G-CV0ZL47F6D
USD32,20
EURO35,01
GBP41,03
BIST10.643,58
GR. ALTIN2.498,74
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak

Anal Fissür (Makat Çatlağı)

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Anal Fissür (Makat Çatlağı) / Haberin Peşinde Urfa

Genel Cerrahi için bilgi mi arıyorsunuz? Anal Fissür (Makat Çatlağı) makalesine göz atın ve Genel Cerrahi hakkında daha fazla bilgi edinin 

her yaşta görülebilir. genellikle kabızlık sonrasında başlar. kadınlarda hamilelik ve zor doğum da sebep olabilir. şiddetli ağrı, kanama ve makatta ele gelen şişlik bulunabilir. ileri dönemlerde buna kaşıntı eklenebilir. büyük abdest yapma zorluğundan dolayı karında şişkinlik sıklıkla görülür.

muayene ile teşhis konur. şüpheli durumlarda veya başka barsak şikayetleri varlığında endoskopi gerekebilir.

ilaç tedavisi eğer ağrı dayanılmaz durumda değilse ilk seçenektir. ilaç tedavisinden sonra hastalık geçmezse diğer yöntemlere geçilir. ağrı veya ciddi kanama halinde direkt cerrahi yöntemler veya botoks denenebilir.

klasik operasyon tekniği: belden uyuşturarak veya genel anestezi ile yapılır. kısa bir ameliyattır. makatın aşırı kasılan kasının bir kısmı makatın 1 cm yanına açılan küçük bir açıklıktan kesilir. çatlağın çıkarılması bazen gerekebilir. ameliyat sonrası hastalar genellikle 1 gece hastanede tutulur. ameliyat sonrası yaranın iyileşme süresi 2-3 haftadır. bu süreçte pansumanlar ve yaranın hijyeni önemlidir.

lazer ile ameliyat: klasik ameliyatta yapılanlar lazer ile yapılır. ancak lazer için çok daha küçük açıklık yapılır, eğer çatlağı çıkarmak gerekmiyorsa işlem bitirilir. genelde genel anestezi tercih edilir. pansumana gerek yoktur. çatlağın iyileşmesi yine 2-3 hafta sürer.

botoks uygulaması: ameliyatta kesilerek gevşetilen kası 3 aylık bir süre için felç eder, gevşemesini sağlar, yani ameliyatı taklit eder. makatın yan tarafından enjeksiyon ile yapılır. anestezi gerektirmez. enjeksiyon sonrası hastanede kalmayı gerektirmez. botoks yapıldıktan sonra bir süre daha ilaç tedavisi gerekir.

tüm müdahalelerden sonra tekrar etme riski mevcuttur. böyle bir durumda yeni gelişen çatlağın durumuna göre hareket edilir. ameliyatlardan sonra büyük abdest tutamama ihtimali düşük de olsa vardır, ancak bu ihtimal yaşla ve hastada mevcut diğer hastalıkların varlığı ile artar. botoks sonrası bu yan etki geçicidir.

Anal Fissür (Makat Çatlağı)

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!