G-CV0ZL47F6D
USD32,44
EURO34,74
GBP40,80
BIST9.915,62
GR. ALTIN2.441,87
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak

Aytun Çıray’dan soru önergesi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Aytun Çıray’dan soru önergesi / Haberin Peşinde Urfa

İYİ Parti Genel Başkan Aytun Çıray, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Camilerimiz yakıldı” açıklamasıyla ilgili Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’ın cevaplaması istemiyle soru önergesi verdi.

İYİ Parti Genel Başkan Aytun Çıray, Cumhurbaşkanı  Recep Tayyip Erdoğan’ın “Camilerimiz yakıldı” açıklamasıyla ilgili Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’ın cevaplaması istemiyle soru önergesi verdi.

İYİ Parti İzmir Milletvekili ve Genel Başkan Meral Akşener’in Başdanışmanı Aytun Çıray, geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın gezi eylemlerinde “Camilerimiz yakıldı” açıklamasını meclis gündemine taşıdı. Çıray bir soru önergesiyle cevaplaması için Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’a yakılan camilerin hangi camiler olduğunu ve adres bilgilerini sordu.

KATBETMENİN TELAŞI İLE MİLLETE İFTİRA VE HAKARET EDİYORLAR

Çıray, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın partisinin Kızılcahamam kampında gezi eylemleri ile ilgili sarf ettiği “Bütün bunlar olurken, bunları savunan zihniyetten hiçbir şey olmaz. Polis araçlarımız, camilerimiz yakıldı. Bu kendini bilmezler tarafından işgal edildi” sözlerinin gerçek dışı iddialardan oluştuğunu söyledi. Çıray, Erdoğan’ın son günlerde topluma hakaretamiz sözlerde ve gerçeği yansıtmayan iddialarda bulunmasının altında yatan sebepleri şöyle açıkladı:

“Seçimlerin de yaklaşmasıyla birlikte topluma yönelik hakaretamiz sözler ve gerçek dışı iddialarla yapılmak istenen şey en başta ülkemizin yaşadığı ekonomik buhranın konuşulmasının önüne geçilmek istenmesidir. Cumhuriyet tarihinin en yüksek enflasyon oranı açıklanmış ve milletimiz her güne yeni bir zamla uyanırken, sayın Erdoğan planlı bir biçimde ortaya yeni bir tartışma konusu atarak halkın gerçekleri konuşmasının önüne geçmek istiyor. Bunu yaparken AK Parti’den koparak millet ittifakına yönelen muhafazakâr seçmenleri inançları üzerinden kışkırtarak konsolide etmenin derdinde. Millete hakaret ve iftiranın nedeni kaybetmenin telaşından. Bu kutuplaştırma siyaseti kimseye kazandırmaz. Eğer yakılan camiler ile ilgili resmi kayıtlar kamuoyu ile paylaşılmaz ise Erdoğan iftiracı bir cumhurbaşkanı durumuna düşer.”

YAKILAN CAMİLERİN HASAR TESPİT TUTANAKLARINI VE GÖRÜNTÜLERİNİ PAYLAŞIN

Çıray, gezi eylemlerinin üzerinden neredeyse 10 yıl geçti ancak siyasi iktidar ne camide içki içenleri kanıtlayabildi ne de Kabataş’ta yaşandığını iddia ettikleri olayı, dedi. Şimdi ise gezi eylemlerinde camilerin yakıldığını iddia eden Sn Erdoğan bunu kanıtlamak zorundadır diyen Çıray, camilerin adreslerini ve itfaiye ekiplerinin yangına müdahale kayıtları ile camilerin hasar tespit tutanaklarının açıklanması gerektiğini belirtti.

Çıray’ın Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’a yönelttiği sorular şöyle;

  1. “Cumhurbaşkanı Sayın Erdoğan’ın gezi eylemlerinde yakıldığını iddia ettiği camilerimizin isimleri ve adresleri nedir?
  2. Yakıldığı iddia edilen camilerimize itfaiye ekipleri müdahale etmiş midir? Müdahale ettiyse itfaiye ekiplerinin yangınlara müdahale ettikleri yer, gün, saat kayıtlarını kamuoyu ile paylaşmayı düşünüyor musunuz?
  3. Yangınlar sonrası camilerde oluşan hasar tespit tutanaklarını ve görüntülerini paylaşmayı düşünüyor musunuz?”

Hibya Haber Ajansı

Aytun Çıray’dan soru önergesi

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!