G-CV0ZL47F6D
USD32,45
EURO34,63
GBP40,56
BIST10.045,74
GR. ALTIN2.384,43
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak

Babacan: “Milletin sofrasındaki ekmekten, cebindeki telefondan elinizi çekin!”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Babacan: “Milletin sofrasındaki ekmekten, cebindeki telefondan elinizi çekin!” / Haberin Peşinde Urfa

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, partisinin genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında ekonomi gündemini değerlendirdi.

Hükümetin son günlerdeki zam kararlarını eleştiren Babacan ekonomiye dönük tavsiyelerini açıkladı. Babacan faiz, kur ve enflasyondaki yükselişin sebebinin Cumhurbaşkanı Erdoğan olduğunu söyledi. Körfez ülkelerinden borç istenmesini de gündeme getiren Babacan, “Teminat olarak acaba bir şey gösteriyor musunuz?” diye sordu.

‘İktidar gözünü dar ve sabit gelirlilerin elindekilere dikti’

Hükümetin enflasyonu katmerleyecek adımlar attığını savunan Babacan, “İktidar dar gelirlinin, sabit gelirlinin elinde ne varsa gözünü oraya dikti. Gözünü zar zor geçinen vatandaşın cebine dikti. Ülkem adına çok üzgünüm, aynı zamanda çok da kızgınım. İnanın bana, çözümün ne olduğunu bilmesem, daha evvel iki büyük krizi çözen ekibin başında olmasam, bu kadar öfkeli olmazdım. Bile bile, göz göre göre, vatandaşlarımızın yoksullaştırıldığı bir süreç yaşıyoruz” dedi.

‘KKM bir plan dahilinde sonlandırılmalı’

Ekonomiye ilişkin görüşlerini paylaşan Babacan’ın tavsiyeleri arasında Ekonomik ve Sosyal Konsey’in toplanması, kapsamlı bir ekonomik programının açıklanması, kurumların güçlendirilmesi, Kur Korumalı Mevduat’ın bir plan dahilinde sonlandırılması, Cumhurbaşkanlığı envanterindeki uçak ve araçların sayısının azaltılması, kamu görevlilerinin çok yerden maaş almaması, kamu ihale mevzuatının Avrupa Birliği normlarıyla uyumlu hale getirilmesi, kaynakların tarımsal sulama projelerinde kullanılması, yolsuzluk, rüşvet ve yasal olmayan yollarla yurtdışına çıkarılan kamu kaynaklarının geri getirilmesi, siyasi etik yasası, Varlık Fonu’nun kapatılması gibi adımlar yer aldı.

Tavsiyelerini sürdüren Babacan, “Mali disiplin iddianızda samimiyseniz, mali kural uygulamasını hayata geçirin. Tüm kurumları Meclis ve Sayıştay denetimine açın. Milletin sofrasındaki ekmekten, banyosundaki temizlik malzemelerinden, cebindeki telefondan elinizi çekin. İmar planlarında oynamalar yaparak oluşan rantları kapsamlı ve etkili bir biçimde vergilendirin. Beyana tabi gelir unsurlarının kapsamını genişletip, dolaylı vergilerin ağırlığını azaltın” diye konuştu.

“Alanı ekonomi olanlar ‘vergide sürümden kazanma’yı bilse ülkenin başına bunlar gelmez”

Babacan şunları söyledi:

“KDV’yi %18’den %8’e indirdik, gelirlerde 1 kuruş düşüş olmadı. Kurumlar vergisini %33’ten %20’ye indirdik, gelir düşmedi. Vergide ‘sürümden kazanmak’ diye bir tabir vardır. Alanı ekonomi olanlar, kendine ‘ekonomist’ diyenler bu kavramları bilse ülkenin başına bunlar gelmez.

‘Yüksek faiz, enflasyon, kur sonuç; sebep Erdoğan’

Sözüm ona ‘Benim alanım ekonomi, ben ekonomistim’ dedi, bir tez uydurdu ve şimdi de koskoca ülkeyi o akıl dışı tez uğruna yıkıp geçiyor. Ben bir kere daha tekrar edeyim: Yüksek faiz sonuçtur, sebep Erdoğan’dır. Yüksek enflasyon sonuçtur, sebep Erdoğan’dır. Yüksek döviz kuru sonuçtur, sebep Erdoğan’dır.”

Hibya Haber Ajansı

Babacan: “Milletin sofrasındaki ekmekten, cebindeki telefondan elinizi çekin!”

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!