G-CV0ZL47F6D
USD32,33
EURO34,67
GBP40,60
BIST10.162,28
GR. ALTIN2.393,98
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak

Altıntaş: “İktidarın yanlış siyaseti, toplumun değerlerini çökertiyor”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Altıntaş: “İktidarın yanlış siyaseti, toplumun değerlerini çökertiyor” / Haberin Peşinde Urfa

Demokrat Parti Sözcüsü ve İzmir Milletvekili Haydar Altıntaş, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında konuştu.

Demokrat Parti Sözcüsü ve İzmir Milletvekili Haydar Altıntaş TBMM’de düzenlediği basın toplantısında fahiş vergi artışları ve hızla bozulan ekonomik göstergelere ilişkin olarak muhalefet partileri tarafından Meclis’e sunulan genel görüşme önerisinin AK Parti ve MHP’nin oylarıyla reddedilmesini  eleştirdi.

“Hayat, dün bugün ve yarından oluşan 3 günden ibarettir. İnsanımızın yarını yok, bugünü elem, ızdırap ve yokluktan ibaret.” şeklinde konuşan Altıntaş, “İktidar Milletin yarınını elinden aldı. Fakirlik almış başını gidiyor.” ifadelerini kullandı.

Demokrat Parti Sözcüsü ve İzmir Milletvekili Haydar Altıntaş, düzenlediği basın toplantısında, maaşlar her ay artırılsa bile alım gücünün artmayacağını, pahalılığın durdurulamayacağını ifade ederek şunları kaydetti:

“İnsanı yaşat ki devlet yaşasın” ilkesinin temel amacı, insan yaşamını kolaylaştırmaktır.  Başkanlar devletin kendisi değil devletin görevlisidir. Devlet aklının düşmanı, günübirlik kararlardır. Bu tür kararlar yüzünden insanımız bugün, yaşamıyor adeta sürünüyor. Hayat, dün bugün ve yarından oluşan 3 günden ibarettir.  İnsanımızın yarını yok, bugünü elem, ızdırap ve yokluktan ibaret. Araştırmalar, insanımızın yüzde 70’inin geçim sıkıntısı çektiğini gösteriyor.  Fakirlik ve yoksulluk almış başını gidiyor. Çocuklarınızı okula nasıl yollayacaksınız, ne yedireceksiniz? Boğazınıza düğümlenen hıçkırığınızı atacaksınız, derdinizi kime anlatacaksınız? Bu şartlar altında yarın olur mu? Olsa olsa öz vatanında garip, öz yurdunda parya olarak yaşanır.”

“Atı alan Üsküdar’ı geçti diyerek devletin yönetim şeklini değiştirdiniz” Diyen Altıntaş, “İşinize gelen türden kanunları yapmakta çok beceriklisiniz. 2002 yılından bu yana ihale kanunu 200 kez değişti.  Yetmez ama evet referandumunda, okyanus ötesinin talimatıyla mezardakilere bile oy kullandırdınız, anayasayı iğdiş ettiniz. Atı alan Üsküdar’ı geçti diyerek devletin yönetim şeklini değiştirdiniz.  Madem istediğiniz düzenlemeleri hayata geçirmekte bu kadar mahirsiniz, o zaman neden eşitlik, adalet ve liyakat temeline dayalı, insanımızı onuru ve haysiyeti ile yaşatacak bir maaş kanunu çıkartmıyorsunuz? Verdiğiniz para babanızın malı değil devletin, milletin hazinesidir. Bağış değildir, lütuf değildir, emeklinin ve memurun anasının ak sütü gibi helaldir, emeğinin hakkıdır.  Adalet sağlayın, milleti yaşatın. Adalet dilinizde var ancak icraatınızda yok.  Emekliler bu milletin öz evladıdır, niye adalet ve zenginlik yaratamıyorsunuz, elinizi vicdanınıza koyun ve düşünün. Paramız pul, pasaportumuz tutsak olmuş, itibarımız yerlerde sürünüyor. Neden düzgün bir mali ve ekonomik sistem kuramıyorsunuz, niye ele güne karşı el avuç açıp dolaşıyorsunuz?” ifadelerine yer verdi.

“Enflasyon nitelikli bir soygundur. Fakirden alır, haneleri yakar, ahlakı çökertir, devleti yıkar.” açıklamasında bulunan Demokrat Parti Sözcüsü ve İzmir Milletvekili Haydar Altıntaş şöyle devam etti:

“Eskiden gavur parasıyla 10 para etmez denirdi, şimdi en ucuz gavur parası bile Türk lirasından değerlidir. Siz asıl itibardan tasarruf edin, israfı, yolsuzluğu, kayırmacılığı, ballı maaşları önleyin, daha akılcı olun. Kur korumalı mevduatı Hazine’den alın, Merkez Bankası’na devredin, yedek akçeye el koyup rezervleri bozdurun. Doları arka kapıdan sokuyorsunuz, dolar yine durmuyor, hayat pahalılığı da durmuyor.  Sorun kendi kendinize, hata nerede diye. Akıl eksik, ilim eksik, adalet eksik. Hazineye ve Merkez Bankası’na bodoslama girdiniz, çıkamıyorsunuz. Boşuna uğraşmayın, çıkamazsınız. Maaşları her ay artırsanız bile alım gücünü artıramazsınız, pahalılığı durduramazsınız.

Enflasyon nitelikli bir soygundur. Fakirden alır, haneleri yakar, ahlakı çökertir, devleti yıkar. Bu yanlış siyaset, toplumun değerlerini yüceltmek yerine çöktürüyor. Devletin kalitesini bozuyor. Kurumların içini boşaltıyor. Bir devletin kalitesi, kurumlarının kalitesi ile ölçülür. İçini boşalttığınız kurumların içine liyakat, ehliyet ve adalet koyacağınıza partizanlık koydunuz.”

Hibya Haber Ajansı

Altıntaş: “İktidarın yanlış siyaseti, toplumun değerlerini çökertiyor”

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!