G-CV0ZL47F6D
USD32,33
EURO34,84
GBP40,67
BIST10.276,88
GR. ALTIN2.391,38
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak

AKP’li belediyeden toplu taşımaya yüzde 20 zam

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

AKP’li belediyeden toplu taşımaya yüzde 20 zam / Haberin Peşinde Urfa

AKP’li Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi’nin toplu ulaşıma yüzde 20 oranında zam yapması tepkiye yol açtı. DEVA Partisi Şanlıurfa İl Başkanı Ahmet Tüysüz, zammın hemen geri alınması çağrısında bulunarak, “Pandemide insanların kepenk kapattığı, parasızlıktan intihar ettiği pek çok belediyenin özellikle indirime gittiği bir dönemde güne zam haberiyle uyanmak kaynakların yerli yerinde kullanılmamasının ve kötü yönetimin bir sonucudur” dedi.

Covid-19 salgını nedeniyle Şanlıurfa’da vatandaş ciddi ekonomik sorunlar yaşarken, AKP’li Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi’nin yılbaşından itibaren toplu ulaşıma zam yaptı. Yapılan zamma göre toplu ulaşımda şehir içi tam yolcu ücreti 2.25 TL’den 2.70 TL’ye, öğretmen 2 TL’den 2.40 TL’ye ve indirimli ücret ise 1.50 TL’den 1.80 TL’ye yükseltildi.

TOPLU ULAŞIMA ZAM İÇİN ‘GÜNCELLEME’ DENİLDİ

AKP’li Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi’nin ulaşıma yaptığı zam kararının, belediye Ulaşım Daire Başkanlığı Toplu Taşıma Şube Müdürlüğü Komisyonu’nda oybirliği ile alındığı belirtildi. Kararda “zam” yerine “güncelleme” sözcüğü şu şekilde kullanıldı:

“Ulaşım Daire Başkanlığı Toplu Taşıma Şube Müdürlüğü 21538 sayılı yazısı ile artan girdi maliyetleri nedeniyle toplu taşıma ücret tarifelerinin güncellenmesi ve belirlenen yeni ücret tarifelerinin 01.01.2021 uygulanması talep edilmektedir. Karar, artan girdi maliyetleri nedeniyle toplu taşıma ücret tarifelerinin güncellenmesi ve belirlenen tarifelerinin uygulanması Ulaştırma Daire Başkanlığı Komisyonu tarafından oy birliği ile kabul edilmiştir”

TÜYSÜZ: ZAM DERHAL GERİ ALINMALI

Yılbaşından itibaren uygulanmaya başlanan toplu ulaşım zammına DEVA Partisi İl Başkanı Ahmet Tüysüz sosyal medyadan tepki gösterdi. Tüysüz, twitter hesabından şu açıklamayı yaptı:

“Pandemide insanların kepenk kapattığı, parasızlıktan intihar ettiği pek çok belediyenin özellikle indirime gittiği bir dönemde güne zam haberiyle uyanmak kaynakların yerli yerinde kullanılmamasının ve kötü yönetimin bir sonucudur. Özellikle dar gelirli kesim uzak semtlerde ikamet etmekte ve birden fazla araç kullanmak zorunda hastane ve üniversiteye gidiş gelişler tek araçla neredeyse mümkün değil. Bu haliyle çok ağır bir külfet, belediyeler karı değil hizmeti öncelemeli. Sosyal devlet bunu gerektirir. Asıl fedakarlık yapması gerekenler en az gelire sahip olan bu pandemi döneminde toplu taşıma araçlarına binerek ek risk almak zorunda kalanlar mı? İnsanların bozuk paralarına bile göz koyan temah edenler iflah olabilir mi? Bence bu zam uygulanmadan derhal geri alınmalı…”

AKP’li belediyeden toplu taşımaya yüzde 20 zam

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

Yorumlar kapalı.

Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!