G-CV0ZL47F6D
USD32,44
EURO34,74
GBP40,80
BIST9.915,62
GR. ALTIN2.441,87
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak

Babalar Günü’nde kimlik saldırılarına dikkat

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Babalar Günü’nde kimlik saldırılarına dikkat / Haberin Peşinde Urfa

Babalar Günü öncesi pek çok tüketici, babalarına verdiği değeri ve sevgiyi göstermek için hediye alışverişi telaşına girdi. Kaspersky uzmanları, internet üzerinden babalar günü hediyesi alacak tüketicileri, siber saldırılara karşı uyardı.

Tüketiciler, Babalar Günü’nde babalarını mutlu edecek hediyeyi bulmak için internet üzerinden arayışa başladı bile ancak online alışverişin sunduğu kolay ve hızlı alışveriş imkanıyla birlikte, siber saldırılar da eş zamanlı olarak tehlike olarak karşımıza çıkıyor.  Kaspersky uzmanları, siber suçluların, tüketicilerin Babalar Günü gibi online alışverişe daha çok yöneldiği bu dönemlerde artan kimlik avı saldırılarına karşı uyarıyor. Uzmanlar, bilinçli bir şekilde güvenlik önlemlerini takip ederek güvenilir kaynaklardan alışveriş yapmanın online alışveriş deneyimini daha güvenli hale getireceğini vurguluyor. 

Hediye alışverişini son dakikaya bırakan tüketiciler, mükemmel hediyeyi bulmak için güvenlik gibi kritik konuları ikinci plana iterek kötü kararlar alabiliyor. Kaspersky uzmanları bu tarz günlerde kullanıcılar için önemli ipuçları paylaştı.

Uzmanların paylaştığı ipuçları şu şekilde:

“Eğer babalar günü için özel bir kampanyayla karşılaştıysanız, teklifin yasal olup olmadığını anlamak için satıcının sitesini kontrol edin. URL adresinde herhangi bir hata veya yazım yanlışı olup olmadığına bakmanız ve güvenli bir “https” bağlantısı kullanmanız da önemli (şifrelemeyi destekleyen bir web bağlantısı – Hypertexts Transfer Protocol Secure). Bu sizi karşılaşabileceğiniz olası sahte ya da kötü amaçlı web sitelerine karşı koruyacaktır. Siber suçlular, e-posta, SMS veya sahte web siteleri aracılığıyla kullanıcıları kandırarak kişisel bilgilerini çalmak için sahte bir banka veya alışveriş sitesi gibi görünen iletilerle kullanıcıların gizli bilgilerini elde etmeye çalışıyor. Online alışveriş yaparken, gelen e-postaların veya iletilerin sahte olabileceğini ve herhangi bir kişisel veya finansal bilgiyi paylaşmadan önce dikkatli olunması gerektiğini unutmayın. Sizinle paylaşılan bilmediğiniz linklere tıklamaktan kaçının. Unutmayın ki bir teklif gerçek olamayacak kadar iyi ise, büyük ihtimalle gerçek değildir.

Halka açık Wi-Fi ağları, online alışveriş sırasında siber saldırılara açık bir ortam olabilir. Siber suçlular, bu ağları kullanarak kullanıcıların verilerini izleyebilir veya kötü amaçlı yazılımlar aracılığıyla kişisel bilgilere erişebilir. Bu nedenle, güvendiğimiz ve şifre korumalı Wi-Fi ağlarına bağlanmalı veya kişisel verileri korumak için VPN kullanmalısınız.  Online hesaplarınızın güvenliği için güçlü şifreler kullanın. Uzun, karmaşık ve benzersiz şifreler seçerek aynı şifreyi farklı hesaplarda kullanmaktan kaçınmalısınız. Ayrıca, mümkünse çift faktör kimlik doğrulama yöntemlerini kullanarak hesaplarımızı daha da korumaya özen gösterin.”

Hibya Haber Ajansı

Babalar Günü’nde kimlik saldırılarına dikkat

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!