G-CV0ZL47F6D
USD32,39
EURO34,79
GBP40,69
BIST10.005,52
GR. ALTIN2.440,01
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak

Artistanbul Feshane, Türkiye Milli Paralimpik Komitesi 20. Yıl Galasına ev sahipliği yaptı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Artistanbul Feshane, Türkiye Milli Paralimpik Komitesi 20. Yıl Galasına ev sahipliği yaptı / Haberin Peşinde Urfa

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) baştan aşağı yenileyerek kentin kültür-sanat hayatına kazandırdığı Artİstanbul Feshane, Türkiye Milli Paralimpik Komitesi 20. Yıl Galası’na ev sahipliği yaptı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) baştan aşağı yenileyerek kentin kültür-sanat hayatına kazandırdığı Artİstanbul Feshane, Türkiye Milli Paralimpik Komitesi 20. Yıl Galası’na ev sahipliği yaptı. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu da galaya, eşi Dilek Kaya İmamoğlu ile birlikte katıldı. Yaklaşık bin kişinin katıldığı galada, sırasıyla; Türkiye Milli Paralimpik Komitesi Başkanı Murat Aksu, İBB Başkanı İmamoğlu, İstanbul Valisi Davut Gül ve Uluslararası Paralimpik Komite (IPC) Başkanı Andrew Parsons birer konuşma yaptı.

“Paralimpik’in Babası” merhum Yavuz Kocaömer’i andı

Türkiye Milli Paralimpik Komitesi’ne, paralimpik sporların gelişimi adına sundukları katkılardan dolayı teşekkürlerini ileten İmamoğlu, konuşmasında Türkiye Milli Paralimpik Komitesi’nin kurucusu merhum Yavuz Kocaömer’i de rahmetle andı. Toplumların gelişmişlik seviyelerini gösteren önemli göstergelerden birinin, engelli yurttaşların hayata katılabilecek olanaklara sahip olabilmesinden geçtiğini vurgulayan İmamoğlu, “İnsanlarımızın, engellilerin sosyal alanda, kültürel alanda, sporda, iş dünyasında kendilerini var edebildikleri an, işte o zaman toplumun gelişmiş bir toplum olduğunu ifade edebiliyoruz. Engelli dostu uygulamalara, engellilerin hayatını kolaylaştıracak pratiklere sahip kentler de tam bu eksende gelişmiş kentlerdir” dedi.

Sporun da engelli bireylerin sosyal hayata katılımı açısından çok değerli bir işlev gördüğünün altını çizen İmamoğlu, “Hayata tutunduruyor ve aynı zamanda çok özel başarılara imza attırıyor. Paralimpik sporcularımızın elde ettiği başarılardan, çok büyük gurur ve mutluluk duyduğumuzu burada ifade etmek isterim. Onların azminden, disiplinlerinden örnek almamız gereken çok şey var. Onların başarıları, diğer engelli bireylerin, ‘Ben de yapabilirim’ duygusunu edinmesi açısından da muazzam önem taşıyor” diye konuştu.

“Feshan-i Amire’nin sıfırdan yapılarak hayata katılımını başardık”

Konuşmasında, galanın yapıldığı, tarihte “Feshan-i Amire” olarak bilinen Artistanbul Feshane binasıyla ilgili bilgiler paylaşan İmamoğlu, “Feshan-i Amire’nin, yeni haliyle, yeniden, sıfırdan yapılarak hayata katılımını bu yıl başardık. Ve burada, çok özel bir sanat noktasını, sadece İstanbul'umuza değil, Türkiye'mize ve bütün dünyaya armağan etmiş olduk. Burada çok kıymetli sanatçıların, çok değerli eserlerini, o seçkiyi görmeye elbette bütün konuklarımızı davet ediyoruz. Sanatın, kültürün, sporun yaşamı ne kadar güzel bir duruma getirdiğini, aslında yakinen bilen insanlar bu akşam burada. İnsanları birleştiren ve insanları iyileştiren sporun gücünü ve onun ortaya koyduğu detaylarla hayatın sürdürülebilir bir şekilde iyileştiği bir ortamın İstanbul'da da var olmasını çok istiyoruz. Bu büyük bir yolculuk ve bu yolculuğu elbette geçmişten bugüne hizmetleri olan insanlarımızı anarak, geleceğe dair de büyük umutla ve ümitle insanlarımızla birlikte inşa ederek yol yürümeliyiz” ifadelerini kullandı.

2036 Olimpiyatları ve Paralimpik Oyunları için iş birliği çağrısında bulundu

“Hem olimpik oyunların hem paralimpik oyunların ülkemiz için ve İstanbul'umuz için ne kadar önemli olduğunu da bilen bir yönetimiz” diyen İmamoğlu, “Bu manada 2036 için attığımız adımların sonuca ulaşmasını ve bu noktada hem ülkemizin bütün kurum, kuruluşlarıyla iş birliği içerisinde bu mücadeleyi vermemizin önemini biliyor ve bu yönde adımlar atıyoruz. Bu konuda kararlı bir yolculuk yürüdüğümüzü de ifade etmek isterim. Hem olimpik oyunlar için hem paralimpik oyunlar için, o yolculuğun gereklerini yerine getirmek için 2036 yılındaki hedefe ulaşacağımıza yürekten inanıyoruz. O yolculuğun içindeki o süreçleri başarıyla tamamlamak, zaten aslında hedefe ulaşmak anlamına gelecek. Bu şehri hem 16 milyon insanıyla sporla iç içe, barış ve huzur içerisinde sağlıklı bir yaşam sürdüklerini kent haline getirmek hem de 2036’da dünyanın en güzel şehri İstanbul'da buluşturmak hedefi. Bu iş birliği içerisinde hep birlikte bu yolculuğu yürümek adına bu akşamın da bize güzellikler getirmesini diliyorum” şeklinde konuştu.

Konuşmaların sonunda, ‘Dünya Şampiyonu’ apoletle GoalBall Kadın Milli Takımı sporcularına, plaketleri verildi.

Hibya Haber Ajansı

Artistanbul Feshane, Türkiye Milli Paralimpik Komitesi 20. Yıl Galasına ev sahipliği yaptı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!