G-CV0ZL47F6D
USD32,20
EURO35,01
GBP41,03
BIST10.643,58
GR. ALTIN2.498,74
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak

Çin’in Orta Asya ülkeleriyle ticareti ilk çeyrekte yüzde 22 arttı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Çin’in Orta Asya ülkeleriyle ticareti ilk çeyrekte yüzde 22 arttı / Haberin Peşinde Urfa

Ekonomi Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, ticari ve ekonomik iş birliğini teşvik amacıyla gösterilen çabalar çerçevesinde, Çin piyasasında giderek daha fazla Orta Asya kaynaklı ürünün görüldüğünü belirtti. 

Ekonomi Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, ticari ve ekonomik iş birliğini teşvik amacıyla gösterilen çabalar çerçevesinde, Çin piyasasında giderek daha fazla Orta Asya kaynaklı ürünün görüldüğünü belirtti. Bakanlık sözcüsü Shu Jueting, düzenlenen bir basın konferansında,  Çin’in şirketlerini Orta Asya ülkelerinde antrepolar yerleştirmeye yönlendirmekle birlikte kendi elektronik ticaret platformlarını da Orta Asya şirketlerine açacaklarını açıkladı.

Çin, Orta Asya ile dijital ticaretini geliştirecek ve yapay zeka, büyük veri ve 5G gibi en son dijital teknolojilerin geliştirilmesine yönelik deneyimlerini onlarla paylaşacak. Öte yandan Çin, sınırlar ötesi alt yapıların inşasını teşvik edecek; petrole, doğal gaza, yeni enerjiye ve diğer sektörlere dönük madenlere ilişkin işbirliğini güçlendirecek ve Orta Asya ülkelerinden gelen kaliteli tarım ürünlerinin ithalatını artıracak.

Bakanlığın sağladığı yeni veriler, Çin ile Kazakistan, Kırgızistan, Tacikistan, Türkmenistan ve Özbekistan olmak üzere beş Orta Asya ülkesi arasındaki ekonomik ve ticari işbirliğinin ciddi ilerlemeler kaydettiğini gösteriyor. Nitekim Çin’in adı geçen beş Orta Asya ülkesi ile ticaretinin, 2022 yılında 70 milyar dolarlık bir hacme ulaştığı ve içinde bulunduğumuz yılın ilk çeyreğinde de bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 22 oranında bir artış gösterdiği kaydediliyor.

Çin, Bakanlık Sözcüsü Shu’nun belirttiğine göre, Orta Asya ülkeleri ile iş birliğini aynı zamanda çok taraflı bir çerçevede de ilerletecek. Çin, ayrıca Türkmenistan ve Özbekistan’ın Dünya Ticaret Örgütü üyeliğine kaydedilmelerinin hızlandırılmasını destekliyor.

Kaynak: Çin Uluslararası Radyosu

Hibya Haber Ajansı

Çin’in Orta Asya ülkeleriyle ticareti ilk çeyrekte yüzde 22 arttı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!