G-CV0ZL47F6D
USD32,44
EURO34,74
GBP40,80
BIST9.915,62
GR. ALTIN2.441,87
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak

Azerbaycan-Türkiye gazetecilerinin zafer buluşması etkinliği düzenlendi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Azerbaycan-Türkiye gazetecilerinin zafer buluşması etkinliği düzenlendi / Haberin Peşinde Urfa

İstanbul’da, 27 Eylül 2020’de başlayan ve 8 Kasım 2020’de sonra eren Karabağ’ın Kurtuluş Savaşı zaferinin 2’inci yıldönümü nedeniyle özel bir etkinlik düzenlendi. Islahatçı Gençler İctimai Birliği tarafından düzenlenen ‘A

İstanbul’da, 27 Eylül 2020’de başlayan ve 8 Kasım 2020’de sonra eren Karabağ’ın Kurtuluş Savaşı zaferinin 2’inci yıldönümü nedeniyle özel bir etkinlik düzenlendi. Islahatçı Gençler İctimai Birliği tarafından düzenlenen ‘Azerbaycan-Türkiye Gazetecilerinin Zafer Buluşması’ programında Karabağ Zaferi’nin ikinci yılı kutlandı ve savaş sırasında yaşananları Türkiye ve dünya kamuoyuna duyuran basın mensuplarına ‘Karabağ Savaşı Fahri Ödülü’ takdim edildi.

İstanbul’da, 27 Eylül 2020’de başlayan ve 8 Kasım 2020’de sonra eren Karabağ’ın Kurtuluş Savaşı zaferinin 2’inci yıldönümü nedeniyle özel bir etkinlik düzenlendi. Islahatçı Gençler İctimai Birliği tarafından düzenlenen ‘Azerbaycan-Türkiye Gazetecilerinin Zafer Buluşması’ programında 44 gün süren savaşta Türkiye medyasının önemli rolüne dikkat çekildi. Ayrıca Azerbaycan ve Türkiye’nin medyalarının faaliyetleri ele alındı. Düzenlenen etkinliğe Karabağ Savaşı sırasında yaşananları Türkiye ve dünya kamuoyuna duyuran Türk ve Azerbaycanlı basın mensupları katıldı. Programa katılan basın mensuplarına savaş sırasında Azerbaycan’ın haklı sesini duyuran basın mensuplarına ‘Karabağ Savaşı Fahri Ödülü’ takdim edildi.

“Bizim için çok kıymetli ve değerli bir ödül”

24 TV adına ödülü alan Dış Haberler Editörü Çağrı Alkan,” Türkiye Azerbaycan kardeşliği eskiden bu yana süre gelen bir kardeşliktir. Kardeşlik son zamanlarda daha da büyüdü ve güçlendi. Özellikle 2’inci Karabağ Vatan Muharebesi’nden sonra çok farklı boyutlarda devam ettiğini görüyoruz. Azerbaycan Türkiye kardeşliğini bu gece daha da pekiştirdik. Meslektaşlarım ile birlikte aldığımız bu ödül için çok teşekkür ediyorum. Bizim için çok kıymetli ve değerli bir ödül” dedi.

“Ermeni yanlısı dezenformasyona karşı önemli bir mücadele yürütüldü”

TRT Yönetim Kurulu Üyesi Doçent Doktor Oğuzhan Bilgin,” Azerbaycan’da işgal altındaki topraklar kurtarıldı. Kurtarılırken büyük mücadeleler ve şehitler verildi. O mücadeleyi hak edildiği şekilde dünya kamuoyuna anlatılması medyanın göreviydi. Çünkü mücadelenin boyutlarından bir tanesi askeri mücadeleydi. Medya burada önemli bir mücadele platformu. Burada medyanın kendi görevini yaptığını gördük. 44 günlük savaş boyunca hem Azerbaycan hem de Türkiye medyası önemli işler yaptı. Ermeni yanlısı dezenformasyona karşı önemli bir mücadele yürütüldü” dedi.

