G-CV0ZL47F6D
USD32,44
EURO34,74
GBP40,80
BIST9.915,62
GR. ALTIN2.441,87
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak

Akşener: “Nasıl bir işkenceden geçtiğimizi yeni baştan hatırlamamız lazım”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Akşener: “Nasıl bir işkenceden geçtiğimizi yeni baştan hatırlamamız lazım” / Haberin Peşinde Urfa

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, İzmir’de açıklamalarda bulundu. Zübeyde Hanım’ın Anıt Mezarı’nı ziyaret eden Akşener, Ege Bölgesi teşkilatlarıyla bir araya gelerek istişare toplantısı gerçekleştirdi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, İzmir’de açıklamalarda bulundu. Zübeyde Hanım’ın Anıt Mezarı’nı ziyaret eden Akşener, Ege Bölgesi teşkilatlarıyla bir araya gelerek istişare toplantısı gerçekleştirdi.

Teşkilat toplantısının ardından değerlendirmelerde bulunan Akşener, İYİ Parti Kalkınma Politikaları Başkanı ve İzmir Milletvekili Ümit Özlale’nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığına adaylığını ilan etti.

“Nasıl bir işkenceden geçtiğimizi yeni baştan hatırlamamız lazım”

Akşener günümüzde her şeyin çok çabuk tüketildiğine vurgu yaparak konuşmasına şu sözlerle başladı:

“Nasıl bir cenderenin içinden nasıl bir işkenceden, işkence sözünü bilerek söylüyorum, nasıl zorluklardan, hangi iftiralardan, hangi hakaretlerden geçtiğimizi, dayandığımızı, irade koyduğumuzu; yıkılmadığımızı, yamulmadığımızı yeni baştan hatırlamamız lazım. Dolayısıyla İYİ Parti’nin hikayesini yeni baştan hepimize hatırlatmak gerektiğini fark ettim…”

Anadolu’yu yeniden gezmeye başladığını ifade eden Akşener, ikinci ziyaretinin İzmir olmasının sebebini şu sözlerle anlattı:

“Burada tabii bir de güzellik var. O da Ümit Özlale kardeşimin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adaylığını ve inşallah Belediye Başkanlığını ilan ediyor olacak olmamız. Ben bugün ikinci kere elbette Ümit için buradayım. Ama bir hafta sonra da olabilirdi. Ama İzmir Atatürk’ün şehri. İzmir Zübeyde Annemizin şehri. İzmir Hasan Tahsin’in şehri. İzmir benim gibi Evladı Fatihan’ın şehri.”

“Öz ve öz türk oğlu Türk'ün; sığınmacılarla, Suriyelilerle, Afganlılarda aynı tutulduğu bir Türkiye'de buna itiraz etmek için buradayım.”

Suriyeli sığınmacılarla Balkan göçmenlerinin bir tutulmasını eleştiren Akşener; “Sığınmacılarla bizleri ben de bir Evladı Fatihan’ım ve bir Evladı Fatihan kızıyım. Atatürk'ün hemşehrisiyim ve bununla gurur duyuyorum.  Türkiye'deki, vatanını savunmak yerine kaçan sığınmacılarla bir tutulan, bazılarının da çıkıp ‘Balkan göçmeni kökenli kardeşlerim’ dediği öz ve öz Türk oğlu Türk'ün; sığınmacılarla, Suriyelilerle, Afganlılarda aynı tutulduğu bir Türkiye'de buna itiraz etmek için buradayım.” diye konuştu.

