G-CV0ZL47F6D
USD32,42
EURO34,78
GBP40,85
BIST10.208,65
GR. ALTIN2.402,21
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak

Ali Koç: “Arda Güler, Fenerbahçe’de kalmayacak, kalmak istemiyor”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ali Koç: “Arda Güler, Fenerbahçe’de kalmayacak, kalmak istemiyor” / Haberin Peşinde Urfa

Fenerbahçe Spor Kulübü Teknik Direktör İsmail Kartal için Samandıra Can Bartu Tesisleri’nde imza töreni gerçekleştirildi.

Törende konuşan Ali Koç'un açıklamasından öne çıkanlar şöyle:

“Hocamız Türkiye’ye ayak bastığı andan itibaren bir dakikasını bile boş geçirmiyor. Sekiz buçuk yıl boyunca muhtelif kademelerde A Takımımıza teknik direktörlük yapan 2 sezon tam yetkili bir numaralı futbolun patronu olan iki kere 2'nciliği olan 52 maçta 2.21 puan ortalaması ile bana göre müthiş bir performans sergileyen camiamızın son derece kıymetli bir evladı olan İsmail Kartal hocamızla yeni bir serüveni başlatmak için birlikteyiz.

Geçen sene Ülker Arenada yollarımız ayrılırken “Bu buruk ve geçici bir veda yollarımız birgün tekrar kesişecek” demiştim ve gördüğünüz gibi bu anlamlı birliktelik tekrar başlıyor. İsmail Kartal hocamızla neden devam etmediğimizi açık ve net bir şekilde anlatayım. Sağ olsun hocamız kendisini göreve çağırdığımız zaman elini taşın altına koydu birkaç hafta takımı istediği noktaya getirene kadar sıkıntılı sonuçlar aldık bunlar da ne yazık ki Avrupa turnuvası ve Türkiye Kupasına rastladı ve sistemi oturttuktan sonra olağanüstü performansla Fenerbahçe’yi ikinci yaptı. Birkaç hafta daha olsaydı belki de şampiyon yapacaktı. Ancak hocamızı göreve çağırdığımız zaman biz dünya çapında ünlü bir hocayı getirmek için görüşmelerimize devam ediyoruz dedik. Akabinde Jorge Jesus'u Fenerbahçe'ye getirdik o da bir senelik anlaşma imzalamıştı sezon sonunda da karşılıklı anlaşarak ayrıldık ona da özellikle teşekkür etmek istiyorum.

Transfer konusunda şunu söylemek istiyorum. Ülkemizin puan ortalaması düşük olduğu için pek çok ülkeye nazaran Avrupa turnuvalarına başlıyoruz o yüzden acele ediyoeuz ama Avrupa’da daha transferlerin ilk günleri kimse acele etmiyor herkes tok satıcı eksisi ile artısı ile bu imkanları test ediyoruz.

Hocam hoş geldiniz diyorum bu sefer iki ikincilik sonrası şampiyon olacağımızdan hiç şüphe duymadığımı da ifade etmek istiyorum. Şampiyon olmak için ülkemizde ne yazık ki sadece sahada başarılı olmak yetmiyor.

Son üç sezonun rakamlarını paylaşmak istiyorum. En çok puan toplayan takım 235 puanla Fenerbahçe, ikinci 224 puanla Galatasaray, üçüncü ise 221 puanla Beşiktaş. Ne hikmetse hakem hataları Fenerbahçe lehine hiç yok. Aleyhine o kadar çok pozisyon var ki. Sahada adil rekabet olması için lobi yapmak gerekiyor? Dolayısıyla bu rakamları paylaştığımız zaman taraftarlarımız daha da iyi anlayacaklar.”

İsmail Kartal’ın konuşmasından bazı satır başları ise şöyle:

“Görevden ayrıldıktan sonra ekibime Avrupa'daki bazı ülkelerin takımlarını ve teknik direktörlerini takip ettirdik trendi takip ediyoruz olaya hakimiz. Yurt içinde bütün maçları takip ederek arkadaşlarımızla buluşarak değerlendirmeler yaptık.