“Tuzla Belediyesi savaştan hemen sonra azerbaycan’la ilgili çok sayıda anlamlı toplantıya ev sahipliği yaptı”

Programı düzenleyen Islahatçı Gençler İctimai Birliği’nin Başkanı Farid Shahbazli,” Bundan 2 yıl önce Azerbaycan, 30 yıldır işgal altında bulunan Karabağ topraklarını işgalden kurtardı. Tarihi adalet yerini buldu. Azerbaycan uluslararası örgütlerin yıllardır yapamadıkları görevi yerine getirdi. Hiç şüphesiz ki bu süreçte kardeş ülke Türkiye, savaşın başladığı ilk günden son güne kadar Azerbaycan’ın yanında oldu. Hem siyasi hem de manevi desteğini esirgemedi. Aynı zamanda Türkiye, tüm kuruluşları ile birlikte sivil toplum kuruluşları, medya, belediyeleriyle Azerbaycan’ı desteklemeye devam etti. Aynı zamanda birçok belediye Azerbaycan’ın zaferini kutlaması, Azerbaycan’ın halk sesini Türk ve dünya kamuoyuna duyurulması için çok destek verdiler. Ben burada özellikle Tuzla Belediyesi’ni vurgulamak istiyorum. Tuzla Belediyesi savaştan hemen sonra Azerbaycan’la ilgili çok sayıda anlamlı toplantıya ev sahipliği yaptı” dedi.

“Her daim Karabağ Azerbaycan’ın kalır ve azerbaycan bayrağı dalgalanır”

Savaş sırasında verilen destekten ötürü ödüllendirilen TGRT Haber Yayın Editörü Gökhan Özbek ise,” Öncelikle böyle bir günde burada olduğum için çok mutluyum. İki yıl önce başlayan bu savaşta her zaman Azerbaycan’ın yanında olduk. 44 günde gelen zaferi her ana her saniye TGRT Haber ailesi olarak ekrana getirmeye çalıştık. İnşallah bir daha böyle zaferlerin olmaması temennisinde bulunarak, her daim Karabağ Azerbaycan’ın kalır ve Azerbaycan bayrağı dalgalanır” dedi.

“Burada olmanın mutluluğu paha biçilemez”

Haberler.com Haber Müdürü Olgun Kızıltepe,” Burada olmanın mutluluğu paha biçilemez. Biz Haberler.com ailesi olarak can Azerbaycan’ın her daim yanında olduk. Bundan sonra da yanında olmaya devam edeceğiz” dedi.

“Karabağ 30 yıldır bizim gönlümüzde bir gözyaşı olarak duruyordu”

Tuzla Belediyesi’nin Karabağ Zaferi’nin hemen sonrasında düzenlediği kutlama, sergi, konferanslar nedeniyle ödüllendirildiği törende konuşan Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı’nın Basın Danışmanı İlhan Çabukol,” Burada olmaktan dolayı çok mutluyum ve heyecanlıyım. Azerbaycanlı kardeşlerimle burada bir araya geldik. Bizim zaten gönül bağımız çok eskilere dayanıyor. Bu akşam vesilesi ile Karabağ’da yaşanan zaferin ikinci yıl dönümünü kutluyorum. Biz Türk milleti olarak Azerbaycan’ı bir isimden ibaret görmüyoruz. Azerbaycan bizim vatanımız. Dolayısıyla Karabağ’da yapılan işgal, vatanımıza yapılan bir işgal olarak gördük. 30 yıldır bizim gönlümüzde bir gözyaşı olarak duruyordu. Kazanılan bu zafer, hepimizin zaferidir.” ifadelerini kullandı.


Hibya Haber Ajansı

Azerbaycan-Türkiye gazetecilerinin zafer buluşması etkinliği düzenlendi

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!