G-CV0ZL47F6D
USD32,31
EURO34,78
GBP40,49
BIST10.276,88
GR. ALTIN2.386,42
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak

Ankara Miras Şantiye Gezileri’nin 11’incisi düzenlendi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ankara Miras Şantiye Gezileri’nin 11’incisi düzenlendi / Haberin Peşinde Urfa

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB), Kültür ve Tabiat Varlıkları Daire Başkanlığı; restorasyon ile konservasyon çalışmalarının devam ettiği Roma Tiyatrosu, Arkeopark ve Ankara Kalesi Sokak Sağlıklaştırma Projelerine ait şantiyelerin kapılarını Ankara Miras Şantiye Gezileri kapsamında 11’inci kez vatandaşlar için açtı.

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB), Kültür ve Tabiat Varlıkları Daire Başkanlığı; restorasyon ile konservasyon çalışmalarının devam ettiği Roma Tiyatrosu, Arkeopark ve Ankara Kalesi Sokak Sağlıklaştırma Projelerine ait şantiyelerin kapılarını Ankara Miras Şantiye Gezileri kapsamında 11’inci kez vatandaşlar için açtı.

Toplumun her kesiminden yoğun ilgi gören Ankara Miras Şantiye Gezileri programının bu seferki konuğu Engelsiz Fotoğraf Derneği (ENFOD) üyesi fotoğraf sanatçıları oldu.

Roma Tiyatrosu, Arkeopark ve Ankara Kalesi Sokak Sağlıklaştırma Projelerinin gezildiği program kapsamında; uzman mimar ve arkeologlar, yürütülen restorasyon ve konservasyon çalışmaları hakkında katılımcıları bilgilendirdi.

Ulus Tarihi Kent Merkezi’nde yürütülen kapsamlı çalışmalar hakkında katılımcılara bilgi veren Kültür ve Tabiat Varlıkları Daire Başkanı Bekir Ödemiş, “Özellikle Ulus Tarihi Kent Merkezi’nde çok kapsamlı ve ciddi bir restorasyon sürecini başlattık. Bu çalışmalarımızın ilki Roma Tiyatrosu ve Arkeopark’tı. İkincisi ise Ankara Kalesi’nde sürdürdüğümüz çalışmalarımız… Yürüttüğümüz çalışmalarla kültür turizmi ekonomisinin yaratacağı katma değeri burada yaşayan hemşehrilerimizin almasını hedefliyoruz. Asıl amacımız Türkiye’yi Cumhuriyetimizin ve Başkentimizin 100. yılında Atatürk’ün bize koyduğu hedef ve açtığı yoldan kararlı bir şekilde çağdaş topluma hep birlikte dönüştürmek” diye konuştu.

Ankara tarihine yakından tanıklık etme imkânı bulan ENFOD üyeleri, tarihi yapıların her detayının fotoğraflarını çekti.

Ankara’nın 2 bin 800 yıllık tarihine ışık tutan yapılarda gerçekleştirilen çalışmaların kendilerini çok heyecanlandırdığını belirten fotoğraf sanatçıları, ücretsiz olarak düzenlenen gezi için Ankara Büyükşehir Belediyesine şu sözlerle teşekkür etti:

 Ankara hakkında yazıp, çizdiğini ve farkındalık oluşturmak için çeşitli etkinlikler düzenlediğini söyleyen Necati Yalçın, “Bugün ‘ENFOD ile Adım Adım Ankara’ gezileri kapsamında burada bulunuyoruz. Biz aslında buranın ilk halini de fotoğraflamıştık. Roma Tiyatrosu harika bir şekilde ayağa kalkıyor. Arkeopark çocuklar için bir yer olsun derken tarih fışkıran bir yere dönüştü. Kent içinde yediden yetmişe herkese hitap edecek muhteşem bir alana dönüştü. O yüzden bu anlamda Büyükşehir Belediyesini bir kez daha yürekten kutluyorum.” dedi.

İbrahim Ulusan ise, “Tarihçiyim. Özellikle bir tarihçi olarak bu bölgelerde bulunmak ayrıca bir güzellik kattı. Doğma büyüme Ankaralı olarak; buraların geliştirilmesi, turizme açılması, en azından sanatsal dokusunun korunması çok önemli.” şeklinde konuştu.

Hibya Haber Ajansı

Ankara Miras Şantiye Gezileri’nin 11’incisi düzenlendi

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!