G-CV0ZL47F6D
USD32,15
EURO34,99
GBP41,23
BIST10.656,96
GR. ALTIN2.434,37
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak

Ayak kokusuna hangi doktor/bölüm bakar?

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ayak kokusuna hangi doktor/bölüm bakar? / Haberin Peşinde Urfa

Ciltte bakteri büyümesine neden olan ter birikiminden kaynaklanan ayak kokusu yaygın olarak görülen bir durumdur. Tıp dilinde bromodoz olarak bilinen ayak kokusuna hangi doktor/bölüm bakar? Merak edilen tüm detaylar haberimizde… 

Ayak kokusu hemen herkeste yaygın olarak görülebilen bir durumdur. Her gün ayakkabı giymek ve ayakların terlemesi, ayrıca, terli ayakların bakterilerin gelişmesine izin vermesi ayak kokusunun en temel nedenleridir. Peki, ayak kokusuna hangi doktor/bölüm bakar? Bilinmesi gerekenleri haberimizde bulabilirsiniz.

AYAK KOKUSU NEDİR?

Bromodoz veya ayak kokusu çok yaygın bir tıbbi durumdur. Ciltte bakteri büyümesine neden olan ter birikmesinden kaynaklanır. Bu bakteriler kötü kokulara neden olur. Sporcu ayağı gibi mantar enfeksiyonları da ayak kokusuna yol açabilir.

Foto: shutterstock

AYAK KOKUSUNUN NEDENLERİ

Ayaklarınız çok fazla ter üretir. Vücudun diğer bölgelerinden daha fazla ter bezleri vardır. Bu bezler vücudunuzu soğutmaya ve cildinizi nemli tutmaya yardımcı olmak için gün boyunca ter bırakır.

Herkesin ayakları terler, ancak gençler ve hamile kadınların ayakları daha fazla terlemeye meyillidir. çünkü vücutları onları daha fazla terleten hormonlar üretir.

Doğal olarak ayaklarda bazı bakteriler vardır. Bu bakteriler, serbest kaldıkça ayaklardaki teri parçalamaya yardımcı olur. Bakteri ve ter birikirse, kötü bir koku oluşabilir. Bir kişinin ayakları terlediğinde ve ayakkabılarını çıkarıp daha sonra tamamen kurumasını beklemeden yeniden giydiğinde ekstra bakteri oluşma eğilimi artar.

Kötü hijyen, ayak kokusunda rol oynayabilir. Çoraplarınızı günde en az bir kez değiştirmek ve sık sık yıkamak ekstra bakterilerin ayaklarınızda oluşmasına engel olabilir. Bu ayak kokusunun önlenmesine yardımcı olabilir.

AYAK KOKUSUNA HANGİ DOKTOR/BÖLÜM BAKAR?

Ayak kokusu durumunda cildiye bölümüne başvurmak gereklidir. Cildiye bölümünde yapılacak olan tetkikler ile ayak detaylı olarak incelenir ve kokuya neden olabilecek sağlık sorunları tespit edilmeye çalışılır.

Ayak kokusuna hangi doktor/bölüm bakar?

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

Yorumlar kapalı.

Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!