G-CV0ZL47F6D
USD32,52
EURO34,93
GBP40,85
BIST9.915,62
GR. ALTIN2.439,24
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak

Akşener: “Bu seçim sığınmacılar sorunu açısından da bir referandum”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Akşener: “Bu seçim sığınmacılar sorunu açısından da bir referandum” / Haberin Peşinde Urfa

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, katıldığı televizyon programında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Akşener, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yeniden seçilmesi durumunda Türkiye’de yaşanabilecek gelişmelere ilişkin öngörülerini şöyle anlattı:

‘’En fazla kadınlarla, gençlerle ilgili edinilmiş haklar kaçacak. Bu ülkede nefes almak izne tabi olacak. Çünkü şartlar onu getirecek. Israrla üzerinde durduğum, sistem. Özne Sayın Erdoğan değil. Sizlerden birini oraya seçelim koyalım. 6 ay sonra ya psikiyatrik bir durum ortaya çıkar ya da bambaşka bir insan tipi ortaya çıkar.’’

‘’Sayın Erdoğan o kadar alıştı ki bu güce. Bu gücü bırakmamak için bir sürü hata, kusur ve muhtemelen hukuksuzluk var’’

Partili Cumhurbaşkanlığı Sistemi’yle birlikte Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yetkilerini eleştiren Akşener, ‘’Bu sistemin başında oturan kişi bir gecede İstanbul Sözleşmesi’nden vazgeçti. Özne sayın Erdoğan değil burada. Böyle bir kararnameyle inanılmaz atamalar yapıldı. Seçilmeyi o kadar çok istiyor ki sayın Erdoğan. O kadar alıştı ki bu güce. Bu gücü bırakmamak için bir sürü hata, kusur ve muhtemelen hukuksuzluk var. Oradan ayrılmamak için her yolu denedi.” diye konuştu.

‘’Kılıçdaroğlu seçilirse AK Parti Anayasa değişikliği ister. Çünkü bu gücün kendilerine karşı kullanılmasını istemezler’’

Akşener, Meclis’in Cumhur İttifakı’nda olması sebebiyle Kemal Kılıçdaroğlu’nun Cumhurbaşkanı seçildiği takdirde sistemin aksamayacağının altını çizerek, “Bu büyük yetkilere sahip bir şahısla ilk önce sayın Erdoğan ve arkadaşları istemeyecektir. Sayın Erdoğan ve arkadaşlarının derhal ve behemehâl ‘Bu güçlendirilmiş parlamenter sisteme geçişi, yeni Anayasa değişikliğini hep beraber yapalım’ diyeceklerdir. Çünkü bu gücün kendilerine karşı kullanılmasını istemezler.” dedi.

“AK Parti ilk defa 2002’deki oy oranına döndü”

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Kemal Kılıçdaroğlu arasındaki 2,5 milyon oy farkına ilişkin değerlendirmede bulunan Akşener, ‘’İlk defa AK Parti 2002’deki oy oranına döndü. Yüzde 35. Sayın Erdoğan da birinci turda kazanamadı. Bu bir artık referandum hâline dönüyor ve 0-0 başlıyor. İki ittifaktan kim 2,5 milyon seçmene ulaşabilirse o kazanacak. Bizim burada şansımız daha iyi.” şeklinde konuştu.

“Vatandaşlığa geçmiş sığınmacılardan oy verenlerin sayısını bilen yok”

Akşener, seçimlerde oy kullanan sığınmacıların sayısına ilişkin “Tam anlamıyla bilen yok. Çünkü Türkiye'de konulan isimler alıyorlar, kendi ismini muhafaza etmiyor. Öyle olunca sadece Türkçesinden anlıyorsunuz. Çeşitli spekülasyonlar var. Ama iddia ediyorum. Biz bu seçimi kaybedelim, gelecek seçimlerde en az 1,5- 2 milyon sadece Suriyeli seçmen olur. Bir de vatandaşlık satılıyor o da ayrı bir durum. Sadece sığınmacılardan 1,5- 2 milyon seçmen olur. Ondan sonra gökyüzüne bakarız hep beraber.” ifadelerini kullandı.

“Bu seçim sığınmacılar sorunu açısından da bir referandum”

Seçimlerin birçok konu üzerinden referandum olduğunu vurgulayan Akşener; “Hırsızlık üzerinden, liyakatsizlik, kayırmacılık üzerinden; uyuşturucu, baronlar üzerinden, sığınmacılar üzerinden bir referandum.’’ dedi.

“Herkesi 13. Cumhurbaşkanı’nı Sayın kılıçdaroğlu olarak seçmeye davet ediyorum”

Akşener, Millet İttifakı olarak seçimleri kazandıkları takdirde; gençlere, kadınlara, üretime ve tarıma yönelik gerçekleştirecekleri vaatlerinden bahsederek, konuşmasını şu sözlerle tamamladı:

“Emeklisinden gencine, kadınından erkeğine herkesi sandığa davet ediyorum. Sandığa mutlaka gelip oy kullanmalarını, sayın Kılıçdaroğlu’na oy vermelerini, 13. Cumhurbaşkanı’nı da sayın Kılıçdaroğlu olarak seçmeye davet ediyorum.”

Hibya Haber Ajansı

Akşener: “Bu seçim sığınmacılar sorunu açısından da bir referandum”

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!