G-CV0ZL47F6D
USD32,34
EURO34,81
GBP40,65
BIST10.276,88
GR. ALTIN2.393,27
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak

Babacan: “Anayasanın gereği olan Ekonomik ve Sosyal Konsey’i derhal toplayın”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Babacan: “Anayasanın gereği olan Ekonomik ve Sosyal Konsey’i derhal toplayın” / Haberin Peşinde Urfa

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan sosyal medya hesabı üzerinden hükümete seslenerek “Anayasanın gereği olan Ekonomik ve Sosyal Konsey’i derhal toplayın. Derhal kapsamlı bir ekonomik program açıklayın. Kurumları güçlendirin.” dedi.

Babacan'ın Twitter hesabından yaptığı paylaşım şu şekilde:

“Ali Babacan: “Hükümete sesleniyorum: Anayasanın gereği olan Ekonomik ve Sosyal Konsey’i derhal toplayın. Derhal kapsamlı bir ekonomik program açıklayın. Kurumları güçlendirin. Sadece birkaç isim değişikliği yetmez, her kademede yetkin isimlere yer verin. Bütçede, Türkiye Varlık Fonu’nda, KİT’lerde, Kamu Özel İşbirliği projelerinde ve kamu bankalarında ötelenen ve gizlenen açıkları şeffaf bir biçimde kamuoyu ile paylaşın. Devleti batırma projesi olan KKM'yi bir plan dahilinde sonlandırın. Tasarrufa Külliyeden başlayın. Kamu görevlilerinin çok yerden maaş almasına son verin. Kamu ihale mevzuatını tümüyle değiştirip, Avrupa Birliği normlarıyla uyumlu hale getirin. Kaynakları 'Kanal İstanbul' gibi rant projeleri için değil; GAP, DAP, KOP ve DOKAP kapsamındakiler başta olmak üzere tarımsal sulama projelerinde kullanın. Yolsuzluk, rüşvet ve yasal olmayan yollarla yurtdışına çıkarılan kamu kaynaklarının geri getirilmesi sürecini başlatın. Siyasi etik yasasını çıkarın. Varlık Fonu gibi paralel Hazine uygulamalarına derhal son verin. Sözde değil özde şeffaflığa TÜİK hesaplarından başlayın. Şeffaf olmayan yöntemlerle kamu harcaması yapılmasına son verin. Mali disiplin iddianızda samimiyseniz, 'Mali Kural' uygulamasını hayata geçirin. Tüm kurumları Meclis ve Sayıştay denetimine açın. Milletin sofrasındaki ekmekten, banyosundaki temizlik malzemelerinden, cebindeki telefondan, elinizi çekin. İmar planlarında oynamalar yaparak oluşan rantları kapsamlı ve etkili bir biçimde vergilendirin. Beyana tabi gelir unsurlarının kapsamını genişletip, dolaylı vergilerin ağırlığını azaltın. Kayıt dışılığı OECD ortalamasının altına indirin. Kamu borçlanmasında ve kamu garantilerinde kur, faiz, likidite, re-finansman ve kredi risklerinin basiretli biçimde yönetimi için daha bağlayıcı ilke ve kurallar getirin. Tüm bunları yapmak için gün bugündür. Yarına ertelemeyin.”

Hibya Haber Ajansı

Babacan: “Anayasanın gereği olan Ekonomik ve Sosyal Konsey’i derhal toplayın”

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!