G-CV0ZL47F6D
USD32,20
EURO35,17
GBP41,01
BIST10.158,63
GR. ALTIN2.474,99
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak

Ameliyat Öncesi Hazırlık ve Ameliyat Sonrası Takip Aşamaları

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ameliyat Öncesi Hazırlık ve Ameliyat Sonrası Takip Aşamaları / Haberin Peşinde Urfa

Genel Cerrahi için bilgi mi arıyorsunuz? Ameliyat Öncesi Hazırlık ve Ameliyat Sonrası Takip Aşamaları makalesine göz atın ve Genel Cerrahi hakkında daha fazla bilgi edinin 

Ameliyat öncesi hazırlık

Gerçekleştirilecek ameliyata göre hazırlık aşamaları farklılık gösterebilmektedir. Temel olarak ameliyat için başvuran hastaların kan tetkikleri yapılır. Bu sonuçlarda ameliyata engel veya ameliyat öncesi düzeltilmesi gereken bir durum yoksa hasta anestezi polikliniğine yönlendirilir. Anestezi hekimi hastayı anestezi almasında sakınca olup olmadığı yönünde değerlendirir. Ek hastalığı olmayan bir hastanın değerlendirmesi burada sona erer ve yaklaşık yarım gün içinde anestezi onayı alınmış olur. Diyabet, hipertansiyon gibi hastalıklar varsa veya sürekli kullanılan ilaç varsa Dahiliye, Kardiyoloji gibi ilgili bölümlerden anestezi sırasında alınması gereken önlemlere yönelik öneriler alınır. Ardından hastaya ameliyat randevusu verilir.

Hastanın randevu günü sabahında saat 8:00’da aç olarak Genel Cerrahi Kliniğine gelmesi istenir. Barsak temizliği gereken operasyonlarda hastanın birkaç gün önce yatırılması gerekebilir. Diğer operasyonlarda hasta ameliyat günü yatırılır ve işlemleri tamamlanıp hazırlanan hasta ameliyathaneye bir hemşire eşliğinde gönderilir.

Ameliyat sonrası takip

Ameliyat bitiminde hastaların tamamı derlenme ünitesine alınarak ağrıları giderilir ve uyanmaları beklenir. Kendisine gelen hastalar yine hemşire eşliğinde Genel Cerrahi servisine nakledilir. Özellikle yaşlı, ek hastalığı olan hastalar daha yakın takip edilebilmeleri amacıyla ilk gece yoğun bakımda tutulur. Ameliyattan birkaç saat sonra hastalar yürütülür ve barsaklara müdahale edilmemişse ameliyat akşamında sıvı gıdalarla beslenmeye başlanır. Ek hastalığı olmayan, genç, yakın takip gerektirmeyen hastalar ise kendi refakatçileri eşliğinde odalarına alınırlar. Yine erken dönemde yürümeleri ve beslenmeleri sağlanır.

Kasık fıtığı onarımı, safra kesesi ameliyatı gibi işlemler sonrasında hastalar ertesi gün taburcu edilirler. Hekim tarafından aksi belirtilmedikçe taburcu olurken pansumanla kapatılan yaralar ameliyattan 3 gün sonra pansumanları çıkarılıp yaranın açık kalması sağlanır ve hastaların banyo yapmaları önerilir. Dikişler 10-12 gün sonra alınabilir. Hastaların ilk kontrol muayenesi ameliyattan 1 hafta sonra gerçekleştirilir. Ameliyatın özelliğine göre ek kontrol muayenelerinin olup olmadığı hekim tarafından hastaya aktarılır.

Ameliyat Öncesi Hazırlık ve Ameliyat Sonrası Takip Aşamaları

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!