G-CV0ZL47F6D
USD32,21
EURO34,86
GBP40,57
BIST10.218,58
GR. ALTIN2.446,32
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak

Ayranın faydaları hazımsızlığa iyi geliyor!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ayranın faydaları nelerdir? Yoğurt ve su karışımından yapılan ayranın insan sağlığına olan faydaları duyunca çok şaşıracaksınız!

Besin değeri oldukça yüksek olan su ve yoğurtun karışımından yapılan ayranın insan sağlığına olan olumlu faydalarını duymuş muydunuz? Yemeklerden sonra yaşanan hazımsızlıktan tutun da ani felç riskini önlemesine kadar pek çok konuda fayda sağlamaktadır. Vücut için bu kadar faydalı olan bu enfes içeceğin bilinmeyen faydalarını sizler için araştırdık. Peki ayranın sağlığa olan faydaları nelerdir? İşte tüm merak ettiklerinizin cevabı elmaelma.com’da.

HAZIMSIZLIĞA İYİ GELİYOR

Yemeklerden sonra yaşanan hazımsızlık, şişlik ve gaz problemini ortadan kaldırmaktadır.Ayran bağırsak florasını dengelemede oldukça faydalı bir besindir. Bu nedenle gaze sebebiyet veren toksinlerin birikmesini de engellemektedir. Bunun yanı sıra vücudu hastalıklara karşı korur ve enfeksiyonlara karşı kalkan görevi görür. Özellikle yemek sonrasında tüketildiğinde vücuttaki ter bezlerinin aşırı salgılanmasını önler.

ANİ FELÇ RİSKİNİ AZALTMAKTADIR

Vücuttaki kolesterol artıkça damarların tıkanmasına neden olur. Bu da kalp hastalıklarının artmasına zemin hazırlar. Bu durumu dengelemenin en sağlıklı yolu ayrandır. Ayrıca ayran tansiyonu da dengeleyerek ani felç riskini azaltır.

CİLDİN DEFORME OLMUŞ ALANLARINI DÜZENLER

Ayran sağlık için olduğu kadar cilt içinde oldukça faydalıdır. Cildin elastik yapısını güçlendirmektedir. Bu sayede deforme olmuş alanların düzenlenmesini sağlamaktadır.

UNUTKANLIK RİSKİNİ AZALTIR

Sinir hücrelerini yatıştırarak sinirlilik gibi rahatsızlıkların yaşanmasını önler. Beyin sağlığını güçlendirir. Melatonin hormonunun salgılayarak akşamları kişinin rahat uyku çekmesini sağlar. Unutkanlık riskini azaltır.

KAS VE KEMİK GELİŞİMİNE KATKI SAĞLIYOR

Ayran özellikle spor yapan kişilerin düzenli olarak tüketmesi gereken bir içecektir. Çünkü kas ve kemik gelişimine katkı sağlamaktadır. Bu yüzden uzmanlar ergen ve hamilelerin ayran içmesini şiddetle tavsiye ediyor.

Ayranın faydaları hazımsızlığa iyi geliyor!

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

Yorumlar kapalı.

Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!