G-CV0ZL47F6D
USD32,36
EURO34,80
GBP40,70
BIST10.208,65
GR. ALTIN2.399,94
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak

Asya borsaları gerileyen Dolar ile toparlanmaya çalıştı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Asya borsaları gerileyen Dolar ile toparlanmaya çalıştı / Haberin Peşinde Urfa

Fed’in Eylül toplantısına ilişkin 75 baz puanlık faiz artırım beklentisi sürse de, 2023’te görülecek tepe noktanın 4% üzeri olma ihtimalinin bir miktar törpülenmesi Dolar endeksinde gevşemeye yol açarak Asya borsalarını destekledi.

GÜNÜN ÖNE ÇIKAN GELİŞMELERİ

Zaman Parite Haber Beklenti Önceki
15:15 EUR Faiz Oranı Kararı (Eyl) 0.0125 0.005
15:30 USD İşsizlik Haklarından Yararlanma Başvuruları 243K 232K
15:45 EUR ECB Başkanı Lagarde’ın Konuşması    
16:10 USD Fed Başkanı Powell’ın Konuşması    

 

“ÖNE ÇIKANLAR”

“Asya borsaları gerileyen Dolar ile toparlanmaya çalıştı”

Fed’in Eylül toplantısına ilişkin 75 baz puanlık faiz artırım beklentisi sürse de, 2023’te görülecek tepe noktanın 4% üzeri olma ihtimalinin bir miktar törpülenmesi Dolar endeksinde gevşemeye yol açarak Asya borsalarını destekledi. Petrol fiyatlarındaki etkili düşüş maratonunun enflasyon beklentilerini aşağı çekmesi tabloda etkili olmuş olabilir.

Japon Nikkei endeksi 2% üzerinde yükseliş yaşarken, Hong Kong ve Çin endekslerinde sınırlı negatif seyir izlendi.

ABD endeks vadelileri ise borsaların kapanış seviyesine yakın bir seyir izledi. Dolar endeksi dün 20 yılın zirvesinden geri çekilirken, Asya seansında sakin seyretti. ABD 10 yıllık tahvil faizi 3,23% bölgesine kadar çekildi.

FOMC üyesi Brainard, politika faizinin daha da artması gerektiğini savunurken, bugün Başkan Powell’ın konuşması izlenecek.

Günün kritik başlığı olarak ise Avrupa Merkez Bankası para politikası beyanatı takip edilecek.

EURO BÖLGESİ

“ECB’nin vites artırması bekleniyor”

Fed ile birlikte beklentileri daha agresif hale gelen merkez bankalarının başında Avrupa Merkez Bankası geliyor. Enflasyonun arka arkaya rekor kırdığı Bölge ekonomisi için önceden konuşulan 50 baz puanlık faiz artırım beklentileri yerini 75 baz puanlık tahminlere çıkardı.

Piyasa beklentisi gerek yükselen enflasyon, gerekse ECB üyelerinin konuşmalarıyla birlikte 75 baz puanlık artırım senaryosuna ağırlık kazandırdı. 75 baz puan faiz artırım ihtimali 66,2% olarak karşımıza çıkıyor (Kaynak: Bloomberg)

Ancak 75 baz puan senaryosunun keskin bir şekilde fiyatlanmamış olması (bunda Dolar’ın güçlü duruşunun da etkisi var) toplantının oluşturabileceği hareketlilik ihtimalini artırıyor. Dolayısıyla beyanatın yanı sıra, yeni beklentileri şekillendirebilecek açıklamalar da yakından takip ediliyor olacak.

ABD

“FOMC üyeleri konuşmaları izlenecek”

Fed’in daha uzun süre, daha yüksek faiz oranları uygulayacağı beklentisinin ağırlık kazanması ardından piyasalar daha net bir tablo arayışını sürdürüyor. 21 Eylül’de gerçekleşecek beyanat öncesinde hafta içinde Fed Başkanı Powell başta olmak üzere, üyelerden Mester, Brainard gibi önemli isimlerin de ifadeleri takip edilecek. Mester son olarak, önümüzdeki yıl 4%’ün üzerinde faiz oranları görmek istediğini ve gelecek yıl faiz indirimi beklemediğini açıklamıştı. Powell’ın ise Perşembe günü Washington’daki bir panelde konuşması bekleniyor.