Zübeyde Hanım’ın Anıt Mezarı’nı ziyaret ettiğini söyleyen ve Zübeyde Hanım’a edilen hakaretleri hatırlatan Akşener; “Zübeyde Ana’ya, Zübeyde Hanım'a, Atatürk'ün anasına hepimizi derinden yaralayan hakaretlerin edildiği ve pek çok insanın buna göz yumduğu, Türkiye’deki pek çok insanın bir feslinin peşinden giderek Atatürk’e hakaret ettiği, Atatürk'ün varlığından rahatsız olduğu, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin kuruluş amaçlarına, kuruluş değerleri savaş açmış bir anlayışa ‘hayır’ demek, onu protesto etmek ve gelecek ilk seçimde de gerçekten onu göndermek için İzmir’den başladım.” dedi.

Türkiye’deki ekonomik sıkıntıların gittikçe derinleştiğinin altını çizen Akşener, okulların açılması sebebiyle çocuklarının kırtasiye masraflarını karşılayamayan ailelerin partisini aradığını söyleyerek; ‘’Okul kitaplarının ve defterlerinin İstanbul'da 15 bin liraya, Ankara'da 12 bin liraya mal olduğu bu ülkede; ‘İtibardan tasarruf olmaz.’ diyen bir mantığın yönettiği bu ülkede, yandaşların ceplerini paralarla doldurup yurt dışına para kaçırırken 260’ın üstünde insanın; ‘Çocuğumun okul defterini, kitabını alacak param yok.’ dediği bir ülkeyi bu ayıptan, bu ahlaksızlıktan yani bu insanları buraya mahkûm etmek bir ahlaksızlıktır. Bu ahlaksızlıktan kurtarmak için, seçmenin velinimet olduğunu yeniden hatırlatmak için; ‘Cumhurun yanındayım, Millet İttifakı'nın yanındayım’ denildiğinde birinin diğerini sucuğu birinin diğerini bucu ilan edip komşunun komşuya küs olduğu, komşunun komşuya hakaret ettiği, birbirine merhaba demediği bir ülke olmaktan çıkarmak için bu partiyi kurduk biz.’’ diye konuştu.

“15 milletvekili olmasaydı İYİ Parti olmazdı. Ama siz nerede olurdunuz? İstanbul olur muydu? Ankara olur muydu?”

2018 Genel Seçimlerinde CHP’den İYİ Parti’ye geçici bir süreliğine geçen 15 milletvekiline bir kez daha teşekkür eden Akşener; ‘’O arkadaşlarımıza tekrar teşekkür ediyorum hem o 15 milletvekiline hem Kılıçdaroğlu'na. Demokrasiye büyük hizmet ettiler. Ama şunu duyuyoruz televizyonlarda, özellikle son dönemde; Cumhuriyet Halk Partisi'nin mensupları, yetkilileri. Hani gazetecimsi arkadaşlardan bahsetmiyorum. Diyorlar ki; ‘15 milletvekili olmasaydı İYİ Parti olmazdı.’ Doğrudur olmazdı. Siz nerede olurdunuz? İstanbul olur muydu? Ankara olur muydu? Antalya olur muydu? Adana olur muydu?’’ diye konuştu.

“İttifak yaptığımız parti de dahil olmak üzere bize yapılan bu hakaretlerin hiçbirine bu propagandanın tutmasına yol açmayacak bir tutum ve davranış içine girmediler.”

Çözüm sürecini hatırlatarak konuşmasına devam eden Akşener; “Bunu yapanlar bugün Türk milliyetçiliğin geçer akçesi, biz buna karşı çıkmışız. Ve PKK’yla yan yanayız, elini uzatan arkadaşıma tokalaşmak için tokat atılan; ‘sen teröristle el sıkıştın’ denilen insanlarımız. Bu propaganda yapılırken ilgili siyasetçilerin, iş birliği yaptığımız, ittifak yaptığımız parti de dahil olmak üzere bize yapılan bu hakaretlerin hiçbirine bu propagandanın tutmasına yol açmayacak bir tutum ve davranış içine girmediler.” dedi.

