G-CV0ZL47F6D
USD32,20
EURO35,01
GBP41,03
BIST10.643,58
GR. ALTIN2.498,74
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak

Babacan: ‘‘Fiyatlar dünyadaki gibi artsaydı mazot 9-10 liraydı’’

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Babacan: ‘‘Fiyatlar dünyadaki gibi artsaydı mazot 9-10 liraydı’’ / Haberin Peşinde Urfa

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Sakarya’da gençlerle bir araya geldi. Zamların sebebinin döviz kurundaki artış olduğunu savunan Babacan, Merkez Bankası’nın döviz rezervlerinin satılmasını eleştirdi. Babacan, gençlerin, emeklilerin ve memurların hayat standardının yükselmesine ekonominin başında olduğu dönemi örnek gösterdi.

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Sakarya’da gençlerle bir araya geldi. Zamların sebebinin döviz kurundaki artış olduğunu savunan Babacan, Merkez Bankası’nın döviz rezervlerinin satılmasını eleştirdi. Babacan, gençlerin, emeklilerin ve memurların hayat standardının yükselmesine ekonominin başında olduğu dönemi örnek gösterdi. Babacan şunları söyledi:

‘İyi şeyler yapılan dönemde ekonominin başında ben vardım’

“2002-2015 yılları arasında iyi şeyler yaptık. O dönem ekonominin başında ben vardım. O dönem gençler biriktirdikleri harçlıklarla kısa süreli Avrupa turlarına gidebiliyorlardı. Emekliler maaşlarını biraz biriktirip yurt dışına tatile gidip gelebiliyorlardı. Bir memurun 12 aylık maaşıyla bir araba alınabiliyordu. Şu anda çoğu vatandaşımız için bir ev almak bir araba almak hayal oldu. Gençler ‘ömür boyu çalışsam ne evim olabilir ne de arabam olabilir’ diyor.”

‘Zammın sebebi, döviz rezervlerini tüketmeleridir’

“Döviz kuru artınca ülkede A’dan Z’ye her şeye büyük bir zam geldiğini görüyoruz. Dolar ve avronun artmasının sebebi, Cumhurbaşkanı’nın damadının bakan olduğu dönemde ülkenin bütün döviz rezervlerini tüketmeleridir. Döviz rezervlerini eksiye düşürdüler. 130 milyar dolarlık döviz rezervlerini cayır cayır sattılar. Ekonomide arz talep dengesi diye bir şey vardır. Bir şey azaldığı zaman fiyatı yükselir. Döviz rezervi azalınca değeri yükseldi gitti. Döviz yükselince her şeye korkunç bir şekilde zam geldi.”

‘Mazot dünyadaki kadar artsaydı bugün 9-10 liraydı’

“Bugün mazot 22 lira. Mazot fiyatının dünyanın her yerinde arttığını söylüyorlar. Türkiye’de dünyadaki her yer kadar artsaydı, mazot bugün 9-10 liraydı. Eğer 22 liraysa sebebi kur farkıdır. Döviz kurları Türkiye’de patlayınca 7-8 liradan 22 liraya çıktı. Dünyada mazot 7-8 liradan 9 liraya çıktı. Bunun da sebebi tamamen ekonominin kötü yönetilmesidir. Döviz rezervlerinin tüketilmesidir. İşin başında bilen bir kadro yok. Ekonomi teknik bir alan. O işin tekniğini bilmeyenler yönetmeye kalktıkları zaman ellerine yüzlerine bulaştırıyorlar.”

‘Artık bunlar çok uzadı, değiştirmek gerekecek’

“Bunların hepsi düzelir. Yeter ki düzgün bir kadro iş başına gelsin. Türkiye’yi dürüst insanlar yönetsin. İşler bilerek yapılsın. Hukuk, adalet, insan hakları öncelensin. Bunları düzeltmek de çok zor değil. Zamanında yaptık. Ülke çok zor durumdayken hızlı bir şekilde ülkenin sorunlarını çözdük. Ama önce şu kadronun bir değişmesi gerekiyor. Artık bunlar çok uzadı. Bunu bir değiştirmek gerekecek.”

Hibya Haber Ajansı

Babacan: ‘‘Fiyatlar dünyadaki gibi artsaydı mazot 9-10 liraydı’’

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!