G-CV0ZL47F6D
USD32,34
EURO34,64
GBP40,82
BIST10.045,74
GR. ALTIN2.410,09
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak

Ankaralılar Birlik Aşı Aşuresi’nde buluştu

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ankaralılar Birlik Aşı Aşuresi’nde buluştu / Haberin Peşinde Urfa

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Muharrem Orucunun ardında geçen yıl olduğu gibi bu yıl da “Birlik Aşı Aşure” adlı bir etkinlik düzenleyerek binlerce Başkentliyi bir araya getirdi.

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Muharrem Orucunun ardında geçen yıl olduğu gibi bu yıl da “Birlik Aşı Aşure” adlı bir etkinlik düzenleyerek binlerce Başkentliyi bir araya getirdi.

Ankara Kent Konseyi ve Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığının sivil toplum kuruluşlarının desteğiyle birlikte düzenlediği etkinlikte, BELPA Mutfak’ta hazırlanan 20 bin aşure dağıtıldı. Dede Gürsoy Bakır’ın duasının ardından kazanın başına geçen Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş aşureyi karıştırdıktan sonra kaplara koyarak vatandaşlara dağıttı.

“12 gün boyunca tutulan yas-ı matemi, birlik aşımız ile birlikte noktalıyoruz” diyerek konuşmasına başlayan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, “Öncelikle ettiğiniz niyazların ve tuttuğumuz yas-ı matem için verdiğimiz birlik aşının hak katında kabul olmasını dilerim. Birlik aşımızın, Ankara’mızdan başlayarak, bütün Türkiye’ye fitneye karşı kardeşliğin, fesada karşı dayanışmanın ve bir arada olmanın vesilesi olmasını temenni ederim.

Tuttuğumuz yas-ı matem, 1342 yıl önce hakkın, hukukun peşinde, yılmadan ve kararlılıkla giden Hazreti Hüseyin’in şehadeti içindir. Hz. Hüseyin’in gösterdiği o muazzam duruş, bugün de insanlık için bayraklaşmış durumdadır. Bizler de peygamber efendimizin ‘gözümün nuru’ dediği; ‘beni seven onları da sevsin’ şeklinde işaret ettiği Hz. Hüseyin’in yolunda adalet için çalışmaya, adaletle çalışmaya devam edeceğiz.”

Başkan Yavaş konuşmasını düzenlenen birlik aşuresinin birlik ve beraberliği daim kılmasını dileyerek sonlandırdı.

“Birlik Aşı Aşure” etkinliğinde sahne alan ünlü sanatçılar Özcan Türe ile Sabahat Akkiraz’ın türkülerine eşlik eden Başkentliler, Kızılırmak Yerel Dernekler Federasyonu (KYDF) Semah Ekibi’nin semahı da ilgiyle izledi.

Hibya Haber Ajansı

Ankaralılar Birlik Aşı Aşuresi’nde buluştu

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!