yolları; hasta kişilerle temastan kaçınmak, güvenli gıda tüketimi, çiğ ya da iyi pişirilmemiş hayran ürünlerini tüketmekten kaçınmak, kişisel hijyene dikkat ekmek ve bağışıklık sitemini güçlendirmektir.

Size bu hafta bağışıklık sitemini güçlendirmenin yollarını anlatacağım :

KAHVALTIYI ATLAMAYIN: Güne mutlaka kahvaltıyla başlayın. Kahvaltıda yumurta, peynir, mevsim yeşillikleri, zeytin, zeytinyağı ve tam tahıllı ekmek gibi besinlere yer verin.

TÜM BESİN GURUPLARINI İÇEREN ÖĞÜNLER TÜKETİN: Öğünlerinizi 4 besin grubunu da içerecek (et grubu, süt-yoğurt grubu, sebze-meyve grubu, tahıl grubu) şekilde planlayın.

KALİTELİ PROTEİNLERE SOFRANIZDA YER AÇIN: Proteinler vücudunuzun yapıtaşı. Güçlü bir bağışıklık için olmazsa olmaz. Bu yüzden her gün yumurta, et, tavuk, balık, peynir, süt, yoğurt ,kefir ve kurubaklagiller gibi kaliteli proteinleri öğünlerinize ekleyin.

C VİTAMİNİ AÇISINDAN ZENGİN BESLENİN: Portakal, kivi, çilek ,kırmızı biber, mandalina, maydanoz gibi C vitamini kaynaklarını beslenmenize ekleyin.

BETA GLUKANLARI BESLENMENİZE EKLEYİN: Beta-glukanlar bağışıklık sisteminizi güçlendiren liflerdir. Yulaf, ekmek mayası ve mantar gibi besinlerin yapısında bulunur. Ekşi maya ekmeği ve yulafı beslenmenize ekleyin.

PROBİYOTİK DESTEĞİ ŞART: Probiyotikler vücudunuzu zararlı bakterilere karşı koruyarak bağışıklık sisteminizin güçlenmesine yardımcı olur. Her gün mutlaka kefir, yoğurt gibi besinleri beslenmenize ekleyin. Gerekli durumlarda ekstra kapsül ya da saşe şeklinde probiyotik takviyesi alabilirsiniz.

DÜZENLİ SU TÜKETMEYE ÇALIŞIN: Yeterli su tüketmeniz bağışıklık sisteminizin düzenli çalışması için şart. Bu yüzden her gün en az 2.5 litre su tüketmeye özen gösterin.

OMEGA 3 DESTEĞİ ŞART: Omega 3 bağışıklık siteminizi güçlendiren en önemli yağlardan biridir. Bu yüzden haftada en az 2 defa balık tüketemeye çalışın. Gerekli durumlarda doktorunuza danışarak Omega 3 kapsül takviyesi alabilirsiniz.

ZERDEÇAL VE ZENCEFİL GİBİ BAHARATLARI BESLENMENİZE EKLEYİN: Bu baharatlarda bağışıklık siteminizin güçlenmesine yardımcı olur. Yoğurdunuza, yemeklerinize ekleyerek tüketmeye çalışın.

ADAÇAYI VE EKİNEZYA: Bu bitki çayları ağız yoluyla alınacak bakteri ve virüslere karşı vücudunuzu korumada etkilidir. Bu yüzden 1-2 fincan bu çayları tercih edebilirsiniz.

DÜZENLİ UYKU ŞART: Bağışıklık sisteminizin düzenli çalışması için uyku düzeninize dikkat edin. En geç 23.00 da uyumaya çalışın. Karanlık, sessiz bir ortamda 7 saat uyuyun. Beslenmeyle ilgili size önerebileceklerim bunlar.Panik yok önlem var!!Lütfen bu süreçte mümkün olduğunca kalabalık ortamlardan uzak durup kişisel hijyeninize çok çok dikkat edin. Sağlık dolu günlere…

Bağışıklık Sistemini Güçlendirmenin Yolları

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!