G-CV0ZL47F6D
USD32,39
EURO34,79
GBP40,73
BIST10.183,28
GR. ALTIN2.405,06
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak

Asya piyasalarında bu sabah karışık bir seyir hakim

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Asya piyasalarında bu sabah karışık bir seyir hakim / Haberin Peşinde Urfa

İşsizlik maaşına başvuranların sayısı geçen hafta 14 bin artarak 262 bine yükseldi. Emtia grubundan Brent petrol dün %2,4 artarak varil başına 99USD’ye yükseldi. Ons altın %0,18 değer kaybederek 1.789USD’ye geriledi.

Bugün Ne Bekliyoruz? 

Asya piyasalarında bu sabah karışık bir seyir hâkim. Japonya hisse senedi endekslerinde perşembe günkü tatilin ardından %2’ye yakın güçlü alışlar izlenmekte. Çin endekslerinde sınırlı satışlar mevcut. Hong Kong ve Güney Kore’de hafifçe pozitif bir seyir izlenmekte. Tayland hisse senedi piyasaları bugün tatil nedeniyle kapalı olacak. ABD’de çarşamba günü gelen zayıf TÜFE rakamlarının ardından dünkü veriler üretici enflasyonunun pandemiden bu yana ilk kez önceki aya göre gerilemeyi işaret etmesi sonrasında fiyatlamalarda dalgalanma yaşandı. Pozitif ilk tepkinin ardından ABD endekslerinde satışlar izlendi. ABD endeks vadelileri bu sabah pozitif bir açılışı işaret etmektedir. Bu sabah İngiltere’de açıklanan öncü büyüme verilerine göre GSYİH ikinci çeyrekte önceki üç aylık döneme göre %0,1 ile beklenenden daha az daraldı. İngiltere ekonomisi ilk çeyrekte %0,8 büyüme kaydetmişti. ABD ekonomisinin teknik olarak resesyona girmesinin ardından İngiltere’nin de resesyona gireceği yönünde beklentiler artıyor. Geçen haftaki son toplantısında yirmi yedi yıldan sonra ilk kez 50bp faiz artırımına giden İngiltere Merkez Bankası (BoE) ekonominin 4Ç22’de başlayıp 4Ç23’te sona ermek üzere art arda beş çeyrek daralmasını bekliyor. Ayrıca banka, enflasyonun 2023 boyunca yüksek kalmasını beklemekte. Haftanın son işlem gününde yurt içinde TCMB bu ayın Piyasa Katılımcıları Anketi’nin sonuçlarını duyuracak. Temmuz anketi itibarıyla katılımcıların yıl sonu TÜFE artışı beklentisi %64,59’dan %69,94 seviyesine yükselmiş durumda. 12 aylık TÜFE artışı beklentisi %37,91’den %40,23’e yükseldi. Ayrıca, TÜİK haziran ayı sanayi üretimi ve perakende satışlar verilerini yayınlayacak. Sanayi Üretim Endeksi aylık %0,5, yıllık %9,1 artmıştı. Perakende satış hacmi aynı dönemde aylık %1,9, yıllık %20,8 arttı.

 Piyasalarda Dün Ne Oldu?

Avrupa hisse endekslerinde dün karışık bir görünüm hâkim oldu. FTSE 100 Endeksi %0,55 düşerken CAC 40 Endeksi %0,33 arttı. DAX Endeksi ise yatay satıcılı bir görünümle günü tamamladı. Benzer karışık görünüm ABD hisse endekslerinde de sergilendi. Nasdaq Bileşik Endeksi %0,58 düşerken S&P 500 Endeksi hafifçe satıcılı olarak fiyatlandı. Dow Jones Endeksi ise sınırlı bir artış kaydetti. EUR/USD paritesi %0,23 artışla 1,032 seviyesine yükselirken Dolar Endeksi (DXY) 105,1 puana geriledi. ABD 10 yıllık Hazine tahvili faizi 10,5bp artışla %2,89 düzeyine yükselirken 2 yıllık Hazine tahvili faizi %3,22 seviyesinde stabil kaldı. ABD’de yıllık ÜFE artışı temmuz ayında %9,8’e gerileyerek %10,4’lük beklentilerin altında kaldı. Aylık bazda ise %0,2’lik artış beklenirken %0,5’lik düşüş gerçekleşti. Üretici enflasyonu enerji maliyetlerindeki gerilemenin etkisiyle Temmuz 2020’den bu yana ilk kez önceki aya göre düşüş kaydetti. Çekirdek ÜFE aylık bazda %0,2 ile beklentilerden daha az artarken yıllık bazda tahminlere paralel olarak %7,6’lık artış kaydetti. İşsizlik maaşına başvuranların sayısı geçen hafta 14 bin artarak 262 bine yükseldi. Emtia grubundan Brent petrol dün %2,4 artarak varil başına 99USD’ye yükseldi. Ons altın %0,18 değer kaybederek 1.789USD’ye geriledi.

BIST 100 Endeksi dün %1,37’lik artışla küresel hisse endekslerinden pozitif ayrıştı. Gösterge endeks tarihi kapanış rekorunu 2.868,44 puana yükseltirken gün içi rekorunu 2.877,6 puana taşıdı. Ticaret Endeksi (XTCRT) %5’ten ve Spor Endeksi (XSPOR) %4’ten fazla artış kaydetti. USD/TRY ve EUR/TRY kurları sırasıyla %0,39-%0,63 arttı. Gram altın sınırlı bir artışla 1.032 TL’ye yükseldi. TCMB’nin yayımladığı verilere göre haziranda cari denge 3,46mlr USD açık vererek serisini sekizinci aya yükseltti. Aynı dönemde dış ticaret haddi %76 olarak gerçekleşti. Böylece önceki yılın aynı dönemine göre dış ticaret haddinde 15,6 puanlık düşüş oldu. TCMB’nin brüt rezervleri geçen hafta 7,4mlr USD artarak 108,6mlr USD’ye yükseldi.

Kaynak Piramit Menkul
Hibya Haber Ajansı

Asya piyasalarında bu sabah karışık bir seyir hakim

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!