ŞİRKET HABERLERİ

PETKM: Üretim kompleksimizde yaklaşık olarak her 4 yılda bir yapılan büyük bakımın bu yıl 07.09.2022 tarihinde Etilen ve Aromatikler Fabrikalarımızda başlaması ve kompleksimiz genelinde yaklaşık olarak 67 gün sürmesi planlanmıştır. Bu bakım kapsamında ünitelerimizde çeşitli sürelerde planlı duruşlar gerçekleştirilmektedir. Diğer ünitelerimize ara ürün sağlayan ve üretim performansımızın en önemli belirleyicisi olan Etilen Fabrikamızdaki planlı bakım duruşunun yaklaşık 67 gün sürmesi beklenmektedir. Bu dönemde, başta polimerler olmak üzere mevcut stoklarımızın satışlarımızı önemli oranda karşılaması öngörülmektedir.

BRISA: Brisa Bridgestone Sabancı Lastik Sanayi ve Ticaret A.Ş.’nin kaynak kuruluş/fon kullanıcısı olarak yer alacağı ve Katılım Varlık Kiralama A.Ş. tarafından, yurt içinde halka arz edilmeksizin tahsisli olarak ve/veya nitelikli yatırımcılara satılmak üzere 1.000.000.000.-TL (BirMilyarTürkLirası) ihraç tavanı içinde farklı tertip, vade ve yönetim sözleşmesine dayalı kira sertifikası ihraç edilmesi için Sermaye Piyasası Kurulu (SPK)’na yaptığı başvuru, SPK’nın 18.08.2022 tarih ve 44/1197 sayılı kararı ile onaylanmıştı.

FONET: Şirketimiz AR-GE faaliyetlerini artırmak amacıyla, Üniversiteler Mah.  1596. Cad. Hacettepe Teknokent 6. Ar-Ge Binası Kat:5 N 29 Çankaya/ ANKARA adresinde şube açılmasına karar verilmiştir.

GESAN: Şirketimiz, GDZ ELEKTRİK DAĞITIM A.Ş. tarafından 07/09/2022 tarihinde gerçekleştirilen ‘’07/09/2022 İHALE TARİHLİ IH20225053 HERMETİK DAĞITIM TRAFOSU ALIMI-1.GRUP İŞİ” konulu ihaleye katılmış ve en avantajlı fiyatı vererek, ihalede 1. olmuştur. İhalede teklif edilen toplam bedel 479.000, -USD’dir. (Dörtyüzyetmişdokuzbin, Amerikan Doları) (Güncel baz USD/TL kuru ile ihale bedeli 8.732.170, -TL’dir.)

DESA: 21.07./29.07/02.08./17.08 tarihli açıklamalarımızda belirtilen %100 Desa Deri Sanayi ve Ticaret A.Ş.’nin sahibi olduğu, DESA INTERNAZIONALE S.R.L. ünvanlı şirketimizin tescil işlemlerinin tamamlandığını komuoyuna saygıyla bildiririz.

TRILC: Devlet Malzeme Ofisi Genel Müdürlüğü 5 Nolu Satınalma Dairesi Başkanlığı tarafından açılan Tıbbi Beşeri İlaç alım ihalesi DİADOL markası ile  37.522.816,16 TL (KDV HARİÇ) tutarla ortaklığımız uhdesinde kalmıştır.

SMRTG: ”Şirketimiz tarafından Doğu Anadolu bölgesinde yerleşik bir Kamu Kurumuna ait Fotovoltaik Güneş Enerjisi Santrali Kurulumu ihalesine bugün katılım sağlanmıştır. İhale makamı tarafından verilen fiyatlar açıklanmış olup en iyi fiyat teklifinin Şirketimiz tarafından verildiği anlaşılmıştır.

PAY ALIM ve SATIM HABERLERİ

MPARK: Şirketimizce 07.09.2022 tarihinde Borsa İstanbul’da pay başına 42,04 TL – 42,86 TL (ağırlıklı ortalama 42,54 TL) fiyat aralığından toplam 42.869 TL nominal değerli MPARK payları geri alınmıştır.

Kaynak GCM Yatırım
Hibya Haber Ajansı

Asya borsaları gerileyen Dolar ile toparlanmaya çalıştı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!