G-CV0ZL47F6D
USD32,37
EURO34,78
GBP40,70
BIST10.208,65
GR. ALTIN2.395,42
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak

Babacan: “Bu büyük yürüyüşte hep beraber olacağız”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Babacan: “Bu büyük yürüyüşte hep beraber olacağız” / Haberin Peşinde Urfa

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, partisinin Ankara’da düzenlenen il başkanları toplantısında, seçmenlere önemli çağrılarda bulundu.

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, partisinin Ankara’da düzenlenen il başkanları toplantısında, seçmenlere önemli çağrılarda bulundu.

Bu seçimin özünde bir referandum olduğunu söyleyen Babacan, “İki temel ittifak ve cumhurbaşkanı adayı var. Özünde iki seçenek var: Demokrasi mi, otoriterlik mi? Ortak akıl mı, tek akıl mı? Huzur mu, kriz mi? Zenginlik mi, fakirlik mi? Özgürlük mü, baskı mı? Hukuk mu, keyfilik mi? Umut mu, korku mu? Sevgi mi, öfke mi? Bereketli, huzurlu sofralar mı; kilosu 30 liraya çıkan soğan mı? Herkesi kucaklayan kapsayıcı bir bakış mı, kendinden olmayan herkese terörist diyen nobran bir dil mi? Koşa koşa dönenlerin ülkesi mi, gidemeyenlerin ülkesi mi? Bahar mı, karakış mı?” diye konuştu.

“Eliniz adaletsizliğe gitmiyor, biliyorum” diyen Babacan şöyle devam etti:

“Ben kendimi bildim bileli bazı mahallelerde söylenen bir tabir vardır: ‘Elim altı oka gitmiyor, elim CHP’ye gitmiyor’. Bu seçim, tam da o mahallelerde ve pek çok evde ‘Elim AK Parti’ye gitmiyor’ dendiği bir seçim. Sessiz sessiz, kısık sesle ‘Elim AK Parti’ye gitmiyor’, ‘Elim ampule gitmiyor’ diyen çok sayıda insan olduğunu gayet iyi biliyoruz. İnsanlar artık ‘Elim bu yoksulluğa, bu fakirliğe, bu açlığa, bu zulme gitmiyor’ diyor. Zamanında AK Parti’ye gönül vermiş kardeşlerim; biliyorum, yüksek sesle itiraz etmiyorsunuz. Yüksek sesle sokaklarda bağırmıyorsunuz ama sabırla sandık gününü bekliyorsunuz. O sandık günü sakince gidip, kabinde mührü bu kez bahsettiğim referandum için kullanacaksınız. Değişim için, kaybedeni olmayan bir zafer için oy vereceksiniz. Biz buradayız. Sizleri de seçimin şafağında aramıza bekliyoruz. Bu büyük yürüyüşte hep beraber olacağız. Endişeye mahal yok.”

Türkiye’yi, bir tarafın kazandığı, öbür tarafın kaybettiği bir ülke olarak görmediklerini ifade eden Babacan, “Biz hep beraber güçlüyüz. Hep beraber Türkiye’yiz. Hangi kesim olursa olsun, mevcut kazanımlardan ve haklardan geriye 1 milim geri dönüş yok. Daha da fazlasını kazanacağız. Hak ve özgürlükler bir iktidarın varlığına bağlı olamaz. Kaldı ki bir kesimin hak ve özgürlüklerini ön planda tutarken, başka kesimlerin üzerinde baskı kuran bir iktidarın artık gitmesi gerekiyor.” şeklinde konuştu.

Babacan, 21 ilde 26 adayla seçime gittiklerini söyleyerek, “Unutmayalım, adaylarımız DEVA Partili olarak seçime giriyorlar ve seçildikleri anda DEVA Partisi’nin milletvekili oluyorlar. Bizim katma değerimiz, kendi seçmenimizin ortak listelere ‘evet’ dediği zaman oluşuyor. DEVA Partisi’nin özgün kimliğini koruyarak ama ittifak ortaklarımızla yan yana koşarak seçimi kazanmak zorundayız.” dedi.

Seçime sayılı günler, saatler kala iktidarın muhalefetteymiş gibi vaat sıraladığını belirten Babacan, şöyle devam etti:

Eylem planlarımızdan ve Ortak Politikalar Metnimizden alınmış pek çok husus var. Sanki bir gece yarısı tek imzayla İstanbul Sözleşmesi’nden çıkanlar, Cumhuriyet tarihinin en yüksek enflasyonuyla bu ülkeyi karşı karşıya bırakanlar kendileri değilmiş gibi. Sanki yıllardır, özellikle 5 yıldır ülkeyi krizden krize sokan başka bir iktidar da bir muhalefet partisi gibi hataları nasıl düzelteceğini anlatıyor. Bir krizin sebebi, o krizi çözemez.”

Babacan bu Ramazan’ın, büyük afetten sonraki ilk bayram olduğunu söyleyerek, “Anadolu’nun tabiriyle ‘kara bayram’. Bayramın birinci günü deprem bölgesindeki 8 ilde, 6 genel başkan ve 2 büyükşehir belediye başkanımızla beraber eş zamanlı bir bayram programı gerçekleştireceğiz. Ben de kısmet olursa Diyarbakır’da olacağım, bayram namazını Diyarbakır’da arkadaşlarımızla beraber eda edeceğiz. Bayram sofrasında Diyarbakırlı vatandaşlarımızla buluşacağız. Kim ne yaparsa yapsın, biz bu depremi unutturmayacağız. Temeller atarak, beton dökerek unutturmaya çalışıyorlar. Unutturmayacağız. Hele hele ilk 1, 2, 3 gün niye hiçbir şey yapılmadı, sürekli soracağız.” ifadelerini kullandı.

Hibya Haber Ajansı

Babacan: “Bu büyük yürüyüşte hep beraber olacağız”

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!