“2023’te maalesef kazandırmayı sağlamayı başaramadım. Özür diliyorum”

2018 Genel Seçimlerinde Abdullah Gül’ün adaylığına engel olduğunu bir kez daha anlatan Akşener, 2023 Genel Seçimlerine ilişkin; “2023’te maalesef başaramadım. Ben başaramadım. Kazandırmayı sağlamayı başaramadım. Ha bire ‘özür dile’ diyorlar. Özür diliyorum. Ama konu o değil. Buradan bir ders çıkarttık biz. Olmuyormuş.” dedi.

“Bu seçimi kazanmaya odaklanamadık. Bu seçimi kimin kazanacağına odaklandık. Yapamadım. Bir başarısızlık varsa burada benim üstüme düşen kabulümdür”

Türkiye’de uzun zamandır siyasetin kişiler üzerinden tartışıldığını, olayların unutulduğunu söyleyen Akşener; “Bugün geldiğimiz nokta Tayyip Erdoğan nefreti. Hâlbuki tartışmamız gereken bu ucube sistemdi. Değiştirmemiz gereken bu ucube sistemdi. İnsanların refahının önündeki engel bu ucube sistemdi. Nasıl yapacağız şimdi? 3 seferdir onaylandı. Çünkü oraya odaklanamadık. Bu seçimi kazanmaya odaklanamadık. Bu seçimi kimin kazanacağına odaklandık. Yapamadım. Bir başarısızlık varsa burada benim üstüme düşen kabulümdür. Tayyip Erdoğan nefreti üzerinden yürüyen bir sistemde; sistem tartışılmadığı için, kişiler üzerinden yüründüğü için sonuç itibariyle zaten başarılması mümkün değildi. Eğer siz o sistemin üzerinden yani bunun adına mücadele vermediğiniz takdirde kimi seçtirirseniz seçtirin ikinci Tayyip Erdoğan olurdu. Bunu başaramadık biz. Ben bunu fark etmiştim, buna gayret ettim. Başarmam gerekiyordu ise başaramamışsam doğrudur, burada sorumluluğu üstüme alırım.” diye konuştu.

“İstanbul Sözleşmesi’nden rahatsız olunmuş”

Altılı Masa’nın en büyük özelliğinin ortak karar almak olduğunun altını çizen Akşener, Ortak Politikalar Mutabakat Metni’nde İstanbul Sözleşmesi olmadığı için Ortak Politikalar Mutabakat Metni toplantısında Özlale’nin; “İstanbul Sözleşmesi Yaşatır!’’ çıkışını hatırlatarak; ‘’Ortak politikalar metninde İstanbul Sözleşmesi yok. Çünkü rahatsız olunmuş. Rahatsız olunduğu için konulmadı. Özlale, hafif bir gıcıklık yaparak; ‘İstanbul Sözleşmesi Yaşatır!’ dedi. Ben de aynı şeyi söylüyorum ve ben ve ben böyle gıcıklık yaptığı için yani bayağı cici cici demek zorunda kaldım.” diye konuştu.

“Bir oy Meral’e, bir oy Kemal’e diyerek gezdik. Bu bile suç olmuş”

14 Mayıs’a kadar Kemal Kılıçdaroğlu’nun Cumhurbaşkanı olması için partisiyle birlikte çalıştığını söyleyen Akşener; ‘’Bir oy Meral’e, bir oy Kemal'e diyerek gezdik. Bu bile suç olmuş. Karşılıklı bir uzaklaşma oldu mu olmuyor kardeşim. İş hafif bir tırmalanma noktasına geçtiğinde neler boca ediliyor? Bunları kızgınlık, kırgınlık üzerinden anlatmıyorum.’’ diyerek her CHP’li aileden bir oy istemesi yüzünden de hakaretlere, küfürlere maruz kaldığını anlattı.

“Sayın Ekrem İmamoğlu’nun ceza yediği gün orada bulunduğum için ertesi günden itibaren bazı televizyon kanallarında olmadık hakaretler yedim.”

