G-CV0ZL47F6D
USD32,44
EURO34,74
GBP40,80
BIST9.915,62
GR. ALTIN2.441,87
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak

Anensefali nedir? Bebeklerde anensefali belirtileri…

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Tüm doğumların %0.03’ünde ve dişi fetüslerde daha sık görülen anensefali; maternal hipotermi, folik asit, bakır ve çinko eksikliğine bağlı olarak gelişebilir. Peki, anensefali nedir? Bebeklerde anensefali belirtileri hakkında merak edilen tüm detaylar haberimizde…

Standart bir tedavisi bulunmayan ve anensefali teşhisi ile doğan bebeklerin tamamının kısa sürede hayatını kaybettiği anensefali hakkında bilinmesi gerekenleri haberimizde sizler için derledik. Anensefali nedir? Bebeklerde anensefali belirtileri…

ANENSEFALİ NEDİR?

Anensefali, embriyonik gelişim sırasında ortaya çıkan beyin, kafatası ve kafa derisinin büyük bir kısmının olmamasıdır. Gebeliğin izlenmesi gereken bir nöral tüp defekti olarak tanımlanır (NTD)

Çoğu bebek arasında anensefali nedenleri bilinmemektedir. Bazı bebekler genlerindeki veya kromozomlarındaki değişiklik nedeniyle anensefali gösterir. Anensefali, annenin çevrede temas ettiği şeyler, annenin yediği veya içtiği şeyler veya hamilelik sırasında kullandığı bazı ilaçların yanı sıra genlerin ve diğer faktörlerin bir kombinasyonundan da kaynaklanabilir.

ANENSEFALİ BELİRTİLERİ

Anensefali hamilelik sırasında veya bebek doğduktan sonra teşhis edilebilir. Anensefali, hamilelik sürecinde yapılan ultrason görüntüleme sırasında gözlemlenmekte ya da doğum sırasında birebir bebek dünyaya geldiğinde görülmektedir. Hamilelik sırasında yapılan prenatal görüntüleme testleri ile olası doğum bozuklukları net olarak görülebilir ve teşhis edilebilir. Ayrıca kan ve serum tetkiklerinde de bazı bozukluklar NTD sorunlarını yakalamaya yardımcı olur.

Anensefali tanısı kafatasında görülen geniş bir defekt, üzerinde kafatası cildinin olmaması, beyin yerine hemorajik ve fibrotik bir doku görülmesi ile kesinleştirilir.

Anensefalik bebeklerde serebral korteks olmadığından bilinç yoktur, ancak beyinsapı fonksiyonları farklı derecelerde mevcuttur. Bebek, ekstremitlelerini spontan hareket ettirebilir. Korkutulduğunda myoklonik tepki verir. Kas tonusları ve derin tendon refleksleri artmıştır. Tipik davranış paterni alt ve üst ekstremitede ekstensor tonusun arttığı, spontan veya uyarıyla ortaya çıkan aksial myoklonustur. Tehlikeli uyaranlara yanıt olarak beslenme ve solunumla ilgili ilkel refleksler gösterir. Bebekler doğumdan kısa süre sonra ölür.

Bebek,beyin,Dünya,hamilelik

Anensefali nedir? Bebeklerde anensefali belirtileri…

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!