G-CV0ZL47F6D
USD32,34
EURO34,81
GBP40,65
BIST10.276,88
GR. ALTIN2.393,27
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak

Asgari zammı çalışanları sevindirdi: Bu kadarını beklemiyorduk

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Asgari zammı çalışanları sevindirdi: Bu kadarını beklemiyorduk / Haberin Peşinde Urfa

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın önceki gün açıkladığı ve 4 bin 253 lira olarak belirlenen yeni asgari ücret çalışanların yüzünü güldürdü. Türkiye’nin farklı şehirlerinde yaşayan asgari ücretli çalışanlar, asgari ücrette yapılan artışa ilişkin duygularını Yeni Şafak’a anlattı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın önceki gün açıkladığı yeni asgari ücret, milyonlarca çalışanın yüzünü güldürdü. Edirne’den Kars’a, Gaziantep’ten Sivas’a, Diyarbakır’dan Antalya’ya kadar yurdun dört bir yanındaki asgari ücretli çalışanlar, 4 bin 253 lira olarak açıklanan yeni asgari ücreti büyük bir memnuniyetle karşıladı. Yeni ücret rakamını Cumhurbaşkanı’nın ağzından duyar duymaz adeta bayram sevinci yaşadıklarını aktaran asgari ücretliler, yapılan zamma ilişkin “Beklentimizin üzerinde oldu, yüksek fiyatların yaşandığı bu dönemde ilaç gibi geldi” dediler. Türkiye’nin farklı şehirlerinde yaşayan asgari ücretli çalışanlar, asgari ücrette yapılan artışa ilişkin duygularını Yeni Şafak’a anlattı.

AİLECE MUTLU OLDUK

Tuncay Öksüz / SİVAS: Bir fabrikada asgari ücretle çalışıyorum. Cumhurbaşkanımızın açıkladığı asgari ücret zammı beklentilerimizin üzerinde oldu. Fabrikada çay paydosundaydık, 4 bin 250 lira rakamı Cumhurbaşkanımızın ağzından çıkar çıkmaz arkadaşlarla birbirimize sarıldık. Çok mutlu olduk. Bu mutluluğu ailemle de yaşadım.

ÇOK GÜZEL BİR RAKAM

Serap YAY / EDİRNE: Ben de milyonlarca asgari ücretliden biriyim. Sekreterlik yapıyorum. Açıklanan zam oranı birçok kişi gibi beni de memnun etti. Heyecanlandık, inanamadık, çok güzel bir rakam oldu.

İbrahim Kemer / KARS: Lastik firmasında, sökme takma işçisiyim. Zor bir süreçten geçiyoruz. Bu zor süreçte devletimiz bizi yalnız bırakmadı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıkladığı asgari ücret zammı ilaç gibi geldi. Bizlere moral oldu. Adete bayram sevinci yaşadık. Cumhurbaşkanımıza teşekkür ederim.

HAYATIMIZA OLUMLU YANSIYACAK

İlayda ALEMDAR / GÜMÜŞHANE: Gıda sektöründe çalışan bir işçiyim. Açıklanan asgari ücret bizlerin yüzünü ve yüreğini güldürdü. Bir işçi kardeşiniz olarak belirlenen asgari ücret rakamı ile gelecek yıllardaki eğitim hayallerime katkı sağlayacağı sevinci bugün daha da artmıştır. Bu durum yaşadığım dört kişilik çekirdek aileme de maddi açıdan olumlu yansıyacaktır.

Kübra Yılmaz / ESKİŞEHİR: Hizmet sektöründe çalışıyorum. Diğer arkadaşlarımızla birlikte takip etik. Cumhurbaşkanımız rakamı açıklayınca şaşırdık, inanamadık ama hepimiz çok mutlu olduk. Bu artış, alım gücümüzü artıracak. Hemen ailemle de paylaştım onlar da çok mutlu oldular.

Yücel Karacaoğlu / ANTALYA: Soğuk hava deposunda çalışıyorum. Asgari ücretle geçinmek malumunuz ki her zaman zor oluyor. Enflasyona göre çok iyi bir artış yapıldı. Tüm asgari ücretliler gibi canlı yayında izledik, şükürler olsun ki hayallerimiz suya düşmedi.

Zeynep Sancar / DİYARBAKIR: İş-Kur programında çalışıyorum. Asgari ücret beklentimin çok üzerinde gerçekleşti. Bu bir şeylerin yoluna gireceğini gösteriyor. Farklı görüşte olan insanların da asgari ücrette yapılan zam nedeniyle Cumhurbaşkanımızı takdir ettiğine şahit oldum.

Fehime Funda Doğruer / İSTANBUL: Özel bir şirketin yemekhanesinde çalışıyorum. Allah Cumhurbaşkanımızdan razı olsun, ben 3 bin 800 lira bekliyordum, beklentimin üzerinde bir artış oldu. Çok sevindik, asgari ücretle çalışan kız kardeşimde çok sevindi, hemen onu aradım sevincimizi paylaştım.

Recep Tayyip Erdoğan,Türkiye,Yeni Şafak


Asgari zammı çalışanları sevindirdi: Bu kadarını beklemiyorduk

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!