G-CV0ZL47F6D
USD32,34
EURO34,81
GBP40,72
BIST10.228,42
GR. ALTIN2.390,18
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak

Asbestli dev gemiye karşı ortak mücadele kararı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Asbestli dev gemiye karşı ortak mücadele kararı / Haberin Peşinde Urfa

İzmir Emek ve Demokrasi Güçleri’nin kentteki çevre odaklı sivil toplum kuruluşlarıyla bir araya geldiği toplantıdan asbestli dev savaş gemisinin Aliağa’da planlanan sökümüne karşı ortak mücadele kararı çıktı.

İzmir Emek ve Demokrasi Güçleri’nin kentteki çevre odaklı sivil toplum kuruluşlarıyla bir araya geldiği toplantıdan asbestli dev savaş gemisinin Aliağa’da planlanan sökümüne karşı ortak mücadele kararı çıktı. Mimarlık Merkezi’nde dün yapılan toplantının ardından Başkan Soyer, Moğollar konseriyle yarın Gündoğdu Meydanı’nda gemi karşıtı direnişi başlatacağını duyurarak herkesi bu mücadeleyi büyütmeye çağırdı.

TMMOB, KESK, İzmir Tabip Odası, İzmir Barosu ve DİSK’in yer aldığı İzmir Emek ve Demokrasi Güçleri’nin Aliağa’ya getirilecek asbestli gemiye karşı ortak yol haritası çizmek için düzenlediği toplantı kentteki çevre ile ilgili tüm sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerini bir araya getirdi. Mimarlık Merkezi’ndeki toplantıda Brezilya’ya ait dev uçak gemisi Nae Sao Paulo’nun Aliağa’da sökümüne karşı ortak mücadele kararı alındı. Bu mücadeleyi ulusal ve uluslararası platformlarda duyurmak için ise İzmir Emek ve Demokrasi Güçleri’nin koordinasyonunda bir çalışma grubunun kurulmasına karar verildi. 

Başkan Soyer’den mücadeleye destek çağrısı

Toplantıya İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer de katıldı. Toplantının ardından konuşan Başkan Tunç Soyer, “Bugün burada inanılmaz güzel fikirler ortaya çıktı. Ortak aklın yükselmesi bu demek. Bu hikâye biraz uzun soluklu aslında. Bugünden yarına sonuç alınacak bir şey değil ama bugünden yarına her gün büyütmemiz gereken bir mücadeleden bahsediyoruz. Bu mücadele sadece Aliağa, İzmir’de değil; Akdeniz’i de kapsamalı, gerekirse bütün dünyaya mesaj vermeli. Bir ülkenin, bir kentin çöplük haline getirilmesi yeteri kadar bir mesaj taşır, yeteri kadar bir mücadele alanı yaratır.” dedi.

“Şimdi onlar düşünsün”

İzmir’de büyük bir çoğunluğun son derece duyarlı olduğunun altını çizen Başkan Soyer, “Seferihisar’da belediye başkanlığı yaptığım dönemde orkinos çiftliklerine karşı çıkarken Sığacık’taki balıkçı tekneleriyle mücadele vermiştim. Şu an İzmir Büyükşehir Belediye Başkanıyım. Vereceğim mücadeleyi şimdi onlar düşünsün. Kullanabileceğimiz o kadar çok enstrümanımız var ki… Bu mücadelenin başlangıç noktası Aliağa’dır. Biz bu mücadeleyi İzmir’e ve Türkiye’ye yayacağız. Aliağa’da 4 Ağustos’ta saat 18.00’de miting olacak. 4 Ağustos akşamı saat 21.00’de Gündoğdu Meydanı’nda Moğollar konseriyle tüm Türkiye’ye bu direnişi duyuracağız. Hep birlikte İzmir’i korumaya, sahip çıkmaya devam edeceğiz. İzmir’de bu duyarlılığı taşıyan herkesi, bu mücadeleyi büyütmeye ve bunun bir parçası olmaya davet ediyoruz. İzmirlilerle birlikte mücadele edeceğiz” şeklinde konuştu.  

Bakanlık geri adım atmadı

Türk firması Sök Denizcilik şirketinin 2021 yılının Nisan ayında Brezilya’dan satın aldığı nükleer uçak gemisi Nae Sao Paulo’nun söküm için İzmir Aliağa’ya getirilmesine Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı geçen ay izin vermişti. Bilim insanları söküm işlemiyle ilgili çevre ve halk sağlığına ilişkin zararlar konusunda uyarsa da bakanlık geri adım atmadı. Geminin 5 Ağustos’ta Rio De Janeiro Limanı’ndan yola çıkması bekleniyor.

Hibya Haber Ajansı

Asbestli dev gemiye karşı ortak mücadele kararı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!