G-CV0ZL47F6D
USD32,39
EURO34,61
GBP40,54
BIST10.045,74
GR. ALTIN2.387,24
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak

Ahmet Davutoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan randevu talep etti

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ahmet Davutoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan randevu talep etti / Haberin Peşinde Urfa

Başörtüsü konusu ile ilgili bir basın toplantısı düzenleyen Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu Cumhurbaşkanı Erdoğan’a seslenerek, ”Nefsimi bir kez daha ayaklar altına alarak randevu talebinde bulunuyorum” ifadelerini kullandı.

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, gerçekleştirdiği basın toplantısında, günlerdir gündemden düşmeyen “başörtüsü” konusu hakkında açıklamalarda bulundu.

”BAŞÖRTÜSÜNÜ TEK BAŞINA GÜNDEME GETİRİN”

Davutoğlu, “Başörtüsü özgürlüğünü Anayasal ve yasal teklifi tek başına ve kendi içinde tutarlı bir şekilde gündeme getiriniz ve en kısa sürede bütün partilerin tam bir mutabakatı içinde TBMM’den geçirmeyi hedefleyiniz. Alevi vatandaşlarımız hakkında teklifi de ayrı Meclis’e getiriniz. Hep birlikte destek verelim. Bu işin öncülüğünü yapma şerefi size ait olsun” ifadelerini kullandı.

”RANDEVU TALEBİNDE BULUNUYORUM”

Açıklamasının devamında Erdoğan’dan randevu talebinde bulunan Davutoğlu, şunları söyledi: ”Nefsimi bir kez daha ayaklar altına alarak, on yıllarca bu sorunun acısını yaşamış onurlu kızlarımız ve kadınlarımız adına sizden bu konuyu ele almak üzere kamuoyuna açık bir şekilde randevu talebinde bulunuyorum. Hiçbir nefsi ve siyasi çıkar hayatımızı vakfettiğimiz değerlerden önemli değildir.

AK PARTİLİ YÖNETİCİLERE DE SESLENDİ

Değerli AK Partili yöneticiler sayın cumhurbaşkanına yaptığım çağrı sizler için de geçerlidir. Bu konuşmamı kaleme alırken her biriniz gözümün önünden geçtiniz. Eşlerimizin ve kızlarımızın başörtüsü için omuz omuza mücadele verdiğimiz günleri hatırladım. Son yıllarda yaşadığım derin hayal kırıklıklarını ve ihtilaflarımızı da bir kenara bırakarak geçmişte bu mağduriyeti yaşamış kadınlarımız ve ileride yaşaması muhtemel gelecek nesillerimiz adına sizlerden de istirhamda bulunuyorum. Lütfen sayın cumhurbaşkanına gidiniz ve bu tarihi fırsatı kaçırmamak gerektiğini anlatınız.”

NE OLMUŞTU?

Başörtüsü konusunu yasa ile koruma altına alma çağrısında bulunan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na karşı anayasa değişikliği teklifinde bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kılıçdaroğlu’na seslenerek “Eğer dürüstsen, samimiysen, temel bir insan hakkı olan başörtüsü meselesini ülkenin gündeminden kati şekilde çıkarmakta kararlıysan, gelin çözümü yasa değil, anayasa düzeyinde sağlayalım” demişti.

ahmet davutoğlu, SİYASET Haberleri

Ahmet Davutoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan randevu talep etti

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!