Akşener, Saraçhane’de Ekrem İmamoğlu’nun yanında olduğu için uğradığı hakaretleriyse şu sözlerle anlattı:

“Sayın Ekrem İmamoğlu’nun ceza yediği gün kendisine destek olabileyim diye. Ben çünkü haksızlık edilen herkesin yanında duymuşumdur, sayın Erdoğan da onlardan birisidir. Ve orada bulunduğum için ertesi günden itibaren bazı televizyon kanallarında gene olmadık hakaretler yedim. 3 ile 6 arasında ise işin ipi koptu. Geliyoruz yine Aliya İzzetbegoviç’e. Biz aslında düşmanların birbirine çok benzediğini fark ettik. Bu bilimdışı insan üzerinden yürüyen bir sistemdir. Dolayısıyla Türkiye bu fokus dairesinden çıkamaz.”

“Bir tarafta ‘Pirom seçilsin’ derler, bir taraftan ‘Reisim seçilsin’ derler. Olan Türkiye'ye olur. Sopayı da İYİ Parti yer”

Kişiler üzerinden yapılan siyasetin sorunlarından bahseden Akşener; “Birisi Tayyip Erdoğan düşmanlığı, öbürü Kılıçdaroğlu düşmanlığı ve veya bir başkasının düşmanlığı üzerinden iş gördüğünüz zaman birbirinize benzersiniz. Ve nasıl seçildiği değil, hangi sistemin ortadan kaldırılması, neyin iyileştireceğini değil; kimin seçileceği öne çıkar. Bir tarafta ‘Pirom seçilsin’ derler, bir taraftan ‘Reisim seçilsin’ derler. Olan Türkiye'ye olur. Sopayı da İYİ Parti yer. Artık buna hayır diyoruz.” diye konuştu.

“Yerel seçimlere özü başımıza gireceğiz ve kazanacağız!”

İYİ Parti olarak yerel seçimlere tek başlarına gireceklerini bir kez daha vurgulayan Akşener; “Biz kaç kilo ediyoruz? Neyiz? Neye tekabül ediyoruz? Milletimizin ne kadarına ulaşmışız? Milletimize derdimizin ne akdarını anlatmışız? Bunu bu seçimde göreceğiz. Anlatacağız ve sonuçta o sonuca razı geleceğiz. O sonuç sizi üzen, hayallerimizi kıran bir sonuçsa o sorumluluk bana aittir gereğini yapacağım. GİK’imizin aldığı karar, benim de şiddetle benimsediğim o karar çerçevesinde biz yerel seçimlere yalnız başımıza yani rahmetli Elçibey’in deyimiyle özü başımıza gireceğiz ve kazanacağız.” diye konuştu.

“İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayımız Ümit Özlale; İzmir’e çok iyi gelecek, İzmir'i kokudan kurtaracak, İzmir’i sığınmacıdan kurtaracak!”

Konuşmasının sonunda İYİ Parti Kalkınma Politikaları Başkanı ve İzmir Milletvekili Ümit Özlale’nin, İzmir Büyükşehir Başkanlığı Adaylığını ilan eden Akşener, Özlale için şu ifadeleri kullandı:

“İzmir’e çok iyi gelecek, İzmir'i kokudan kurtaracak, İzmir’i sığınmacıdan kurtaracak. O söylemedi ama ben söyleyeyim. Kimse faşistlikle suçlamasın ama İzmir'de sığınmacılara belediyeler üzerinden ekstra yardım, herhangi bir indirim yapılmayacak. Dürüstlüğüne güvendiğim, kefil olduğum proje manyağı etmişti bizi. Korkarım İzmirlileri de proje sağanağına tutacaktır. İzmir'e gerçekten çağ atlatacağına inandığım İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayımızı huzurlarınıza davet diyorum.”

Hibya Haber Ajansı

Akşener: “Nasıl bir işkenceden geçtiğimizi yeni baştan hatırlamamız lazım”

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!