G-CV0ZL47F6D
USD32,44
EURO34,74
GBP40,80
BIST9.915,62
GR. ALTIN2.441,87
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak

Ankara Büyükşehir Belediyesi arşivine yeni bir kültür mirası kazandırdı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ankara Büyükşehir Belediyesi arşivine yeni bir kültür mirası kazandırdı / Haberin Peşinde Urfa

Ankara Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Tabiat Daire Başkanlığının katkılarıyla Mimar Faruk Soydemir tarafından hazırlanan “Ankara ve İlçelerinde Geleneksel Evler, Yapım Teknikleri ve Evlerden Örnekler” isimli kitap okuyucuyla buluşuyor.

Ankara’ya özgü evlerin tüm detaylarıyla ele alındığı kitap Ankara Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Tabiat Varlıkları Daire Başkanlığından temin edilebileceği gibi https://s.ankara.bel.tr/files/2023/08/22/3f44822322779ee9cc18d36eb877cb43.pdf linki üzerinden dijital olarak da okunabilecek.

Başkentin tarihi geleneksel evlerini anlatan zengin içerik

Başkentin tarihi geleneksel evlerini gelecek nesillere de aktarmak amacıyla arşiv niteliği taşıyan eser, Ankara Büyükşehir Belediyesinin desteğiyle bin adet basılarak ücretsiz olarak dağıtılmaya başkandı. Kitap içerisinde; “Kültür Varlıkları, Ankara ve İlçelerindeki Koruma çalışmaları, Ankara ve İlçelerindeki Geleneksel Evler, Yapım Teknikleri, Mimari Elemanlar, Ankara ve İlçelerindeki Geleneksel Evlerden Örnekler” başlıklarında birçok önemli bilgi yer alıyor.

 Dijital olarak da ulaşılabiliyor

Kültür ve Tabiat Varlıkları Daire Başkanlığından temin edilebilen kitaba vatandaşlar ayrıca https://s.ankara.bel.tr/files/2023/08/22/3f44822322779ee9cc18d36eb877cb43.pdf adresi üzerinden de dijital olarak ulaşabiliyor.

128 sayfalık kitabın yazarı Mimar Faruk Soydemir, kitap hakkında şu bilgileri verdi:

“Ankara ve ilçelerindeki geleneksel evler, Türk evlerinin, Anadolu evlerinin genel karakteristik özelliklerini içermektedir. Ankara’nın kuzeyinden Tokat’a kadar olan bölgede güneyinde Niğde’ye kadar olan bölgede bir çember olarak çizersek Bolu, diğer taraftan Afyon ve Kula gibi bölgeler içerisinde geleneksel evlerin karakteristik özellikleri taşımaktadır. Kitapla ilgili benim çalışmam çok uzun süredir devam ediyor. 2002 yılından bu yana bu bölgede geleneksel evler üzerine çalışıyorum. Ankara, Güdül, Beypazarı, Ayaş, Nallıhan, Kalecik gibi geleneksel evlerin yoğun olduğu kırsal kesimi de bunun içerisine katabiliriz. Hem proje çalışmalarım var hem analiz çalışmalarım var hem de evleri inceleme ve belgeleme çalışmalarım var. Bu çalışmaları ben zaman zaman notlarla birlikte yazılı hale getiriyordum. Bunun da toparlanıp kitap haline dönüştürülmesi büyükşehir belediyesinin katkısıyla başladı ve kitap yayınlandı.”

Hibya Haber Ajansı

Ankara Büyükşehir Belediyesi arşivine yeni bir kültür mirası kazandırdı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!