Sorumluluklarımın bilincindeyim bütün taraftarlarımızın da beklentisinin farkındayım bu da inşallah en güzel şekilde sezonu bitireceğimize yürekten inanıyorum. Büyük Fenerbahçe taraftarına çağrım şu; biz takım olarak yükseliş ateşini yaktık işte sıra şimdi sizde vakit tek yumruk olma vaktidir. Allah’ın izni ile bu sezon şampiyonuz. Yeni sezon hepimize hayırlı uğurlu olsun.

Transfer çalışmalarında birçok zorluklarla karşılaşıyoruz. Başka kulüpler devreye giriyor bir de şimdi Araplar girdi piyasaya allak bullak ettiler kolay olmuyor. Gönül ister ki bütün istediğimiz oyuncular hemen elimizde olsun şu an da hep beraber başlayalım. Takımımıza en çok katkıları verecek oyuncuların peşindeyiz.

Takımda şu anda çok pozitif bir ortam var inşallah bunu sezon sonuna kadar sürdürüp sonunda da şampiyon olmak istiyoruz.”

Sorular ve yanıtlar

S-Nasıl bir Fenerbahçe izleyeceğiz? Hangi bölgelere transfer yapmayı düşünüyorsunuz? 

İsmail Kartal: “Tüm taraftarı heyecanlandıran taraftarlarına güven veren bir futbol anlayışımız olacak. Transfer konusunda savunmaya orta alana ve hücum hattına oyuncular alacağız.”

S- Fenerbahçe’nin başına geldiğinizde sizin isteklerinize yönelik transferler yapılacak mı?

İsmail Kartal: “Bu konuda sayın başkanımız ve yöneticilerimizle birlikte çok net çok şeffaf bir şekilde bu transferleri yönetiyoruz. Kendileri de hem takım adına hem de bana müthiş bir destek veriyorlar.”

S- Türkiye Kupası maçında seremoniye 5 yıldızlı forma ile çıktığınız için PFDK’ya sevk edildiniz gelecek sezon 5 yıldızlı forma ile çıkmak konusunda kararlı mısınız?

Ali Koç: “Bizim başvurumuz iki seneyi geçti. Biz artık olumlu olumsuz bir harekete geçilmesini istiyoruz. Biz 5 yıldızlı formalarımızla çıkacağız. Bu 5 yıldızlı forma bizim aynı zamanda logomuzla tescilli logomuzla çıkacağız. Biz haklı davamızda kararlıyız.”

S- Arda Güler ile ilgili düşünceniz nedir?

İsmail Kartal: “Arda Güler hakkında çok yetenekli yükselen bir trendi var. Futbol dünyasında Arda Güler artık bir figür, dünyanın en büyük kulüpleri arda ile ilgileniyorlar. Şu an kendisini birkaç kulübün istediği kendi ve kulübünde menfaatlerini göz önüne alarak hayırlısı ne ise o olsun diyorum.”

Ali Koç: “Arda Güler sorusuna çok uzun bir cevap vermeyeceğim. Öncelikle milyonlarca Fenerbahçe taraftarı Ardayı bağrına basmıştır. Şu an süreç sonuçlanmadığı için saatler olur bir iki gün olur süreç bir yerde sonuçlanacak ben de bütün gelişmeleri taraftarlara anlatma borcum olduğunu düşünüyorum. Ardanın bu kadar istenmesi Türk futbolunun gururudur. İnşallah Ardanın bundan sonraki kariyerinde Allah herkes için en hayırlısını yapsın. Fakat Arda Fenerbahçe’de kalmayacak çünkü Fenerbahçe’de kalmak istemiyor.”

Hibya Haber Ajansı

Ali Koç: “Arda Güler, Fenerbahçe’de kalmayacak, kalmak istemiyor”

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!