G-CV0ZL47F6D
USD32,37
EURO34,69
GBP40,62
BIST10.000,49
GR. ALTIN2.428,36
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak

Asya borsaları ve ABD vadelileri sınırlı pozitif

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Asya borsaları ve ABD vadelileri sınırlı pozitif / Haberin Peşinde Urfa

Gevşeyen enflasyonun Fed politikasının daha sakin olmasını sağlayacağı düşüncesi riskli varlıklara geçişi kolaylaştırırken, Asya borsaları ve ABD endeks vadelileri sınırlı da olsa bundan etkilendi.

GÜNÜN ÖNE ÇIKAN GELİŞMELERİ

Zaman Parite Haber Beklenti Önceki
09:00 GBP Gayri Safi Yurtiçi Hasıla (GSYİH) (Yıllık) (2. Çeyrek) 2,80% 8,70%
09:00 GBP Gayri Safi Yurtiçi Hasıla (GSYİH) (çeyreklik) (2. Çeyrek) -0,20% 0,80%
10:00 TRY Yıl Sonu Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) Tahmini (Ağu)   69,94%
10:00 TRY Sanayi Üretimi (Yıllık) (Haz) 6,70% 9,10%
10:00 TRY Türkiye Perakende Satışları (Aylık)   1,90%
10:00 TRY Türkiye Perakende Satışları (Yıllık)   20,80%
17:00 USD Michigan Tüketici Hissiyatı (Ağu) 52,3 51,5

 

 

“ÖNE ÇIKANLAR”

“Asya borsaları ve ABD vadelileri sınırlı pozitif”

Gevşeyen enflasyonun Fed politikasının daha sakin olmasını sağlayacağı düşüncesi riskli varlıklara geçişi kolaylaştırırken, Asya borsaları ve ABD endeks vadelileri sınırlı da olsa bundan etkilendi. Asya tarafında Japonya ve Hong Kong endeksleri pozitif seyrederken, Çin endeksinde negatif seyir görüldü.

ABD 10 yıllık tahvil faizi 2,85% bölgesine ulaşırken, Dolar endeksi hafta başından beri yaşadığı kayıplar ardından sakin bir seyir izledi.

Hafta içinde ABD’de açıklanan TÜFE ve ÜFE verilerinde soğuma oluşması, Fed’in Eylül ayındaki toplantıda 75 yerine 50 baz puan faiz artıracağı beklentisini ana senaryo haline getirmişti. Bu durum güncelliğini koruyor.

İNGİLTERE

“BoE’nin resesyon vurgusu ardından büyüme verisi izlenecek”

 

İngiltere Merkez Bankası’nın 50 baz puanlık faiz artırımı ve resesyon vurgusu ardından gözler 2. Çeyrek büyüme rakamlarına çevrildi. Çeyreğe ilişkin ilk okuma Cuma günü açıklanacak. Yılın ilk çeyreğindeki 0,8%’lik büyüme ardından resesyon sinyallerinin 2. Çeyrekte mi, yoksa kış döneminde mi somutlaşacağı merak ediliyor. Büyüme rakamının oluşturacağı algının, İngiltere Merkez Bankası beklentileri üzerinde ne kadar etki bırakacağı da merak konusu.

ABD

“Michigan Tüketici Hissiyatı”

ABD’de hem enflasyon hem büyüme beklentileri için ipucu veren anketlerden birisi de Michigan Üniversitesi’nin hazırladığı anket. Anket bireylerin harcama eğiliminden, enflasyon beklentilerine kadar bilgi sağladığı için önemli bir kaynak olarak takip ediliyor. Geçtiğimiz yılın aynı döneminde 80 düzeyinde olan anket puanı, gerileyerek 51,1 puana kadar ulaştı. Endekste iki aydır görülen toparlanmanın devam edip etmeyeceği takip ediliyor olacak.

“ABD bilanço sezonu”

ABD’de bankalarla birlikte yoğunlaşmaya başlayan bilanço sezonu, resesyon riskine ilişkin ipuçlarının alınması adına önemli olacak.

“FİNANSAL VARLIK PERFORMANSLARI”

 

 ‘’GÜNLÜK BORSA YORUMU’’

Global piyasalarda ülke CDS puanlarının gevşemesi, ABD Dolarının gücünü yitirmesi ve EURUSD paritesinin 1.03 seviyesinin üzerine yükselmesi ile küresel piyasalarda iştahlı bir süreç geçiriyoruz. Buna paralel BIST100 endeksi günü %1.37 yükselişle 2868 seviyesinden kapadı. Bankacılık endeksi yine %3.5 yükseliş ile lider olurken, BIST30 hisselerinde daha yoğun ilgi devam ediyor. ABD piyasalarında günün ilk saatlerinde elde edilen kazançların geri verildiğini izledik. Bu tarafta baskı devam ederse BIST100 endeksi içinde negatif etki olabilir. Diğer yandan CDS oranlarındaki düşüşün devam edip etmemesi de piyasalardaki iştah için önemli bir unsur olacak.  Bugün içeride Haziran ayı Sanayi Üretimi verisini izleyeceğiz. ABD tarafında güven endeksi ve Euro bölgesinde yine sanayi üretimi verileri takip edilecek.

ŞİRKET HABERLERİ

DESA: IGA THY Binası, Tayakadın Mah. Vecihi Hürkuş Cad. N18 Arnavutköy/İSTANBUL (adres kodu : 5471048255) adresinde “Desa Deri Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi IGA THY Samsonite Şubesi” ünvanlı olmak üzere toplam 1 (bir) yeni mağazamız bugün itibari ile faaliyete geçmiştir.  IGA THY Samsonite mağazamızın alanı 56,00 m2’dir.

EGGUB: Esas sermaye sistemindeki şirketimizin 10.000.000 TL olan sermayesinin,tamamı 2021 yılı karından karşılanmak üzere 40.000.000 TL’na çıkarılması için 17.05.2022 tarihinde Sermaye Piyasası Kurulu’na müracaat edilmiştir.

PAY ALIM SATIM HABERLERİ

SAHOL: Şirketimiz Yönetim Kurulu’nun 09.11.2021 tarihli kararı ile başlatılan pay geri alım işlemleri kapsamında; Şirketimizce 11.08.2022 tarihinde Borsa İstanbul’da pay başına 23,34 TL – 23,60 TL (ağırlıklı ortalama 23,49 TL) fiyat aralığından toplam 550.000 TL nominal değerli SAHOL payları geri alınmıştır. Bu işlemlerle birlikte, 11.08.2022 tarihi itibarıyla geri alınan payların toplam nominal değeri 61.103.743 TL olup, bu payların sermayeye oranı %2,9947’ye ulaşmıştır.

Kaynak GCM Yatırım
Hibya Haber Ajansı

Asya borsaları ve ABD vadelileri sınırlı pozitif

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!