G-CV0ZL47F6D
USD32,39
EURO34,78
GBP40,60
BIST9.999,67
GR. ALTIN2.435,79
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak

Akaryakıtta 2,6 milyar liralık sahte fatura tespit edildi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Akaryakıtta 2,6 milyar liralık sahte fatura tespit edildi / Haberin Peşinde Urfa

Ticaret Bakanlığı, Akaryakıt Kaçakçılığıyla Mücadele Özel Ekibince 5 ayda toplam 2,6 Milyar Türk Lirası tutarında sahte fatura tespit edildiğini bildirdi.

Ticaret Bakanlığı, Akaryakıt Kaçakçılığıyla Mücadele Özel Ekibince 5 ayda toplam 2,6 Milyar Türk Lirası tutarında sahte fatura tespit edildiğini bildirdi.

Bakanlıktan yapılan açıklamada şunlar aktarıldı:

“Ticaret Bakanlığı Gümrükler Muhafaza Genel Müdürlüğü bünyesinde faaliyetlerini yürüten Akaryakıt Kaçakçılığıyla Mücadele Özel Ekibince akaryakıt ve akaryakıta bağlı vergi kaçakçılığıyla mücadeleye yönelik çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor.

7318 sayılı kanunun yürürlüğe girmesi ile Ticaret Bakanlığı koordinesinde akaryakıt ve akaryakıta bağlı vergi kaçakçılığını ve buna bağlı kamu zararını önlemek, haksız rekabetin önüne geçerek yasal çalışan işletmelerin haklarını korumak amacıyla Bakanlığımız ekiplerince özverili bir çalışma yürütülerek piyasada usulsüz faaliyet yürüten 13 akaryakıt dağıtım şirketi ve bağlantılı çok sayıda bayinin usulsüz faaliyetleri ortaya konulmuştur. Bu şirket ve bayilerin ilgili kurumlar nezdinde detaylı olarak araştırılarak mükellefiyetleri sonlandırılmış ve lisansları iptal edilmiştir.

Bu alanda yürütülen çalışmalar sonucunda,  giderlerini olduğundan daha yüksek göstererek devlete ödenmesi gereken vergilerini düşürmek isteyen mükelleflere fatura temininde artış gözlenmesi üzerine bu amaçla faaliyet yürüten bayiler, Akaryakıt Kaçakçılığıyla Mücadele Özel Ekibince mercek altına alınmıştır.

Yapılan çalışmalar neticesinde, EPDK lisanslı 39 bayinin sahte fatura düzenlediği, hiçbir gerçek faaliyeti olmadığı halde piyasaya 5 ayda toplam 2,6 Milyar Türk Lirası tutarında sahte fatura sürdükleri tespit edilmiştir.

Tespit edilen usulsüzlüklere yönelik ilgili kurumlara hemen bilgi verilmiş ve bu kurumlarca 39 bayi hakkında Vergi Usul Kanununun 160/A maddesi gereğince mükellefiyetlerinin sonlandırılıp EPDK lisanslarının iptal edilmesi ve firmaların vergi incelemelerine sevk edilmelerine yönelik çalışma başlatılması sağlanmıştır.

 5 ayda 39 firma tarafından piyasaya sürülen sahte akaryakıt faturalarının yaklaşık 1 milyar Türk Lirası kamu zararına neden olduğu tespit edilmiştir.

Söz konusu kamu zararının tazmini ve ilgililere gerekli cezaların uygulanması için, bu bayilerden sahte fatura kullanan mükellefler hakkında da vergi incelemesi başlatılacaktır.

Sahte belge düzenleyerek kamunun zarara uğratılmasına sebep olan mükelleflere yönelik çalışmalar sürdürülmekte olup, Akaryakıt Kaçakçılığıyla Mücadele Özel Ekibince akaryakıt ve akaryakıta bağlı vergi kaçakçılığıyla mücadele çalışmalarına hız kesmeden devam edilmektedir.”

Hibya Haber Ajansı

Akaryakıtta 2,6 milyar liralık sahte fatura tespit edildi

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!